Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 21-2022
Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek? Soms is het lastig om te bedenken wat je de hele week wilt eten. Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend.
In dit nieuwe weekmenu:
Ma: Teriyaki noedels met kip en groenten
Di: Spinazieplaattaart met ham en ei
Wo: Kropsla stamppot met spekjes en gehaktballetjes
Vr: Kapsalon met paddenstoelenshoarma
Za: Aspergesoep met ei en parmaham
KeukenLiefde Webshop In de KL-shop vind je (naast onze 2 kookboeken) de leukste spullen om je huis gezellig in te richten. Een handig boodschappenlijstje met magneet voor aan de koelkast, een houten boekenstandaard voor je mooiste kookboek, een compostbak voor je gft-afval, of landelijke artikelen voor in huis zoals mooie windlichten met steenslag, kruiken of een decoratieve houten schaal. Snuffel hier rond in onze shop. Onze spullen worden zorgvuldig en met liefde voor je ingepakt.
Maandag
Teriyaki noedels met kip en groenten
Dit gerecht staat in een mum van tijd op tafel en iedereen is er dol op: teriyaki noedels uit de wok met stukjes malse kipdijfilet en knapperige groenten zoals wortel, witte kool en paprika. De teriyakisaus kun je heel makkelijk zelf maken en ook de groenten snijd ik graag zelf. Heb je weinig tijd, dan kun je ook kiezen voor kant-en-klare teriyakisaus uit een flesje en voorgesneden groenten. Zie ook de variatietips in het recept.
Dinsdag
Spinazieplaattaart met ham en ei
Sommige gerechten zijn gewoon een feestje. Leuk om te maken, verrukkelijk om te eten. Met deze spinazieplaattaart tover je een glimlach op vele gezichten, inclusief die van jezelf!
Woensdag
Kropsla stamppot met spekjes en gehaktballetjes
Tijd voor een Hollands agv’tje. Vergezeld door uitgebakken spekjes, gebraden gehaktballetjes met mosterdjus én, optioneel erbij geserveerd voor de liefhebber, Hollandse caprese van tomaat, komkommer en ei. Mmmm, dat wordt smullen!
Donderdag
Gebakken gele rijst met tonijn
Met gebakken rijst kun je eindeloos variëren. Dit kleurrijke gerecht maak je met (op)gebakken gele rijst en lekkere groenten zoals sperziebonen, venkel en zoete puntpaprika. De gebakken tonijn is een heerlijke aanvulling. Bak hem vooral niet te lang, tonijn is het lekkerst als hij nog niet niet helemaal gaar is vanbinnen.
Vrijdag
Kapsalon met paddenstoelenshoarma
Een vegetarische kapsalon? Ja hoor, dat kan! Van oesterzwammen kun je namelijk heerlijke shoarma maken. Onze dochter houdt nog niet zo van paddenstoelen, maar Johan en ik vinden deze kapsalon met paddenstoelenshoarma heerlijk. Probeer hem zelf en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben heel benieuwd.
Zaterdag
Aspergesoep met ei en parmaham
Een romige aspergesoep met stukjes witte asperge, hardgekookt ei en krokante parmaham. De eerste stap van dit recept kun je al een dag van tevoren maken. Zo zet je deze soep op de dag zelf in een handomdraai op tafel. Serveer hem als voorgerecht, of als hoofdgerecht eventueel met wat knapperig brood erbij.
Zondag
Rabarber cheesecake
Het is rabarbertijd! Ik ben verliefd op die groenroze stengels met friszure smaak. Wist je eigenlijk dat rabarber groente is en geen fruit? De friszure smaak combineert geweldig met zoete desserts en gebak zoals deze romige cheesecake. Een match made in heaven!
Deel je reactie