Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 22 2024
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met makkelijke en gezonde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten en iets lekkers voor in het weekend. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 22 2024
Maandag
Gevulde kipschnitzel caprese
Een heerlijke kipschnitzel caprese gevuld met tomaat, mozzarella en pesto. Je kunt de kipschnitzels van tevoren al maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Lekker met pasta, of met een gebakken aardappel en groente.
Dinsdag
Beef teriyaki met noedels
Deze beef teriyaki met noedels, broccoli en paprika staat in een handomdraai op tafel. Ook de teriyakisaus maak je heel makkelijk en snel zelf. Geloof me, dat is veel lekkerder dan uit een flesje.
Woensdag
Ovenschotel met krieltjes en gehakt
Alle ingrediënten voor een Hollands agv’tje maar dan in een ovenschoteljasje. Deze ovenschotel met krieltjes en tomatensaus met gehakt, prei en paprika is heerlijk!
Donderdag
Currysoep met noedels
Curry kan ik elke dag wel eten. Deze vegetarische currysoep is gevuld met noedels, verse groente en een eitje. Makkelijk om te maken en snel op tafel.
Vrijdag
Vis in zoetzure saus
Vrijdag visdag? Haal lekkere, verse vis bij de visboer en zet ’s avonds dit deze vis in zoetzure saus met paprika en ananas op tafel. Ik serveer hem graag met rijst of pasta.
Zaterdag
Tostada
Deze Mexicaanse Tex Mex maaltijd staat snel op tafel. Deze tostada is belegd met paprika, mais, tonijn en cheddar en wordt kort goudbruin en krokant gebakken in de oven. Nog even aftoppen met avocado en een lepeltje zure room. Smullen!
Zondag
Speculoos cheesecake (no bake)
Dit is misschien wel mijn favoriete cheesecake van dit moment: speculoos cheesecake! Makkelijk ook want je hoeft hem niet te bakken, hij stijft op in de koelkast.
Deel je reactie