Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 2-2022
Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek, maar vind je het lastig om weer iets nieuws te bedenken? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden en iets lekkers voor in het weekend. In dit nieuwe weekmenu vind je:
Ma: Spruitjesstamppot met krokante chorizo
Di: Kip teriyaki
Wo: Flammkuchen met zalm, courgette en paprika
Vr: Bloemkoolschotel met vis en kerrieroomsaus
Za: Italiaans stoofvlees met pancetta en rode wijn
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Spruitjesstamppot met krokante chorizo
Net zoals Johan en ik is ook onze dochter dol op spruitjes. Het geheim van lekkere spruitjes is om ze niet te lang te koken. Dan blijven ze frisgroen van kleur, hebben ze nog bite en een zachte koolsmaak. In deze spruitjesstamppot kook ik ze dan ook niet tegelijk met de aardappels, maar kook ze apart en roer ze dan door de zachte aardappelpuree. Voor garnering bestrooi ik de stamppot met krokant gebakken chorizo en geroosterde amandelen. Zo lekker proefde je spruitjes nog nooit.
Dinsdag
Kip teriyaki
Malse stukjes kipdijfilet in een smakelijke teriyakisaus: dat is deze kip teriyaki! Dit gerecht is supermakkelijk om te maken, maar de kipdijfilet heeft wel wat tijd nodig (ca. 25 minuten) om lekker zacht en mals te worden. Je kunt het ook al een dag van tevoren maken en de volgende dag op laag vuur opwarmen. Lekker om te serveren met witte rijst of noedels en wortel en peultjes.
Woensdag
Flammkuchen met zalm, courgette en paprika
Deze flammkuchen heeft een dunne, knapperige bodem en is belegd met crème fraîche, courgette, geroosterde paprika en gerookte zalm. Een heel eenvoudig recept om te maken en bomvol smaak! Serveer als lunch of als hoofdgerecht met een frisse, groene salade erbij, of snijd in kleine vierkantjes en serveer als borrelhapje.
Donderdag
Risotto met champignons
Ik heb altijd een pak risotto en bouillonblokjes in de kelderkast liggen om me uit de brand te helpen op een inspiratieloze kookdag. Met maar een paar ingrediënten tover je in een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel. Deze vegetarische risotto met champignons is een van onze favorieten. Makkelijk om te maken en heerlijk van smaak.
Vrijdag
Bloemkoolschotel met vis en kerrieroomsaus
Een heerlijke bloemkoolschotel met vis, aardappelschijfjes en romige kerriesaus. Het voorkoken van de aardappelschijfjes en bloemkool kun je van tevoren doen zodat je de schotel moment suprême in een mum van tijd gemaakt hebt. Lekker om te serveren met een frisse tomatensalade.
Zaterdag
Italiaans stoofvlees met pancetta en rode wijn
Ik heb inmiddels al heel wat stoofvleesrecepten met je gedeeld op KL, maar wat mij betreft kan er altijd nog eentje bij. Dit Italiaanse stoofvlees met pancetta en rode wijn is verrukkelijk. Lekker met zelfgemaakte frietjes, romige aardappelpuree, of deze polentafrieten.
Zondag
Koffiebroodjes
Hollandse koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom en rozijnen, afgewerkt met glazuurlaagje: je bent even bezig — niet moeilijk —, maar dan heb je ook wat. Dit recept is voldoende voor minstens 15 heerlijke koffiebroodjes. Genoeg dus om uit te delen, of vries de helft in. Zo heb je altijd iets lekkers achter de hand om bij de koffie te serveren.
Deel je reactie