Weekmenu 20-2023

Weekmenu 20-2023

Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.

Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 20-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.

Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.

In dit nieuwe weekmenu 20-2023

✅ Ma: Aspergegratin met ham en ei
✅ Di: Pasta met kip, broccoli en roomsaus
✅ Wo: Ovenschotel met gehakt en spinazie

✅ Do: Couscous-quiche met prei en oude kaas
✅ Vr: Snelle goulash met varkenshaas
✅ Za: Pulled zalm op een broodje
✅ Zo: Rabarber cheesecake

Maandag

Aspergegratin met ham en ei

Aspergegratin met ham en ei. De klassieke asperges met ham en ei, maar dan in een ander jasje gestoken. Je kunt deze aspergegratin ’s ochtends al maken zodat je hem ’s avonds alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. De asperges hoef je niet eerst voor te koken, ze garen in de roomsaus in de oven. Lekker om te serveren met een gekookt krieltje in de schil en een groene salade.

Aspergegratin met ham en ei

Dinsdag

Pasta met kip, broccoli en roomsaus

Vroeger maakte ik deze pasta met een zakje kaassaus, maar inmiddels weet ik hoe je die net zo lekker (en net zo makkelijk!) zelf maakt. Deze pasta met kip, broccoli en roomsaus is hier in huize Verweij al jaren een favoriet!

Pasta met kip, broccoli en roomsaus

Woensdag

Ovenschotel met gehakt en spinazie

Een heerlijke ovenschotel met aardappelschijfjes en een romig gehaktmengsel met courgette, spinazie en pesto. Lekker om te serveren met een frisse tomatensalade.

Ovenschotel met gehakt en spinazie

Donderdag

Couscous-quiche met prei en oude kaas

Deze quiche heeft namelijk een bodem en korst van couscous. En ja, dat is dus hartstikke lekker! De vulling van prei en oude kaas maken het smulfeest compleet.

Couscous-quiche met prei en oude kaas

Vrijdag

Snelle goulash met varkenshaas

Een snelle Hongaarse goulash met varkenshaas voor de vrijdag. Lekker om te serveren met rijst, gebakken aardappels of pasta. Snelle goulash met varkenshaas

Zaterdag

Pulled zalm op een broodje

Pulled zalm op een broodje. Een heerlijke lunch of makkelijk hoofdgerecht. Door de zalm in te wrijven met kruidenolie krijgt hij een heerlijke smaak. De zelfgemaakte honing-mosterdsaus maakt het smulfeest compleet.

Pulled zalm op een broodje

Zondag

Rabarber cheesecake

Het is rabarbertijd! Ik ben verliefd op die rode stengels met friszure smaak. Wist je eigenlijk dat rabarber groente is en geen fruit? Toch wordt deze groente veel verwerkt in desserts. Deze romige cheesecake met friszoete rabarber is hemels!

Rabarber cheesecake

Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde