Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 19-2019
Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Elke vrijdag vind je hier een nieuw weekmenu met daarin lekkere en gevarieerde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten maar ook soms een lekker lunchgerecht, hapje of gebak. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!
Maandag
Deze snijbonen in romige saus is een heerlijk bijgerecht en heel makkelijk om te maken. Serveer met een gekookt aardappeltje en een stukje gebakken kip, vis, vlees of — zoals tegenwoordig heel geliefd is — een lekker vega dingetje. 🙂
Dinsdag
Deze varkenshaas roerbak met broccoli en wortel is ideaal voor een drukke, doordeweekse werkdag. Hij staat in 15 minuten op tafel! Voor het lekkerste resultaat laat je het vlees marineren. Dat kan ‘s ochtends voordat je naar je werk gaat of zelfs de avond ervoor al. Ben je het vlees vergeten te marineren? Geen ramp, ook met een marinadetijd van 10 minuten krijg je een lekker resultaat.
Woensdag
Deze belegde bagel met gerookte zalm en zelfgemaakte bieslookroomkaas is het perfecte lunchgerecht voor de woensdagmiddag!
Donderdag
Deze ovenschotel met paprika, courgette en aubergine is vegetarisch en verrukkelijk. De basis lijkt erg op de Italiaanse aubergineschotel melanzane alla parmigiana maar dan met extra groenten. Door de groenten eerst te bakken (grillen kan ook) krijgen ze een rijke en volle smaak. Vervolgens doet de oven de rest van het werk! Je kunt deze schotel ook perfect van tevoren al maken zodat je hem ‘s avonds als je thuis komt alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Doe de kaas dan pas op de bovenkant voordat je hem de oven inschuift.
Vrijdag
Deze aardappelsalade is heerlijk romig door de crème fraîche. Het kleingesneden augurkje zorgt voor een lekkere bite en een frisse smaak. Ook verse tuinkruiden mogen niet ontbreken! Ik gebruik dille en bieslook, die passen hier heerlijk bij. Lekker om te serveren bij kibbeling of een gebakken visje.
Zaterdag
Iets lekkers bakken voor bij de borrel vanmiddag of vanavond bij de tv? Deze zelfgemaakte kaasstengels zijn net zo lekker als die van de bakker! Het geheim zit hem in de dubbele laag bladerdeeg waardoor ze lekker bros en krokant worden en de belegen kaas die mooi smelt veel smaak geeft. Probeer het zelf maar!
Zondag
Heb je het al in de gaten? Ik ben dol op kwarktaart! Het is een van de taarten die ik het meeste maak en deel op KL. Ze zijn makkelijk om te maken en vallen wat lichter op je maag dan ander gebak. Fijn! Bovendien kun je er eindeloos mee varieëren! Dit keer maak ik een mango-kwarktaart met knapperige bodem van kokoskoekjes! Mmmm, die moet je proeven!
Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen. ?
Deel je reactie