Weekmenu 2 2024

Weekmenu 2 2024

“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met lekkere, makkelijke en gezonde recepten voor de hele week. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!

Voordeel weekmenu

Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:

  1. Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
  2. Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
  3. Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
  4. Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!

Handig

Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.

Weekmenu 2 2024

Maandag

Krieltjesschotel met tomatensaus en ei

Een makkelijk eenpansgerecht op tafel zetten? Deze krieltjesschotel met tomatensaus, courgette, kip en ei is heerlijk. Om het gerecht budget te maken gebruik ik gerookte kipreepjes in plaats van kipfilet, of kipdijfilet. Of laat de kip helemaal achterwege en maak het vegetarisch. Zie ook de variatietips in het recept.

Krieltjesschotel met tomatensaus en ei

Dinsdag

Gevulde kipschnitzel caprese

Deze gevulde kipschnitzel caprese is het perfecte hoofdgerecht om te serveren tijdens een diner voor vrienden of familie. Malse kipfilets gevuld met tomaat, mozzarella en pesto in een krokant paneerjasje; wie wordt daar nu niet blij van! Je kunt de kipschnitzels tot en met stap 3 van de bereiding al voorbereiden en afgedekt in de koelkast bewaren.

Gevulde kipschnitzel caprese

Woensdag

Ovenschotel met bietjes en gehakt

Van ovenschotels kun je nooit genoeg recepten hebben toch? 😀Deze ovenschotel met bietjes en gehakt is er in ieder geval weer eentje om te bewaren. Een dampende ovenschotel met laagjes puree, gehakt en bietjes, afgedekt met puree, appel en een knapperig paneerlaagje.

Ovenschotel met bietjes en gehakt

Donderdag

Boursin pasta

Een lekkere pasta op tafel zetten zonder al teveel moeite? Voor deze Boursin pasta hoef je alleen de pasta te koken. Voor de saus doe je cherrytomaten, Boursin, een sjalotje en knoflook in een ovenschaal en schuif je hem in de oven. Daarna hoef je alleen de pasta nog door de saus te roeren en … smullen maar!

Boursin pasta

Vrijdag

Preistamppot met vissticks

Een heerlijke preistamppot met blokjes belegen kaas en knapperige vissticks. De vissticks kun je heel makkelijk zelf maken door stevige visfilet te kruiden, in repen te snijden en vervolgens door bloem, losgeklopt ei en paneermeel te wentelen. Bakken in ruim boter en smullen maar. Vind je dat teveel werk of heb je daar geen tijd voor, dan kun je natuurlijk ook vissticks kopen.

Voor een vega variant kun je ook vissticks maken van knolselderij. Geloof me, dat is heerlijk!

Preistamppot met vissticks

Zaterdag

Panini met ham en geitenkaas

Deze panini met ham, geitenkaas, tijm en honing is favoriet bij dochterlief. Lekker als lunch, maar ook heerlijk als avondeten met een kom soep erbij.

Panini met ham en geitenkaas

Zondag

Yoghurt cake

Een lekkere cake, daar kun je niet genoeg recepten van hebben toch? Deze yoghurt cake met een vleugje citroen is makkelijk om te maken en heerlijk!

Yoghurt cake

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde