Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 25 2024
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met makkelijke en gezonde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten en iets lekkers voor in het weekend. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 25 2024
Maandag
Cordon bleu ovenschotel
Een heerlijke cordon bleu ovenschotel met verse krieltjes, kipfilet, bloemkool, ham en kaas. Lekker op smaak gebracht met kerrie en romige crème fraîche.
Dinsdag
Spaghetti met garnalen
Deze pittige spaghetti met garnalen, tomaat, knoflook en rode peper is heel eenvoudig om te maken en staat in 15 minuten op tafel!
Woensdag
Mexicaanse burrito’s
Mexicaanse burrito’s met gehakt, paprika en tomaat met kaas gegratineerd in de oven. Je maakt ze makkelijk zelf zonder pakje of zakje. Een snelle en gezonde maaltijd voor het hele gezin.
Donderdag
Courgette frittata
Een frittata is een goedgevulde Italiaanse omelet. Deze courgette frittata met parmezaan is heel makkelijk om te maken. Lekker met wat brood erbij of een kom soep als lunch of hoofdgerecht.
Vrijdag
Lente-ui soep
Deze romige lente-ui soep maak je eenvoudig zelf zonder pakje of zakje. Lekker als hoofdgerecht met knapperig stokbrood erbij.
Zaterdag
Jerk chicken
Een heerlijk pittig (zeker niet té) kipgerecht uit de Jamaicaanse keuken is deze jerk chicken. Je kunt hem bereiden in de oven, maar op de barbecue. Hij wordt geserveerd met een friszoete ananassalsa. Verder smaken rijst of gebakken aardappels en sperziebonen of broccoli hier erg lekker bij.
Zondag
Oranje nacho’s met chilisausdip
Deze oranje nacho’s met zoete chilisausdip zijn de perfecte snack om zondagmiddag tijdens de eerste EK-wedstrijd van Polen tegen Nederland op tafel te zetten. Hup Holland Hup!
Deel je reactie