Weekmenu 21-2022

Weekmenu 21-2022

Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek? Soms is het lastig om te bedenken wat je de hele week wilt eten. Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend.

In dit nieuwe weekmenu:

✅Ma: Teriyaki noedels met kip en groenten
✅Di: Spinazieplaattaart met ham en ei
✅Wo: Kropsla stamppot met spekjes en gehaktballetjes

✅Do: Gebakken gele rijst met tonijn
✅Vr: Kapsalon met paddenstoelenshoarma
✅Za: Aspergesoep met ei en parmaham
✅Zo: Rabarber cheesecake

KeukenLiefde Webshop
In de KL-shop vind je (naast onze 2 kookboeken😋) de leukste spullen om je huis gezellig in te richten. Een handig boodschappenlijstje met magneet voor aan de koelkast, een houten boekenstandaard voor je mooiste kookboek, een compostbak voor je gft-afval, of landelijke artikelen voor in huis zoals mooie windlichten met steenslag, kruiken of een decoratieve houten schaal. Snuffel hier rond in onze shop. Onze spullen worden zorgvuldig en met liefde voor je ingepakt.

Maandag

Teriyaki noedels met kip en groenten

Dit gerecht staat in een mum van tijd op tafel en iedereen is er dol op: teriyaki noedels uit de wok met stukjes malse kipdijfilet en knapperige groenten zoals wortel, witte kool en paprika. De teriyakisaus kun je heel makkelijk zelf maken en ook de groenten snijd ik graag zelf. Heb je weinig tijd, dan kun je ook kiezen voor kant-en-klare teriyakisaus uit een flesje en voorgesneden groenten. Zie ook de variatietips in het recept.

Teriyaki noedels met kip en groenten

Dinsdag

Spinazieplaattaart met ham en ei

Sommige gerechten zijn gewoon een feestje. Leuk om te maken, verrukkelijk om te eten. Met deze spinazieplaattaart tover je een glimlach op vele gezichten, inclusief die van jezelf!

Spinazieplaattaart met ham en ei

Woensdag

Kropsla stamppot met spekjes en gehaktballetjes

Tijd voor een Hollands agv’tje. Vergezeld door uitgebakken spekjes, gebraden gehaktballetjes met mosterdjus én, optioneel erbij geserveerd voor de liefhebber, Hollandse caprese van tomaat, komkommer en ei. Mmmm, dat wordt smullen!

Kropsla stamppot met spekjes en gehaktballetjes

Donderdag

Gebakken gele rijst met tonijn

Met gebakken rijst kun je eindeloos variëren. Dit kleurrijke gerecht maak je met (op)gebakken gele rijst en lekkere groenten zoals sperziebonen, venkel en zoete puntpaprika. De gebakken tonijn is een heerlijke aanvulling. Bak hem vooral niet te lang, tonijn is het lekkerst als hij nog niet niet helemaal gaar is vanbinnen.

Gebakken gele rijst met tonijn

Vrijdag

Kapsalon met paddenstoelenshoarma

Een vegetarische kapsalon? Ja hoor, dat kan! Van oesterzwammen kun je namelijk heerlijke shoarma maken. Onze dochter houdt nog niet zo van paddenstoelen, maar Johan en ik vinden deze kapsalon met paddenstoelenshoarma heerlijk. Probeer hem zelf en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben heel benieuwd.

Kapsalon met paddenstoelenshoarma

Zaterdag

Aspergesoep met ei en parmaham

Een romige aspergesoep met stukjes witte asperge, hardgekookt ei en krokante parmaham. De eerste stap van dit recept kun je al een dag van tevoren maken. Zo zet je deze soep op de dag zelf in een handomdraai op tafel. Serveer hem als voorgerecht, of als hoofdgerecht eventueel met wat knapperig brood erbij.

Aspergesoep met ei en parmaham

Zondag

Rabarber cheesecake

Het is rabarbertijd! Ik ben verliefd op die groenroze stengels met friszure smaak. Wist je eigenlijk dat rabarber groente is en geen fruit? De friszure smaak combineert geweldig met zoete desserts en gebak zoals deze romige cheesecake. Een match made in heaven!

Rabarber cheesecake

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde