Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 24 2024
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met makkelijke en gezonde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten en iets lekkers voor in het weekend. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 24 2024
Maandag
Pasta met kip en sperziebonen
Pasta met kip en sperziebonen in tomatenroomsaus. Een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te bereiden is snel op tafel staat.
Dinsdag
Ovenschotel met bietjes en gehakt
Een dampende ovenschotel met laagjes puree, gehakt en bietjes, afgedekt met puree, appel en een knapperig paneerlaagje. Tip! Maak hem ’s ochtends of een dag van tevoren zodat je hem op de dag zelf alleen maar in de oven hoeft te schuiven.
Woensdag
Nasi goreng (vega)
Vegetarische nasi goreng met pulled oates en lekker veel verse groente. In plaats van pulled oates kun je ook een andere vega vleesvervanger gebruiken of tufu. Of laat de vleesvervangers helemaal achterwege. Lekker om te serveren met pindasaus, komkommer en een gebakken eitje.
Donderdag
Zalmburger met honingmosterdsaus
Een zelfgemaakte, sappige zalmburger op een knapperig geroosterd broodje met sla, tomaat, bacon, ingelegde rode ui en honingmosterdsaus. Geloof me, deze wil je proeven!
Vrijdag
Kip Kiev
Malse kipfilet gevuld met kruidenboter en gepaneerd voor een knapperig, goudbruin korstje. Tip! Maak ze een dag van tevoren zodat je ze moment suprême alleen maar hoeft te bakken. Lekker met aardappelpuree of rijst en verse groenten.
Zaterdag
Ratatouille
Een heerlijke groentestoof uit de Franse keuken die heel makkelijk is om te maken. Serveer hem als hoofdgerecht in eenpersoonsovenschaaltjes met een eitje erin en wat parmezaan erover en laat nog even garen in de oven. Serveer met knapperig stokbrood en kruidenboter en geniet!
Zondag
Perzik kruimeltaart van bakblik
Een heerlijke perzik kruimeltaart van het bakblik! Hij is heel makkelijk om te maken. Het kruimeldeeg gebruik je voor zowel de bodem als voor de topping bovenop.
Deel je reactie