Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 25-2021
Elke vrijdag delen wij een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
In dit nieuwe weekmenu vind je: een Aziatisch aardappelpannetje, taco’s met gehakt en rijst, tagliatelle met spinazie en kabeljauw, Griekse rijstsalade en een kapsalon met paddenstoelenshoarma. In het weekend geniet je van een pan heerlijke mosselen en omdat het kersenseizoen weer begonnen is een heerlijke cheesecake met kersen! Ik wens je een smakelijke week toe!
Weer verkrijgbaar in de KL-shop: de handige maaltijdplanner en het boodschappenlijstje om al je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Aziatisch aardappelpannetje
Dol op gebakken aardappels? Probeer deze variant met Aziatische twist eens: krokant gebakken aardappeltjes uit de pan met gebakken ei en heerlijke smaakmakers zoals nori, sesamzaadjes en drizzle van Japanse mayoanaise. Erbij serveer je een lekkere kropsla salade met Japanse dressing. Je kan dit serveren als vegetarisch hoofdgerecht, of serveer met gebakken zalm of tonijn. Smullen maar!
Dinsdag
Taco’s met gehakt en rijst
Deze smakelijke tacoschelpen gevuld met Mexicaans gehakt en rijst zet je in een mum van tijd op tafel. Zet bakjes op tafel met geraspte kaas, frisse ijsbergsla, salsasaus, guacamole, crème fraîche en plakjes verse jalapeño pepers zodat iedereen zichzelf kan bedienen. Dan is het feest!
Woensdag
Tagliatelle met romige spinazie en kabeljauw
Wij zijn dol op pastagerechten. Dit keer maken we een lekkere variant met tagliatelle, romige spinazie en kabeljauw. In principe kun je elke pasta kiezen die je wilt, maar tagliatelle komt in dit recept goed tot zijn recht. De kabeljauw kun je ook vervangen door andere vis zoals bijvoorbeeld zalm of garnalen.
Donderdag
Griekse rijstsalade
Kliekje gekookte rijst over? Met wat olijven, tomaat en feta maak je er een heerlijke salade van met Griekse twist! Heb je geen kliekje rijst, dan kook je die gewoon van tevoren. Ik voeg ook graag gepocheerde en geplozen kip toe aan deze salade, maar die kun je achterwege laten. Een heerlijke salade om als lunch te eten, maar ook lekker als hoofdgerecht!
Vrijdag
Kapsalon met paddenstoelenshoarma
Een vegetarische kapsalon maken? Ja hoor, dat kan! Van oesterzwammen kun je namelijk heerlijke shoarma maken. Onze dochter houdt nog niet zo van paddenstoelen, maar Johan en ik vinden deze kapsalon met paddenstoelenshoarma heerlijk. Probeer hem zelf en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben heel benieuwd.
Zaterdag
Mosselen in roquefortsaus
Deze mosselen in roquefortsaus aten Johan en ik een aantal jaar geleden in Cannes. Toen alle mosselen op waren kostte het mij ál mijn zelfbeheersing om niet het bord aan mijn mond te zetten en zo het restant van de goddelijke roquefort-mosselsaus op te slurpen…
Zondag
Cheesecake met kersen
Tijd voor cheeeeesecake! Omdat het kersentijd is maken we een heerlijke cheesecake met Bastogne-bodem, romige cheesecakevulling en sappige, zoete kersen. Een onweerstaanbare combi!
Deel je reactie