Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 18-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.
Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 18-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 18-2023
Ma: Traybake met krieltjes, groenten en zalm
Di: Siciliaanse orzo met kip
Wo: Gehaktballetjes in tomatensaus
Vr: Kapsalon met paddenstoelenshoarma
Za: Frikandel speciaal pizza
Maandag
Traybake met krieltjes, groenten en zalm
Deze traybake met krieltjes, groenten en zalm is verrukkelijk! Supersimpel om te maken en snel klaar. Ik serveer de traybake met hollandaisesaus (die smaakt hier echt heerlijk bij) maar je kunt er ook een andere saus naar keuze bij serveren.
Dinsdag
Siciliaanse orzo met kip
Deze Siciliaanse orzo met kip is een variatie op onze geliefde chicken paillard, maar dan in de vorm van een smakelijk eenpansgerecht. De ingrediënten in dit gerecht zoals tomaat, olijven, rozijnen en pijnboompitten worden ook veel in de Siciliaanse keuken gebruikt, daarom noem ik het Siciliaanse orzo.
Woensdag
Gehaktballetjes in tomatensaus
Deze gehaktballetjes in tomatensaus zijn een echte familiefavoriet. De tomatensaus voor dit gerecht maak je heel makkelijk zelf in minder dan 5 minuten. Serveer deze gehaktballetjes in tomatensaus bijvoorbeeld met pasta (spaghetti voor meatball spaghetti), gnocchi, gebakken aardappels of frietjes. Ik serveer er ook graag een salade bij.
Donderdag
Asperge ovenschotel met ham-kaassaus
Na het ongekende succes van de broccoli-ovenschotel, mag een ovenschotel met asperges niet ontbreken; juist nu ze volop verkrijgbaar zijn! De asperges schil je eventueel ’s ochtends of een dag van tevoren, en vervolgens bewaar je ze gewikkeld in een vochtige theedoek in de koelkast.
Vrijdag
Kapsalon met paddenstoelenshoarma
Een vegetarische kapsalon? Van oesterzwammen kun je heerlijke shoarma maken! Onze dochter houdt (nog) niet zo van paddenstoelen, maar Johan en ik vinden deze kapsalon met paddenstoelenshoarma heerlijk. Probeer hem zelf en laat me weten wat je ervan vindt. Ik weet zeker dat je ervan gaat smullen.
Zaterdag
Frikandel speciaal pizza
Toegegeven, deze frikandel speciaal pizza klinkt een beetje als een gekke combinatie. Toch is hij heel lekker! Zelfs als je (net zoals ik) niet van frikandellen houdt is de kans groot dat je hiervan gaat smullen. Als de pizza uit de oven komt bestrooi je hem royaal met een fijngesnipperd uitje en een drizzle currysaus en mayonaise.
Zondag
Aardbeien cheesecake
Een van mijn favoriete taarten (en ook die van Johan en Ella-Marie) is gebakken cheesecake. De fluweelzachte roomkaasvulling in combinatie met knapperige koekbodem is hemels. Als frisse tegenhanger vind ik het lekker om vers fruit toe te voegen. In dit geval serveer ik de cheesecake met zoete Hollandse aardbeien (ze zijn er weer!) en zelfgemaakte aardbeiensaus. Een verrukkelijke combinatie!
Deel je reactie