Weekmenu 20 2024

Weekmenu 20 2024

“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met makkelijke en gezonde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten en iets lekkers voor in het weekend. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!

Voordeel weekmenu

Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:

  1. Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
  2. Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
  3. Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
  4. Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!

Handig

Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.

Weekmenu 20 2024

Maandag

Ovenschotel met kip en sperziebonen

Een heerlijke ovenschotel met kip en sperziebonen afgedekt met zoete aardappelpuree en kaas. De zoete aardappelpuree combineert fantastisch met de licht pittige cajunkip en sperziebonen en maakt de schotel net iets spannender dan met gewone aardappelpuree. Gegratineerd met kaas in de oven voor een knapperig kaaskorstje.

Ovenschotel met kip en sperziebonen

Dinsdag

Salade met tonijn en krieltjes

Een heerlijke maaltijdsalade met tonijn, krieltjes, haricots verts en een zelfgemaakte honing-mosterddressing. Gezond, makkelijk en ideaal voor een drukke werkdag want hij staat in 20 minuten op tafel.

Salade met tonijn en krieltjes

Woensdag

Meatloaf

Een heerlijke meatloaf (gehaktbrood) gemaakt van rundergehakt met een sticky, zoet laagje van barbecuesaus. Lekker om te serveren met aardappelpuree, jus en verse groenten. De volgende dag smaakt hij koud ook lekker op een broodje met een lik mosterd(mayonaise).

Meatloaf

Donderdag

Rijst bowl met vega groenteballetjes en yoghurtdressing

Een makkelijk gerecht waar ik dol op ben is deze rijstbowl. Je kunt er eindeloos mee variëren. Ook deze variant met vega groenteballetjes en frisse yoghurtdressing is heerlijk!

Rijst bowl met vega groenteballetjes

Vrijdag

Zalm teriyaki noedels

Wat eten we vandaag? Wat denk je van deze zalm teriyaki noedels met verse wortel, paprika en peulen en zelfgemaakte teriyakisaus. De teriyakisaus wordt als woksaus voor de groenten en noedels gebruikt en geeft de gebakken zalm een heerlijk sticky en glanzend laagje.

Zalm teriyaki noedels

Zaterdag

Varkenshaassaté

Deze varkenshaassaté serveer ik graag bij de bami of nasi, maar je kunt hem serveren met rijst en frisse komkommers of ijsbergsla. Niet zo’n liefhebber van varkenshaas? Je kunt deze sateetjes ook maken met kip (dij of filet), hamlappen, of een combinatie daarvan.

Varkenshaassaté

Zondag

Rabarber cheesecake

Het is rabarbertijd! Ik ben verliefd op die groenroze stengels met friszure smaak. Wist je eigenlijk dat rabarber groente is en geen fruit? De friszure smaak combineert geweldig met zoete desserts en gebak zoals deze romige cheesecake. Een match made in heaven!

Rabarber cheesecake

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde