Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 22-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.
Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 22-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 22-2023
Ma: Stamppot met raapstelen en graskaas
Di: Aspergesalade met krieltjes en kip
Wo: Gevulde courgette met Mexicaans gehakt
Vr: Visrolletjes met pesto en parmaham
Za: Cheeseburger
Maandag
Stamppot met raapstelen en graskaas
Raapstelen zijn een voorjaarsgroente die je qua smaak een beetje kunt vergelijken met spinazie en rucola. Ook graskaas is een echt voorjaarsproduct waar je nu weer volop van kunt genieten. Samen verwerk ik ze in een heerlijke voorjaarsstamppot. Met wat geroosterde pijnboompitjes en cherrytomaatjes geef ik er een Italiaanse draai aan!
Dinsdag
Aspergesalade met krieltjes en kip
Een goedgevulde aspergesalade met verse krieltjes, ei, gerookte kip en een heerlijke, zelfgemaakte honing-mosterdsaus. Je zet deze maaltijdsalade binnen 15 minuten op tafel. Ideaal om te maken als je niet zoveel tijd hebt om te koken en toch lekker wilt eten.
Woensdag
Gevulde courgette met Mexicaans gehakt
Gevulde courgette uit de oven met Mexicaans gehakt en een krokante topping van cornflakes en kaas. Dit is een koolhydraatarm recept, maar als je wilt kun je er gekookte rijst, aardappelpuree, pasta, of gebakken aardappels bij serveren.
Donderdag
Pasta gratin met kaassaus en broccoli
Pasta gratin met kaassaus en broccoli. Deze heerlijke ovenschotel kun je van tevoren al maken zodat je hem ’s avonds alleen maar in de oven hoeft te schuiven. Zo heb jij alle tijd om de keuken op te ruimen, eventueel een lekkere salade te maken en heb je na het eten bijna geen afwas meer. Ik hou ervan!
Vrijdag
Visrolletjes met pesto en parmaham
Deze visrolletjes met pesto en parmaham zijn gemaakt in een handomdraai en geliefd bij jong en oud! Lekker met gestoofde worteltjes of gestoomde broccoli, pasta of gebakken aardappeltjes en een aangemaakte basis salade. In plaats van witvis kun je ook zalm gebruiken. Geen visliefhebber? Je kunt het ook met kipfilethaasjes maken!
Zaterdag
Cheeseburger
Een broodje hamburger zonder kaas is als een verjaardag zonder taart. Welke kaas je gebruikt is een kwestie van smaak. Belangrijkste is dat de kaas goed smelt en dat je hem zelf lekker vindt. Zo kiezen man- en dochterlief steevast voor een plakje (nep)cheddar smeltkaas, ik heb liever een plak jong belegen kaas. Naast een hamburger komen er ook nog sla, tomaat, bacon, gekarameliseerde uienringen en plakjes augurk op het broodje; voor dit ultieme zaterdagavondgerecht trekken we alles uit de kast!
Zondag
Cheesecake met aardbeien
Zin om iets lekkers te bakken? Deze cheesecake met knapperige koekjesbodem en frisromige vulling is hemels! De feestelijke garnering van verse Hollandse aardbeien maakt het smulfeest compleet.
Deel je reactie