Weekmenu 19-2022

Weekmenu 19-2022

Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek, maar vind je het lastig om weer iets nieuws te bedenken? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend.

In dit nieuwe weekmenu:

✅Ma: Spinaziequiche met gorgonzola
✅Di: Krokante speklapjes met ovenfriet en salade
✅Wo: Rigatoni diavola

✅Do: Rijstsalade met broccoli, ham en mais
✅Vr: Kip pesto ovenschotel
✅Za: Witte asperges met ham, ei en botersaus
✅Zo: Aardbeien-stracciatellakwarktaart

KeukenLiefde Webshop
In de KL-shop vind je (naast onze 2 kookboeken😋) de leukste spullen om je huis gezellig in te richten. Denk aan spullen voor in je keuken zoals boodschappenlijstjes met magneet, een tafelkleed of -loper, compostbak, of landelijke artikelen voor in huis zoals windlichten met steenslag, kruiken of een mooie houten schaal. Snuffel hier rond in onze shop. Onze spullen worden zorgvuldig en met liefde voor je ingepakt.

Maandag

Spinaziequiche met gorgonzola

Een heerlijke spinaziequiche met romige gorgonzola. De bodem van de quiche wordt blind voorgebakken. Zo krijg je een knapperige bladerdeegrand en -bodem. Serveer als licht hoofdgerecht voor 4 personen met een salade erbij.

Spinaziequiche met gorgonzola

Dinsdag

Rigatoni diavola

Klinkt fancy maar is eigenlijk niks meer dan pasta in pittige tomatensaus. Bepaal zelf hoe pittig je de saus maakt. Maak hem wat milder als er kinderen mee-eten, tot very hot als je het aandurft. Ik maak hem af met zwarte olijven en parmezaan. Smullen!

Rigatoni diavola

Woensdag

Krokante speklapjes met ovenfriet en salade

Zin in een Hollands agv’tje? Omdat ik manlief daar niet echt blij mee maak, geef ik er een kleine twist aan. Het speklapje wordt net wat smakelijker als je hem paneert en dat aardappeltje is net wat feestelijker als je er frietjes van snijdt en ze bakt in de oven. Een aangemaakte, frisse salade smaakt hier heerlijk bij.

Gebakken speklap met ovenfriet

Donderdag

Rijstsalade met broccoli, ham en mais

Het wordt lekker warm zomerweer volgende week en dan eet ik graag wat lichter, bijvoorbeeld met salades. Deze rijstsalade met broccoli, ham en mais kun je meenemen naar je werk als lunch, of serveer lauwwarm als licht hoofdgerecht. Lekker met wat knapperig brood erbij. Je kunt hem ook als bijgerecht serveren bij de barbecue.

Rijstsalade met broccoli, ham en mais

Vrijdag

Kip pesto ovenschotel

Deze kip pesto ovenschotel met spinazie, tomaatjes en mozzarella is het ideale gerecht om te maken als je eters krijgt. Je hoeft de kip alleen kort aan te bakken om kleur te geven, daarna gaart hij verder in de saus in de oven. Als de kip in de oven zit kun je wat aardappeltjes bakken, of pasta (bv. gevulde tortellini) koken om erbij te serveren. Ook lekker met een salade en ciabattabrood erbij. Zie ook de variatietips in het recept.

Kip pesto ovenschotel

Zaterdag

Witte asperges met botersaus

Geniet van het witte goud zolang het kan. Witte asperges op klassieke wijze met botersaus, ei en ham, blijft toch een van mijn favorieten. In dit recept maak ik een botersaus met room en parmezaan die heerlijk past bij witte asperges. Lekker om te serveren met gekookte krieltjes, pasta of gnocchi.

Witte asperges met botersaus

Zondag

Aardbeien-stracciatellakwarktaart

Zin om iets lekkers te bakken? Deze aardbeien-stracciatellakwarktaart is een goed idee! Een luchtige aardbeienkwarkvulling met kleine stukjes chocolade op een knapperige koekjesbodem. Mmmm….

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde