Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 2 2025
Wat eten we vandaag? Een vraag die elke dag weer terugkomt. Daarom vind je hier elke vrijdagochtend een nieuw weekmenu met makkelijke maaltijden voor doordeweeks, een verwengerecht op zaterdag en een zoete verrassing op zondag. Pak je pen en boodschappenlijstje en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Omdat er bij de meeste mensen vaak één dag in de week is waarop je niet kookt — omdat er bijvoorbeeld kliekjes zijn, of omdat je zin hebt in een frietje of iets anders — deel ik in dit weekmenu 6 hoofdgerechten. Op zondag deel ik een lekker toetje of baksel met je.
Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Maaltijdplanner
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 2 2025
Maandag (meatless monday)
Italiaanse spinaziestamppot
Een heerlijke spinaziestamppot met zongedroogde tomaatjes, olijven en pijnboompitjes. Lekker smeuïg gemaakt met knoflookolie in plaats van roomboter.
Dinsdag
Chicken Tonight met perzik
Zin in zelfgemaakte Chicken Tonight? Dit gerecht van malse kip in zoetzure saus met verse groenten en een zoete twist van perzik maak je heel eenvoudig zelf. Lekker met rijst en komkommer.
Woensdag (gehaktdag)
Kapucijnerschotel
Een Hollandse kapucijnerschotel met rundergehakt, spekjes, prei en paprika. De appel geeft een lekker fris accent. Je kunt de kapucijnerschotel serveren met gekookte of gebakken aardappels, of rijst. Ook mogen er gefrituurde uitjes, mosterd, komkommersalade en tafelzuur zoals augurk, Amsterdamse uitjes en piccalilly op tafel gezet worden. Vergeet de stroop niet, dat zoete accent maakt het smulfeest compleet.
Donderdag
Courgette-preisoep
Een voedzame courgette-preisoep met knapperige broodcroutons, verse dille en een vleugje room. Ideaal voor een drukke dag, hij staat in 20 minuten op tafel!
Vrijdag (visdag)
Tagliatelle met kruidenroomkaas en tonijn
Een heerlijk pastagerecht met een romige saus van kruidenroomkaas, verse prei en tomaat en tonijn uit blik. Makkelijk en snel op tafel!
Zaterdag
Belgisch stoofvlees
Dit recept is al jaren een van mijn favoriete manieren om stoofvlees te bereiden: malse stukjes rundvlees in een krachtige saus van bier, runderfond, brood en mosterd. Lekker met zelfgemaakte dikke frieten
Zondag
Kaasbroodjes
Zin om iets lekkers te bakken? Deze kaasbroodjes van bladerdeeg hebben een heerlijke kaasragout vulling van oude kaas en een vleugje pit door prikkelende mosterd. Geloof me, deze wil je maken!
Deel je reactie