Weekmenu 25-2021

Weekmenu 25-2021

Elke vrijdag delen wij een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!

In dit nieuwe weekmenu vind je: een Aziatisch aardappelpannetje, taco’s met gehakt en rijst, tagliatelle met spinazie en kabeljauw, Griekse rijstsalade en een kapsalon met paddenstoelenshoarma. In het weekend geniet je van een pan heerlijke mosselen en omdat het kersenseizoen weer begonnen is een heerlijke cheesecake met kersen! Ik wens je een smakelijke week toe!

Weer verkrijgbaar in de KL-shop: de handige maaltijdplanner en het boodschappenlijstje om al je boodschappen op te schrijven!

Maandag

Aziatisch aardappelpannetje

Dol op gebakken aardappels? Probeer deze variant met Aziatische twist eens: krokant gebakken aardappeltjes uit de pan met gebakken ei en heerlijke smaakmakers zoals nori, sesamzaadjes en drizzle van Japanse mayoanaise. Erbij serveer je een lekkere kropsla salade met Japanse dressing. Je kan dit serveren als vegetarisch hoofdgerecht, of serveer met gebakken zalm of tonijn. Smullen maar!

Aziatisch aardappelpannetje

 

Dinsdag

Taco’s met gehakt en rijst

Deze smakelijke tacoschelpen gevuld met Mexicaans gehakt en rijst zet je in een mum van tijd op tafel. Zet bakjes op tafel met geraspte kaas, frisse ijsbergsla, salsasaus, guacamole, crème fraîche en plakjes verse jalapeño pepers zodat iedereen zichzelf kan bedienen. Dan is het feest!

Taco's met gehakt en rijst

Woensdag

Tagliatelle met romige spinazie en kabeljauw

Wij zijn dol op pastagerechten. Dit keer maken we een lekkere variant met tagliatelle, romige spinazie en kabeljauw. In principe kun je elke pasta kiezen die je wilt, maar tagliatelle komt in dit recept goed tot zijn recht. De kabeljauw kun je ook vervangen door andere vis zoals bijvoorbeeld zalm of garnalen.

Donderdag

Griekse rijstsalade

Kliekje gekookte rijst over? Met wat olijven, tomaat en feta maak je er een heerlijke salade van met Griekse twist! Heb je geen kliekje rijst, dan kook je die gewoon van tevoren. Ik voeg ook graag gepocheerde en geplozen kip toe aan deze salade, maar die kun je achterwege laten. Een heerlijke salade om als lunch te eten, maar ook lekker als hoofdgerecht!

Griekse rijstsalade

Vrijdag

Kapsalon met paddenstoelenshoarma

Een vegetarische kapsalon maken? Ja hoor, dat kan! Van oesterzwammen kun je namelijk heerlijke shoarma maken. Onze dochter houdt nog niet zo van paddenstoelen, maar Johan en ik vinden deze kapsalon met paddenstoelenshoarma heerlijk. Probeer hem zelf en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben heel benieuwd.

Kapsalon met paddenstoelenshoarma

Zaterdag

Mosselen in roquefortsaus

Deze mosselen in roquefortsaus aten Johan en ik een aantal jaar geleden in Cannes. Toen alle mosselen op waren kostte het mij ál mijn zelfbeheersing om niet het bord aan mijn mond te zetten en zo het restant van de goddelijke roquefort-mosselsaus op te slurpen…

Mosselen in roquefortsaus (kookvideo!)

Zondag

Cheesecake met kersen

Tijd voor cheeeeesecake! Omdat het kersentijd is maken we een heerlijke cheesecake met Bastogne-bodem, romige cheesecakevulling en sappige, zoete kersen. Een onweerstaanbare combi!

Cheesecake met kersen

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde