Weekmenu 19-2023

Weekmenu 19-2023

Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.

Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 19-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.

Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.

In dit nieuwe weekmenu 19-2023

✅ Ma: Plaattaart met spinazie en feta
✅ Di: Kip goulash
✅ Wo: Kropsla stamppot met spekjes en gehaktballetjes

✅ Do: Makkelijke ovenpasta met champignonroomsaus
✅ Vr: Mexicaanse zalmsalade met avocadodressing
✅ Za: Gevuld stokbrood met Italiaans gehakt
✅ Zo: Yoghurt cake

Maandag

Plaattaart met spinazie en feta

Een lekkere plaattaart met spinazie, feta en pijnboompitten van het bakblik. Deze plaattaart is makkelijk om te maken met een rol bladerdeeg, maar je kunt ook plakjes bladerdeeg uit de vriezer gebruiken. De combinatie van spinazie, feta en pijnboompitjes is heerlijk! Serveer deze plaattaart als hoofdgerecht voor 2 personen met een salade erbij, of snijd hem in vierkantjes en serveer als bijgerecht of hapje.

Plaattaart met spinazie en feta

Dinsdag

Kip goulash

Een leuke variant op Hongaarse goulash is deze kip goulash. Ik maak er een soort stoofpotje van met kip, paprika en spekjes. Anders dan de echte goulash zet je dit stoofpotje snel op tafel. Lekker om te serveren met gekookte rijst erbij, maar ook een gekookt aardappeltje of zelfs pasta smaken er lekker bij.

Kip goulash

Woensdag

Kropsla stamppot met spekjes en gehaktballetjes

Een Hollands agv’tje kan ik op zijn tijd wel waarderen. Omdat we nog steeds heerlijke kropsla kunnen oogsten uit de moestuin — en ik er weleens wat anders mee wilden maken dan, uuuhm, sla — besloot ik een krop te verwerken tot stamppot. Vergezeld door uitgebakken spekjes, gebraden gehaktballetjes met mosterdjus én, optioneel erbij geserveerd voor de liefhebber, Hollandse caprese. Mmmm, dat wordt smullen!

Kropsla stamppot met spekjes en gehaktballetjes

Donderdag

Makkelijke ovenpasta met champignonroomsaus

Deze ovenpasta met champignonroomsaus is heel makkelijk om te maken. Je hoeft de pasta niet eerst voor te koken, hij kookt vanzelf gaar in de saus in de oven. Simpel en verrukkelijk!

Makkelijke ovenpasta met champignonroomsaus

Vrijdag

Mexicaanse zalmsalade met avocadodressing

Een heerlijke maaltijdsalade met gebakken zalm en romige avocadodressing om het weekend mee in te luiden.

Mexicaanse zalmsalade met avocadodressing

Zaterdag

Gevuld stokbrood met Italiaans gehakt

Zaterdag is vaak een rommelige dag met boodschappen en schoonmaken. Ik zet ’s avonds dan graag iets op tafel dat makkelijk is om te maken maar wel echt lekker is. Dit gevulde stokbrood met Italiaans gehakt en kaas uit de oven valt hier altijd in de smaak. De voorbereiding kost je hooguit 10 minuten, daarna doet de oven (of Airfryer) de rest van het werk. Lekker om te serveren met een kom tomatensoep.

Gevuld stokbrood met Italiaans gehakt

Zondag

Yoghurt cake

Zin om iets lekkers te bakken? Deze yoghurt cake met een vleugje citroen is zo gemaakt en heerlijk!

Yoghurt cake

Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde