Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 20 2024
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met makkelijke en gezonde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten en iets lekkers voor in het weekend. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 20 2024
Maandag
Ovenschotel met kip en sperziebonen
Een heerlijke ovenschotel met kip en sperziebonen afgedekt met zoete aardappelpuree en kaas. De zoete aardappelpuree combineert fantastisch met de licht pittige cajunkip en sperziebonen en maakt de schotel net iets spannender dan met gewone aardappelpuree. Gegratineerd met kaas in de oven voor een knapperig kaaskorstje.
Dinsdag
Salade met tonijn en krieltjes
Een heerlijke maaltijdsalade met tonijn, krieltjes, haricots verts en een zelfgemaakte honing-mosterddressing. Gezond, makkelijk en ideaal voor een drukke werkdag want hij staat in 20 minuten op tafel.
Woensdag
Meatloaf
Een heerlijke meatloaf (gehaktbrood) gemaakt van rundergehakt met een sticky, zoet laagje van barbecuesaus. Lekker om te serveren met aardappelpuree, jus en verse groenten. De volgende dag smaakt hij koud ook lekker op een broodje met een lik mosterd(mayonaise).
Donderdag
Rijst bowl met vega groenteballetjes en yoghurtdressing
Een makkelijk gerecht waar ik dol op ben is deze rijstbowl. Je kunt er eindeloos mee variëren. Ook deze variant met vega groenteballetjes en frisse yoghurtdressing is heerlijk!
Vrijdag
Zalm teriyaki noedels
Wat eten we vandaag? Wat denk je van deze zalm teriyaki noedels met verse wortel, paprika en peulen en zelfgemaakte teriyakisaus. De teriyakisaus wordt als woksaus voor de groenten en noedels gebruikt en geeft de gebakken zalm een heerlijk sticky en glanzend laagje.
Zaterdag
Varkenshaassaté
Deze varkenshaassaté serveer ik graag bij de bami of nasi, maar je kunt hem serveren met rijst en frisse komkommers of ijsbergsla. Niet zo’n liefhebber van varkenshaas? Je kunt deze sateetjes ook maken met kip (dij of filet), hamlappen, of een combinatie daarvan.
Zondag
Rabarber cheesecake
Het is rabarbertijd! Ik ben verliefd op die groenroze stengels met friszure smaak. Wist je eigenlijk dat rabarber groente is en geen fruit? De friszure smaak combineert geweldig met zoete desserts en gebak zoals deze romige cheesecake. Een match made in heaven!
Deel je reactie