Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu #20 – Proef de zomer!
Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Een hele week lekker en gevarieerd eten. Ik plan verschillende themadagen in zoals budget, vega, vlees, vis, soep, avontuur en bakken. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!
Omdat het volgende week absurd mooi weer wordt heb ik hem volgepland met zomerse gerechten zoals makkelijke maaltijdsalades en lekkere barbecuerecepten. Ik wens je een heerlijke en zonnig week toe!
Maandag
Na het weekend ligt mijn koelkast vaak vol met kliekjes. Ideaal om een lekkere pastasalade mee te maken! Deze pastasalade met tonijn, tomaat, ei en sperziebonen is slechts een voorbeeld waar je eindeloos mee kunt variëren. Gebruik de kliekjes uit je koelkast en geef er je eigen draai aan.
Dinsdag
Wij eten meerdere dagen in de week vegetarisch. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar vooral erg lekker. Deze bolcourgettes gevuld met couscous en feta maak je in de oven, maar je kunt ze ook prima op de barbecue bereiden. Pak ze dan in met aluminiumfolie en pof ze gaar op de barbecue.
Woensdag
Heb je weleens een hele kip bereid op de barbecue? Doen hoor! Dat is supermakkelijk en lekker! Deze kip op een bierblik is de specialiteit van manlief én onze familiefavoriet. Lekker met deze gegrilde groenten erbij!
Donderdag
Heb je nog een restje gebraden kip over van gisteren? Yeeeees!!!! Vandaag staat deze salade met gegrilde kip, zoete nectarine (perzik mag ook!) en zoute feta op het zomermenu.
Vrijdag
Heeft jouw visboer vandaag een mooie aanbieding voor stevige witvisfilet? Twijfel geen moment en neem ze mee! Deze Siciliaanse visschotel met frisse venkel, tomaat, olijf en citroen maak je lekker buiten op de barbecue.
Zaterdag
Zaterdag soepdag? Wat denk je van een heerlijke pan Surinaamse pindasoep goed gevuld met kip, mais, prei en taugé.
Zondag
Zin om vandaag iets lekkers te bakken? Maak een oer-Hollandse monchoutaart met zelfgemaakte kersencompote (vlaaivulling)! Supermakkelijk om te maken (ook de kersencompote!) en iedereen is er dol op.
De vorige weekmenu’s bekijken? Je vindt ze hier bij inspiratie!
Meer barbecuerecepten vind je hier!
Deel je reactie