Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 2 2024
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met lekkere, makkelijke en gezonde recepten voor de hele week. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 2 2024
Maandag
Krieltjesschotel met tomatensaus en ei
Een makkelijk eenpansgerecht op tafel zetten? Deze krieltjesschotel met tomatensaus, courgette, kip en ei is heerlijk. Om het gerecht budget te maken gebruik ik gerookte kipreepjes in plaats van kipfilet, of kipdijfilet. Of laat de kip helemaal achterwege en maak het vegetarisch. Zie ook de variatietips in het recept.
Dinsdag
Gevulde kipschnitzel caprese
Deze gevulde kipschnitzel caprese is het perfecte hoofdgerecht om te serveren tijdens een diner voor vrienden of familie. Malse kipfilets gevuld met tomaat, mozzarella en pesto in een krokant paneerjasje; wie wordt daar nu niet blij van! Je kunt de kipschnitzels tot en met stap 3 van de bereiding al voorbereiden en afgedekt in de koelkast bewaren.
Woensdag
Ovenschotel met bietjes en gehakt
Van ovenschotels kun je nooit genoeg recepten hebben toch? 😀Deze ovenschotel met bietjes en gehakt is er in ieder geval weer eentje om te bewaren. Een dampende ovenschotel met laagjes puree, gehakt en bietjes, afgedekt met puree, appel en een knapperig paneerlaagje.
Donderdag
Boursin pasta
Een lekkere pasta op tafel zetten zonder al teveel moeite? Voor deze Boursin pasta hoef je alleen de pasta te koken. Voor de saus doe je cherrytomaten, Boursin, een sjalotje en knoflook in een ovenschaal en schuif je hem in de oven. Daarna hoef je alleen de pasta nog door de saus te roeren en … smullen maar!
Vrijdag
Preistamppot met vissticks
Een heerlijke preistamppot met blokjes belegen kaas en knapperige vissticks. De vissticks kun je heel makkelijk zelf maken door stevige visfilet te kruiden, in repen te snijden en vervolgens door bloem, losgeklopt ei en paneermeel te wentelen. Bakken in ruim boter en smullen maar. Vind je dat teveel werk of heb je daar geen tijd voor, dan kun je natuurlijk ook vissticks kopen.
Voor een vega variant kun je ook vissticks maken van knolselderij. Geloof me, dat is heerlijk!
Zaterdag
Panini met ham en geitenkaas
Deze panini met ham, geitenkaas, tijm en honing is favoriet bij dochterlief. Lekker als lunch, maar ook heerlijk als avondeten met een kom soep erbij.
Zondag
Yoghurt cake
Een lekkere cake, daar kun je niet genoeg recepten van hebben toch? Deze yoghurt cake met een vleugje citroen is makkelijk om te maken en heerlijk!
Deel je reactie