Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 25-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.
Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 25-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 25-2023
Ma: Italiaanse groente quiche met mozzarella
Di: Traybake met groenten en gekruide kipdijfilet
Wo: Mexicaanse panpizza
Vr: Zalm met groenten van de barbecue
Za: Pizza van de barbecue
Maandag
Italiaanse groente quiche met mozzarella
Hier staat regelmatig een lekkere quiche (of hartige taart) op tafel. Het is makkelijk om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Deze quiche is gevuld met voorgesneden Italiaanse groenten uit de diepvries (makkelijk en snel) en afgetopt met mozzarella. Heerlijk vegetarisch en geloof me, je mist het vlees geen seconde. Eventueel kun je er een lekkere salade bij serveren.
Dinsdag
Traybake met groenten en gekruide kipdijfilet
Een traybake is mijn favoriete gerecht als ik niet zoveel zin of tijd heb om te koken, maar toch lekker en gezond wil eten. Groenten, aardappels, vlees, vis, kip of een vega alternatief mogen allemaal bij elkaar op het bakblik, of in een grote braadslee en worden tegelijk gegaard in de oven. In deze traybake combineer ik verse krieltjes, bloemkool, broccoli en wortel met gekruide kipdijfilets. Een heerlijke combinatie. Indien gewenst kun je er een salade bij serveren.
Woensdag
Mexicaanse panpizza
Deze Mexicaanse panpizza maakte Johan onlangs voor Ella-Marie en zichzelf, toen ik elders een eetafspraak had. Je begrijpt dat ik de grootste moeite had om toen nog te vertrekken.
Donderdag
Macaronisalade met gerookte kip en mandarijn
Lezer Tammy liet me weten welke ingrediënten niet mogen ontbreken in haar favoriete pastasalade. Ik ging ermee aan de slag en creëerde dit recept. Deze zomerse macaronisalade met gerookte kip, mandarijn en spekjes is misschien wel mijn nieuwe favoriet. Hij is heerlijk!
Vrijdag
Zalm met groenten van de barbecue
Zalm met fijne groenten van de barbecue. Je hoeft er alleen wat gebakken aardappeltjes, pasta of stokbrood bij te serveren om te genieten van een volledige maaltijd. PS Naast de barbecue kun je de zalm natuurlijk ook heel makkelijk in de oven bereiden. Leg de zalm dan in een vuurvaste ovenschaal.
Zaterdag
Pizza van de barbecue
Voor de allereerste keer maakte ik een pizza op de barbecue. Met succes! Door het gebruik van de bijbehorende pizzasteen wordt de pizzabodem mooi goudbruin en superkrokant. Voor dit recept heb je een barbecue nodig met deksel, ingebouwde thermometer en een pizzasteen. De pizzabodem kun je zelf maken (dit recept), of (zoals ik dit keer deed) gebruik maken van een kant-en-klare pizzadeegrol. Hoe je de pizza belegd is een kwestie van smaak maar ik deel hieronder onze favoriete pizzatopping. Ik weet zeker dat je ervan gaat smullen!
Zondag
Aardbeien coupe
Een heerlijk dessert op een warme zomerdag is deze aardbeien coupe! Gevuld met romig vanille-, en aardbeienijs, friszoete (Hollandse!) aardbeien, aardbeiensaus en slagroom. Je maakt het af met een wafeltje en krokante nogatine. Gemaakt in 5 minuten tijd en op en top verwennerij!
Deel je reactie