Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 19-2021
Elke vrijdag delen wij een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
In dit nieuwe weekmenu vind je: rauwe andijviestamppot met een gehaktbal, couscous met kip en spinazie, ketjap gehaktballetjes, tajine met kip en venkel en een kapsalon met zalm van het bakblik . In het weekend geniet je van een heerlijke biefstuk salade en als toetje een stukje aardbeientaart! Ik wens je een smakelijke week toe!
Weer verkrijgbaar in de KL-shop: deze handige maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Andijviestamppot
Een ouderwets lekkere rauwe andijviestamppot met uitgebakken spekjes en voor de liefhebber een sappige gehaktbal met jus; Hollandse verwennerij op en top!
Dinsdag
Couscous met gerookte kip, champignons en spinazie
Couscous is mijn redder in nood op dagen dat ik niet lang in de keuken wil staan en toch lekker en gezond wil eten. Als de couscous ligt te wellen in een warm waterbad, snijd en of bak jij de ingrediënten die je toe wilt voegen. Daarna is het slechts nog een kwestie van de couscous losroeren en mengen met de ingrediënten. Aan tafel!
Woensdag
Ketjap gehaktballetjes in zoetzure saus
Deze ketjap gehaktballetjes in zoetzure saus smaken heerlijk als hoofdgerecht met bijvoorbeeld deze paksoi stamppot, of je serveert ze warm of koud als lekkere snack tijdens een spannende film of voetbalwedstrijd.
Donderdag
Tajine met kip en venkel
Ik ben razend enthousiast over dit gerecht, dat overigens geïnspireerd is op mijn geliefde chicken paillard. De kip is waanzinnig mals en het kookvocht brengt je in extase! Je kunt dit gerecht naar eigen voorkeur serveren met bijvoorbeeld couscous, rijst of bulgur – maar om al dat verrukkelijke godenvocht mee op te zuigen, is mijn grootste lieveling Marokkaans brood!
Vrijdag
Kapsalon met zalm van het bakblik
Een makkelijk gerecht uit de oven, ik hou ervan! Deze kapsalon met zalm van het bakblik zet je in 20 minuten op tafel. Het is een echte familiefavoriet, iedereen is er dol op. Maak het af met verse salade en knoflooksaus!
Zaterdag
Salade biefstuk Bali van Loetje
Ik ben dol op Indisch eten en bij het zien van deze salade ging mijn hart direct sneller kloppen. Deze (maaltijd)salade biefstuk Bali wordt geserveerd in het bekendste biefstukrestaurant van Nederland Loetje!
Zondag
Aardbeientaart
De klassieke appeltaart is een van mijn favoriete taarten. Nu we volop in het aardbeienseizoen zitten vervang ik de appels door aardbeien. Deze aardbeientaart is wat mij betreft minstens zo lekker als haar zusje!
om 17:24
Maandag en Woensdag stamppot met een gehaktbal, Dinsdag en Donderdag kip met couscous…..van mij mag er wel iets meer variatie in het weekmenu……