Weekmenu 22-2021

Elke vrijdag delen wij een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!

In dit nieuwe weekmenu vind je: Italiaanse spinaziestamppot, witlofquiche, Hollandse nasi, broodje bietenburger en Griekse kipspiesjes . In het weekend geniet je van een kipsalon en een heerlijke rabarberkruimeltaart! Ik wens je een smakelijke week toe!

Weer verkrijgbaar in de KL-shop: deze handige maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je boodschappen op te schrijven!

Maandag

Italiaanse spinaziestamppot

Veel Hollanders zijn dol op stamp, zo ook wij Verweij’s. Boerenkool-, zuurkool- en andijviestamp zijn onze winterfavorieten, maar deze Italiaanse spinaziestamppot smaakt vooral heerlijk in de lente en zomer!

Italiaanse spinaziestamppot

Dinsdag

Witlofquiche met ham en kaas

Een heerlijke witlofquiche met ham en kaas uit het Koken met KeukenLiefde kookboek! Geloof me, zelfs als je niet van witlof houdt, zul je hier nog van smullen. ?

Witlofquiche met ham en kaas uit Koken met KeukenLiefde

Woensdag

Hollandse nasi met soepgroenten

Volgens Johan past mij de titel ‘Meesterkok in Kliekjes Koken’: hij vindt mijn kliekjesgerechten altijd wonderbaarlijk lekker. Maar ach, zolang er nasi bijzit ben ik in zijn ogen sowieso de allerbeste kok ter wereld. De schat! Omdat er al diverse nasigerechten op KeukenLiefde staan, doopte ik deze variant om tot Hollandse nasi met soepgroenten. Een blijvertje!

Donderdag

Broodje bietenburger

Dit keer laten we het klassieke broodje hamburger voor wat het is en gaan op de vegetarische toer met dit heerlijke broodje bietenburger! De bietenburger is zelfgemaakt net zoals het hamburgersausje. Dit romige en frisse sausje gemaakt van Griekse yoghurt past perfect bij de bietenburger!

Broodje bietenburger

Vrijdag

Griekse kipspiesjes

Een heerlijke Griekse maaltijd met gemarineerde kipspiesjes, Griekse salalade en romige (daar is ‘ie weer) yoghurtsaus. Door de kip te marineren in yoghurt wordt hij heerlijk mals, ook na het grillen! Drie uurtjes marineren volstaat, maar nog liever marineer ik hem een hele nacht. De kip is dan zo mals en sappig, je weet niet wat je proeft! (Je kunt de kipfilets ook in zijn geheel marineren en bakken als je geen zin hebt in spiesjes.) Als je de kip al een dag van tevoren marineert dan zet je dit heerlijke Griekse maaltje binnen 30 minuten op tafel!

Griekse kipspiesjes

Zaterdag

Kipsalon

Na het succes van de kapsalon is het nu tijd voor een lekkere en iéts gezondere variant, de kipsalon! In plaats van shoarma gebruik ik kipfilet en de friet vervang ik door smaakvolle krieltjes.

Kipsalon

Zondag

Rabarberkruimeltaart

Een volle bos rabarber in je moestuin staan of pas gekocht in de winkel en geen idee wat je ermee kunt maken? Maak gerust een vreugdedansje (ik kijk de andere kant op, ik zweer het), want dan is dit jouw recept: rabarberkruimeltaart! Stiekem misschien nóg lekkerder dan appeltaart….

Rabarberkruimeltaart

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde