Weekmenu 22 2024

Weekmenu 22 2024

“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met makkelijke en gezonde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten en iets lekkers voor in het weekend. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!

Voordeel weekmenu

Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:

  1. Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
  2. Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
  3. Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
  4. Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!

Handig

Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.

Weekmenu 22 2024

Maandag

Gevulde kipschnitzel caprese

Een heerlijke kipschnitzel caprese gevuld met tomaat, mozzarella en pesto. Je kunt de kipschnitzels van tevoren al maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Lekker met pasta, of met een gebakken aardappel en groente.

Gevulde kipschnitzel caprese

Dinsdag

Beef teriyaki met noedels

Deze beef teriyaki met noedels, broccoli en paprika staat in een handomdraai op tafel. Ook de teriyakisaus maak je heel makkelijk en snel zelf. Geloof me, dat is veel lekkerder dan uit een flesje.

Beef teriyaki met noedels

Woensdag

Ovenschotel met krieltjes en gehakt

Alle ingrediënten voor een Hollands agv’tje maar dan in een ovenschoteljasje. Deze ovenschotel met krieltjes en tomatensaus met gehakt, prei en paprika is heerlijk!

Ovenschotel met krieltjes en gehakt

Donderdag

Currysoep met noedels

Curry kan ik elke dag wel eten. Deze vegetarische currysoep is gevuld met noedels, verse groente en een eitje. Makkelijk om te maken en snel op tafel.

Currysoep met noedels

Vrijdag

Vis in zoetzure saus

Vrijdag visdag? Haal lekkere, verse vis bij de visboer en zet ’s avonds dit deze vis in zoetzure saus met paprika en ananas op tafel. Ik serveer hem graag met rijst of pasta.

Vis in zoetzure saus

Zaterdag

Tostada

Deze Mexicaanse Tex Mex maaltijd staat snel op tafel. Deze tostada is belegd met paprika, mais, tonijn en cheddar en wordt kort goudbruin en krokant gebakken in de oven. Nog even aftoppen met avocado en een lepeltje zure room. Smullen!

Tostada

Zondag

Speculoos cheesecake (no bake)

Dit is misschien wel mijn favoriete cheesecake van dit moment: speculoos cheesecake! Makkelijk ook want je hoeft hem niet te bakken, hij stijft op in de koelkast.

Speculoos cheesecake (no bake)

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde