Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu #24 – Koken op de camping!
Hoewel je voor tropische temperaturen momenteel het land niet uit hoeft, rijden wij volgende week toch richting het zuiden. Op naar Bella Italië! Lekker chillen op de camping; af en toe een verkoelende duik nemen in het zwembad of in de zee, een boek lezen op de veranda, slenteren door een stadje of over de markt, of gewoon een tukje doen binnen bij de airco. 😉 Natuurlijk gaan we af en toe lekker uit eten, maar er word ook gewoon een potje eten gekookt. Ik vind dat nooit erg, zolang het maar iets makkelijks is. Een stukje vis of vlees van de barbecue met wat stokbrood en een salade erbij, spaghetti vongole, een spiegelei op brood, of gewoon wat stokbrood met verschillende lekkernijen van de markt, et voila! Het hoeft allemaal niet zo uitgebreid, als het maar lekker is!
Om je te inspireren heb ik voor dit weekmenu gerechten geselecteerd die perfect zijn om te maken op de camping. Denk aan makkelijke eenpans- of barbecuegerechten of een maaltijdsalade. Trouwens, ook als je thuis vakantie viert is dit weekmenu erg fijn! 😉
Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! en hele week lekker en gevarieerd eten met verschillende themadagen zoals budget, vega, vlees, vis, soep, avontuur en bakken. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!
Maandag
De klassiek Franse salade niçoise – een maaltijdsalade met krieltjes, tonijn, sperziebonen en ei – is een ideaal campinggerecht: de bereiding is snel en eenvoudig en het resultaat verbluffend! Er zijn ontelbaar veel varianten van dit recept, maar ik maak hem het liefst op klassieke wijze met tonijn, groenten en ei. In sommige varianten wordt ook ansjovisfilet toegevoegd: die prak ik het liefste fijn en klop hem door de dressing voor een heerlijke zoute kick!
Dinsdag
Deze barbecue-worstspiezen maak heel snel en eenvoudig met kant-en-klaar gekruide worstjes. Ik ben dol op pittig gekruide mergeuz-worstjes, maar in principe kun je elke verse worst gebruiken die je maar kunt vinden in de campingwinkel of op de markt, en die jezelf lekker vindt. De in stukken gesneden worst en groenten marineer ik van tevoren in wat knoflook-kruidenolie. Dat geeft een extra lekkere smaak! Lekker om te serveren met deze couscoussalade!
Woensdag
Voor de meatball spaghetti (een van mijn favoriete pastagerechten!) heb je maar twee pitten nodig en niet al teveel ingrediënten. Ideaal voor op de camping!
Donderdag
Voordat je boodschappen gaat doen: kijk eens wat er in je koelkast ligt! Met wat restjes kaas, vleeswaren, tomaat en een half potje pesto kun je bijvoorbeeld een heerlijke quesadilla of tosti maken. Je hoeft dan alleen wat wraps of brood te kopen. Een tosti-ijzer heb je waarschijnlijk niet bij de hand, maar je maakt ze net zo lekker in de koekenpan of op de barbecue!
Vrijdag
Zie je tijdens het slenteren over de lokale markt verse, rauwe en ongepelde gamba’s liggen, twijfel dan geen moment en neem ze mee! Geregen aan een spies met wat verse ananas en geroosterd bovenop de barbecue weet je niet wat je proeft! Simpel en zo lekker. Serveer met een salade, stokbrood en cockailsaus en geniet!
Zaterdag
Een eenvoudige salade opgepimpt met lokale lekkernijen van de markt: deze zomersalade met perzik, mozzarella en parmaham smaakt op de camping het allerlekkerst!
Zondag
Dit is een van mijn favoriete ontbijtrecepten die ik maak als ik op de camping zit: stokbrood wentelteefjes! Ik serveer ze het liefst met lekker veel vers fruit. Een heerlijk begin van de dag! Geen stokbrood bij de hand? Je kunt in principe alle soorten brood gebruiken dat maar voorhanden is: croissants, brioche, harde broodjes, of gewoon brood.
Zin om de barbecue aan te steken en inspiratie nodig? Hier vind je alle barbecuerecepten bij elkaar!
Nog meer inspiratie nodig voor het avondeten? Reserveer hier ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE: 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag! Het boek ligt omstreeks 17 oktober in de winkels maar door hem nu alvast te reserveren valt hij straks automatisch op jouw deurmat en ben je verzekerd van een exemplaar!
Deel je reactie