Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 19-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.
Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 19-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 19-2023
Ma: Plaattaart met spinazie en feta
Di: Kip goulash
Wo: Kropsla stamppot met spekjes en gehaktballetjes
Vr: Mexicaanse zalmsalade met avocadodressing
Za: Gevuld stokbrood met Italiaans gehakt
Maandag
Plaattaart met spinazie en feta
Een lekkere plaattaart met spinazie, feta en pijnboompitten van het bakblik. Deze plaattaart is makkelijk om te maken met een rol bladerdeeg, maar je kunt ook plakjes bladerdeeg uit de vriezer gebruiken. De combinatie van spinazie, feta en pijnboompitjes is heerlijk! Serveer deze plaattaart als hoofdgerecht voor 2 personen met een salade erbij, of snijd hem in vierkantjes en serveer als bijgerecht of hapje.
Dinsdag
Kip goulash
Een leuke variant op Hongaarse goulash is deze kip goulash. Ik maak er een soort stoofpotje van met kip, paprika en spekjes. Anders dan de echte goulash zet je dit stoofpotje snel op tafel. Lekker om te serveren met gekookte rijst erbij, maar ook een gekookt aardappeltje of zelfs pasta smaken er lekker bij.
Woensdag
Kropsla stamppot met spekjes en gehaktballetjes
Een Hollands agv’tje kan ik op zijn tijd wel waarderen. Omdat we nog steeds heerlijke kropsla kunnen oogsten uit de moestuin — en ik er weleens wat anders mee wilden maken dan, uuuhm, sla — besloot ik een krop te verwerken tot stamppot. Vergezeld door uitgebakken spekjes, gebraden gehaktballetjes met mosterdjus én, optioneel erbij geserveerd voor de liefhebber, Hollandse caprese. Mmmm, dat wordt smullen!
Donderdag
Makkelijke ovenpasta met champignonroomsaus
Deze ovenpasta met champignonroomsaus is heel makkelijk om te maken. Je hoeft de pasta niet eerst voor te koken, hij kookt vanzelf gaar in de saus in de oven. Simpel en verrukkelijk!
Vrijdag
Mexicaanse zalmsalade met avocadodressing
Een heerlijke maaltijdsalade met gebakken zalm en romige avocadodressing om het weekend mee in te luiden.
Zaterdag
Gevuld stokbrood met Italiaans gehakt
Zaterdag is vaak een rommelige dag met boodschappen en schoonmaken. Ik zet ’s avonds dan graag iets op tafel dat makkelijk is om te maken maar wel echt lekker is. Dit gevulde stokbrood met Italiaans gehakt en kaas uit de oven valt hier altijd in de smaak. De voorbereiding kost je hooguit 10 minuten, daarna doet de oven (of Airfryer) de rest van het werk. Lekker om te serveren met een kom tomatensoep.
Zondag
Yoghurt cake
Zin om iets lekkers te bakken? Deze yoghurt cake met een vleugje citroen is zo gemaakt en heerlijk!
Deel je reactie