Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 21 2024
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met makkelijke en gezonde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten en iets lekkers voor in het weekend. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 21 2024
Maandag
Kip jalfrezi
Indiase kip jalfrezi met paprika, tomaat en sperziebonen in een kruidige, licht pittige saus. Je maakt hem makkelijk zelf zonder pakje of zakje. Lekker met rijst en naanbrood.
Dinsdag
Romige preisoep met mosterd en beenham
Snel iets lekkers op tafel zetten? Prei is gezond en voordelig en je maakt er in een handkomdraai een lekkere soep van. Deze romige preisoep met mosterd en hamreepjes is heerlijk.
Woensdag
Ovenschotel met spinazie en bladerdeegdakje
Dit recept is van mijn moeder en al jaren favoriet op KeukenLiefde. Een goed gevulde ovenschotel met aardappelpuree, gehakt, spinazie en krokant bladerdeegdakje.
Donderdag
Bulgogi
Zin in een lekker wereldgerecht? Deze Koreaanse bulgogi is een aanrader. Malse, gemarineerde biefstuk uit de wok in een zoet-pittige saus Lekker met witte rijst en een frisse wortel-komkommersalade en kimchi.
Vrijdag
Spaghetti pesto met garnalen
Met pasta kun je eindeloos variëren. Wat denk je van deze spaghetti pesto met garnalen, spinazie en frisse tomaatjes. De pesto maak je makkelijk en snel zelf. Daar kan geen potje tegenop!
Zaterdag
Marokkaanse kip met olijven
Een echt verwengerecht op tafel zetten? Deze Marokkaanse kip met olijven is een van mijn favorieten. De kruidige saus met verse kruiden is verslavend lekker. Ik serveer er graag frietjes bij, maar lekker Marokkaans brood kan ook.
Zondag
Aardbeientaart
Appeltaart is een van mijn favoriete taarten. Maar wist je dat je de appels ook kunt vervangen door aardbeien? Die zijn nu goed verkrijgbaar en heerlijk zoet en sappig. Deze aardbeientaart is verrukkelijk!
Deel je reactie