Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 22-2021
Elke vrijdag delen wij een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
In dit nieuwe weekmenu vind je: Italiaanse spinaziestamppot, witlofquiche, Hollandse nasi, broodje bietenburger en Griekse kipspiesjes . In het weekend geniet je van een kipsalon en een heerlijke rabarberkruimeltaart! Ik wens je een smakelijke week toe!
Weer verkrijgbaar in de KL-shop: deze handige maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Italiaanse spinaziestamppot
Veel Hollanders zijn dol op stamp, zo ook wij Verweij’s. Boerenkool-, zuurkool- en andijviestamp zijn onze winterfavorieten, maar deze Italiaanse spinaziestamppot smaakt vooral heerlijk in de lente en zomer!
Dinsdag
Witlofquiche met ham en kaas
Een heerlijke witlofquiche met ham en kaas uit het Koken met KeukenLiefde kookboek! Geloof me, zelfs als je niet van witlof houdt, zul je hier nog van smullen. ?
Woensdag
Hollandse nasi met soepgroenten
Volgens Johan past mij de titel ‘Meesterkok in Kliekjes Koken’: hij vindt mijn kliekjesgerechten altijd wonderbaarlijk lekker. Maar ach, zolang er nasi bijzit ben ik in zijn ogen sowieso de allerbeste kok ter wereld. De schat! Omdat er al diverse nasigerechten op KeukenLiefde staan, doopte ik deze variant om tot Hollandse nasi met soepgroenten. Een blijvertje!
Donderdag
Broodje bietenburger
Dit keer laten we het klassieke broodje hamburger voor wat het is en gaan op de vegetarische toer met dit heerlijke broodje bietenburger! De bietenburger is zelfgemaakt net zoals het hamburgersausje. Dit romige en frisse sausje gemaakt van Griekse yoghurt past perfect bij de bietenburger!
Vrijdag
Griekse kipspiesjes
Een heerlijke Griekse maaltijd met gemarineerde kipspiesjes, Griekse salalade en romige (daar is ‘ie weer) yoghurtsaus. Door de kip te marineren in yoghurt wordt hij heerlijk mals, ook na het grillen! Drie uurtjes marineren volstaat, maar nog liever marineer ik hem een hele nacht. De kip is dan zo mals en sappig, je weet niet wat je proeft! (Je kunt de kipfilets ook in zijn geheel marineren en bakken als je geen zin hebt in spiesjes.) Als je de kip al een dag van tevoren marineert dan zet je dit heerlijke Griekse maaltje binnen 30 minuten op tafel!
Zaterdag
Kipsalon
Na het succes van de kapsalon is het nu tijd voor een lekkere en iéts gezondere variant, de kipsalon! In plaats van shoarma gebruik ik kipfilet en de friet vervang ik door smaakvolle krieltjes.
Zondag
Rabarberkruimeltaart
Een volle bos rabarber in je moestuin staan of pas gekocht in de winkel en geen idee wat je ermee kunt maken? Maak gerust een vreugdedansje (ik kijk de andere kant op, ik zweer het), want dan is dit jouw recept: rabarberkruimeltaart! Stiekem misschien nóg lekkerder dan appeltaart….
Deel je reactie