Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 24-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.
Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 24-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 24-2023
Ma: Kippannetje met champignonroomsaus en prei
Di: Mezzelune ovenschotel
Wo: Gehaktbal met jus
Vr: Maaltijdsalade met tonijn en pasta
Za: Kip souvlaki
Maandag
Kippannetje met champignonroomsaus en prei
Ik ben dol op maaltijdpannetjes. Ze zijn makkelijk om te maken en je hebt weinig afwas. Dit kippannetje met champignonroomsaus en prei vind iedereen heerlijk. Ik serveer er graag witte rijst bij, maar ook gekookte krieltjes, gebakken aardappels, of pasta smaken er lekker bij. Zie ook de variatietips in het recept voor extra groenten.
Dinsdag
Mezzelune ovenschotel
Mezzelune is een halfronde gevulde pasta. Op de versafdeling in de supermarkt vind je verschillende merken met verschillende soorten vulling. Welke je kiest is een kwestie van smaak. Ik kies in dit recept voor de mezzelune van La Place met de Parmigiano en balsamico vulling. Deze verse pasta hoeft maar 3 minuten te koken, maar in dit recept leg je de pasta ongekookt in de ovenschaal. De mezzelune kookt perfect gaar in de saus in de oven.
Woensdag
Gehaktbal met jus
Een goed basisrecept dat iedereen zou moeten hebben: een ouderwetse gehaktbal met jus! Lekker bij de stamppot, of een Hollands agv’tje. Heb je een gehaktbal over? Snijd hem de volgende dag in plakjes en beleg je boterham ermee!
Donderdag
Nasi goreng met ham en groenten
Nasi goreng is een gerecht dat hier bijna wekelijks op tafel komt. Deze nasi goreng met ham en groenten is makkelijk om te maken en iedereen is er dol op. De rijst kook ik ’s ochtends, of een dag van tevoren zodat hij volledig kan afkoelen. Moment suprême hoef je hem alleen nog op te bakken met de rest van de ingrediënten en krijg je een krokante korrel. Lekker om te serveren met kip– of varkenshaassaté en sajoerboontjes. Zie ook de variatietips in het recept.
Vrijdag
Maaltijdsalade met tonijn en pasta
Maaltijdsalade met tonijn en pasta. In de zomer maak ik regelmatig een lekkere maaltijdsalade als avondeten. Vooral op warme dagen is dat heerlijk. Het is over het algemeen vaak een wat lichtere maaltijd die snel op tafel staat. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren. Deze maaltijdsalade met tonijn uit blik, pasta en zelfgemaakte dressing is heerlijk! Zie ook de variatietips in het recept.
Zaterdag
Kip souvlaki
Haal de smaak van Griekenland op je bord met deze kip souvlaki! Heerlijke stukjes kip gemarineerd in Griekse smaakmakers als citroen, knoflook en oregano. Serveer met tzatziki (probeer deze zelfgemaakte eens), platbrood en salade. Mmmm, dat de zomer nog maar heel lang mag duren!
Zondag
Japanse cheesecake
Al heel lang stond deze Japanse cheesecake op mijn nog-te-koken-lijstje en eindelijk kan ik hem afvinken. Het recept vond ik op de website van Rutger Bakt. Japanse cheesecake wordt ook wel cotton cheesecake genoemd. Hij is qua smaak en textuur anders dan de gewone cheesecake. Deze Japanse cheesecake lijkt qua smaak meer op een souffle. De textuur is zacht, romig en fluffy. Heel aangenaam!
Deel je reactie