Weekmenu 18-2022

Weekmenu 18-2022

Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek, maar vind je het lastig om weer iets nieuws te bedenken? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend.

In dit nieuwe weekmenu:

✅Ma: Romige groentelasagne met spinazie en courgette
✅Di: Nasi goreng met ham en groenten
✅Wo: Zelfgemaakte cordon bleu

✅Do: Kipfilet Toscane
✅Vr: Zalm in citroen-dilleroomsaus
✅Za: Chili-cheeseburger
✅Zo: Victoria sponge cake

KeukenLiefde Webshop
In de KL-shop vind je (naast onze 2 kookboeken😋) de leukste spullen om je huis gezellig in te richten. Denk aan spullen voor in je keuken zoals boodschappenlijstjes met magneet, een tafelkleed of -loper, compostbak, of landelijke artikelen voor in huis zoals windlichten met steenslag, kruiken of een mooie houten schaal. Snuffel hier rond in onze shop. Onze spullen worden zorgvuldig en met liefde voor je ingepakt.

Maandag

Romige groentelasagne met spinazie en courgette

Dat ik dol ben op lasagne is geen geheim. Het is een van mijn en Johans favoriete comfort foodgerechten. Naast de klassieke lasagne bolognese zijn er veel varianten mogelijk. Deze vegetarische groentelasagne met romige spinazie en courgette is bij ons favoriet. Hij is heel eenvoudig om te maken. Lekker met een frisse salade of tomatensalade erbij.

Romige groentelasagne met spinazie en courgette

Dinsdag

Nasi goreng met ham en groenten

Nasi goreng is een gerecht dat hier bijna wekelijks op tafel komt. Deze nasi goreng met ham en groenten is makkelijk om te maken en iedereen is er dol op. De rijst kook ik ’s ochtends, of een dag van tevoren zodat hij volledig kan afkoelen. Moment suprême hoef je hem alleen nog op te bakken met de rest van de ingrediënten en krijg je een krokante korrel. Lekker om te serveren met kip– of varkenshaassaté en sajoerboontjes. Zie ook de variatietips in het recept.

Nasi goreng met ham en groenten

Woensdag

Zelfgemaakte cordon bleu

Ik ben dol op cordon bleu! Een heerlijk gepaneerd stukje mals vlees gevuld met ham en kaas. Ik maak hem het liefste zelf zodat ik weet wat voor vlees er op mijn bord ligt. Omdat we nog volop in de aspergetijd zitten, serveer ik heerlijke asperges bij met een romige hollandaisesaus. Een winnende combinatie!

Cordon bleu

Donderdag

Kipfilet Toscane

Voor dit gerecht liet ik me inspireren door een bekende pakjesfabrikant. Vroeger gebruikte ik regelmatig een pakje of zakje om snel een maaltijd op tafel te toveren als ik weinig inspiratie had. Tegenwoordig weet ik hoe makkelijk je deze gerechten zelf te maken zijn. Deze kipfilet Toscane is daar een goed voorbeeld van. Een heerlijk pastagerecht met gekruide kip en smakelijke tomatensaus met sperziebonen en tomaatjes. Simpel om te maken en zelfgemaakt het allerlekkerst.

Kipfilet Toscane

Vrijdag

Zalm in citroen-dilleroomsaus

Voor deze zalm in citroen-dillesaus liet ik me inspireren door IKEA waar kant-en-klare zakjes citroen-dillesaus worden verkocht. Ook in hun restaurant staat de zalm met citroen-dillesaus steevast op het menu. Ik krijg er altijd meteen zin in als ik de zakjes saus tegenkom in hun winkel, of het gerecht op de kaart in het restaurant zie staan. Gelukkig kun je de citroen-dillesaus ook heel makkelijk zelf maken, zonder pakje of zakje. Serveer de zalm in citroen-dillesaus met tagliatelle of gebakken aardappeltjes en gesmoorde worteltjes en peulen.

Zalm in citroen-dilleroomsaus

Zaterdag

Chili-cheeseburger

Zelfgemaakte fastfoodgerechten hebben mijn voorkeur op de zaterdagavond. Vandaag is het tijd voor de chili-cheeseburger. Je weet wel, dat goddelijke broodje van de Burger King. Toch smaakt deze zelfgemaakte variant nóg lekkerder!

Mieks Special: chili-cheeseburger

Zondag

Victoria sponge cake

De Victoria sponge cake dankt haar naam aan wijlen Koningin Victoria van Engeland, die graag een stukje van deze taart nuttigde bij haar afternoon tea. Het is tevens een perfecte Moederdagtaart. De taart bestaat uit twee lagen cake, gevuld met jam en geklopte room. De bovenkant wordt traditioneel enkel bestrooid met poedersuiker. Ik maakte een wat luxere variant door verse aardbeien aan de vulling toe te voegen en ook belegde ik de bovenkant royaal met slagroom en verse aardbeien. Een Koninklijke taart voor de liefste moeder!

Victoria sponge cake

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Eén reactie

Deel je reactie

  1. thea van bemmel

    leuke recepten. krijg er inspiratie van.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde