Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 23-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.
Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 23-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 23-2023
Ma: Broccoli quiche met brie
Di: Gevulde kipschnitzel caprese
Wo: Pasta gratin met pestogehaktballetjes
Vr: Vis goujons
Za: Spaanse paella van de barbecue
Maandag
Broccoli quiche met brie
Ik maak regelmatig een lekkere quiche of hartige taart met ingrediënten die ik nog in huis heb. Deze broccoli quiche met brie, spekjes en cashewnoten kwam zo ook tot stand. Serveer als hoofdgerecht met een groene salade erbij.
Dinsdag
Gevulde kipschnitzel caprese
Deze gevulde kipschnitzel caprese is het perfecte hoofdgerecht om te serveren tijdens een diner voor vrienden of familie. Malse kipfilets gevuld met tomaat, mozzarella en pesto in een krokant paneerjasje; wie wordt daar nu niet blij van! Je kunt de kipschnitzels tot en met stap 3 van de bereiding hieronder al maken en afgedekt in de koelkast bewaren.
Woensdag
Pasta gratin met pestogehaktballetjes
Dol op ovenpasta? Probeer deze pasta gratin met tomatensaus, sperziebonen en pestogehaktballetjes eens. Gegratineerd met mozzarella in de oven. Hij is heerlijk!
Donderdag
Kropslasoep met broodcroutons
Van kropsla kun je veel meer lekkers maken dan alleen salade. Wat denk je bijvoorbeeld van kropslastamppot met een gehaktbal, of een lekker soepje? Deze kropslasoep met een vleugje room en knapperige broodcroutons is makkelijk om te maken en heerlijk!
Vrijdag
Vis goujons
Deze vis goujons zijn eigenlijk hetzelfde als visnuggets. Goujon klinkt alleen wat chiquer. Kleine stukjes visfilet (je kunt ze ook met kipfilet maken) worden gepaneerd en gebakken. Geserveerd met zelfgemaakte tartaarsaus een ware traktatie.
Zaterdag
Spaanse paella van de barbecue
Heerlijk Spaanse paella met malse kippendij, chorizo, mosselen en grote garnalen. Als groente gebruik ik paprika, snijbonen en doperwten. Ik maak hem buiten op de barbecue in een paellapan, maar je kunt hem ook gewoon op het fornuis maken.
Zondag
Rabarberkruimeltaart
Rabarber is een van mijn favoriete voorjaarsgroente. Jawel, het is groente en geen fruit. Toch is hij door zijn friszure smaak uitermate geschikt om te verwerken in zoete recepten. Bijvoorbeeld deze rabarberkruimeltaart. Stiekem vind ik deze nog lekkerder dan de klassieke appeltaart.
Deel je reactie