Weekmenu 22-2023

Weekmenu 22-2023

Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.

Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 22-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.

Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.

In dit nieuwe weekmenu 22-2023

✅ Ma: Stamppot met raapstelen en graskaas
✅ Di: Aspergesalade met krieltjes en kip
✅ Wo: Gevulde courgette met Mexicaans gehakt

✅ Do: Pasta gratin met kaassaus en broccoli
✅ Vr: Visrolletjes met pesto en parmaham
✅ Za: Cheeseburger
✅ Zo: Cheesecake met aardbeien

Maandag

Stamppot met raapstelen en graskaas

Raapstelen zijn een voorjaarsgroente die je qua smaak een beetje kunt vergelijken met spinazie en rucola. Ook graskaas is een echt voorjaarsproduct waar je nu weer volop van kunt genieten. Samen verwerk ik ze in een heerlijke voorjaarsstamppot. Met wat geroosterde pijnboompitjes en cherrytomaatjes geef ik er een Italiaanse draai aan!

Stamppot met raapstelen en graskaas

Dinsdag

Aspergesalade met krieltjes en kip

Een goedgevulde aspergesalade met verse krieltjes, ei, gerookte kip en een heerlijke, zelfgemaakte honing-mosterdsaus. Je zet deze maaltijdsalade binnen 15 minuten op tafel. Ideaal om te maken als je niet zoveel tijd hebt om te koken en toch lekker wilt eten.

Aspergesalade met krieltjes en kip

Woensdag

Gevulde courgette met Mexicaans gehakt

Gevulde courgette uit de oven met Mexicaans gehakt en een krokante topping van cornflakes en kaas. Dit is een koolhydraatarm recept, maar als je wilt kun je er gekookte rijst, aardappelpuree, pasta, of gebakken aardappels bij serveren.

Gevulde courgette met Mexicaans gehakt

Donderdag

Pasta gratin met kaassaus en broccoli

Pasta gratin met kaassaus en broccoli. Deze heerlijke ovenschotel kun je van tevoren al maken zodat je hem ’s avonds alleen maar in de oven hoeft te schuiven. Zo heb jij alle tijd om de keuken op te ruimen, eventueel een lekkere salade te maken en heb je na het eten bijna geen afwas meer. Ik hou ervan!

Pasta gratin met kaassaus en broccoli

Vrijdag

Visrolletjes met pesto en parmaham

Deze visrolletjes met pesto en parmaham zijn gemaakt in een handomdraai en geliefd bij jong en oud! Lekker met gestoofde worteltjes of gestoomde broccoli, pasta of gebakken aardappeltjes en een aangemaakte basis salade. In plaats van witvis kun je ook zalm gebruiken. Geen visliefhebber? Je kunt het ook met kipfilethaasjes maken!

Visrolletjes met pesto en parmaham

Zaterdag

Cheeseburger

Een broodje hamburger zonder kaas is als een verjaardag zonder taart. Welke kaas je gebruikt is een kwestie van smaak. Belangrijkste is dat de kaas goed smelt en dat je hem zelf lekker vindt. Zo kiezen man- en dochterlief steevast voor een plakje (nep)cheddar smeltkaas, ik heb liever een plak jong belegen kaas. Naast een hamburger komen er ook nog sla, tomaat, bacon, gekarameliseerde uienringen en plakjes augurk op het broodje; voor dit ultieme zaterdagavondgerecht trekken we alles uit de kast!

Cheeseburger

Zondag

Cheesecake met aardbeien

Zin om iets lekkers te bakken? Deze cheesecake met knapperige koekjesbodem en frisromige vulling is hemels! De feestelijke garnering van verse Hollandse aardbeien maakt het smulfeest compleet.

Cheesecake met aardbeien

Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde