Weekmenu 26-2021

Weekmenu 26-2021

Elke vrijdag delen wij een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!

In dit nieuwe weekmenu vind je: pastaschotel met broccoli en mais, Thaise viscurry, kropslasoep met broodcroutons, huzarensalade met appel en ham en kip piri piri spiezen. In het weekend geniet je van een Turkse pizza van het bakblik en een heerlijke pavlova met bosvruchten! Ik wens je een smakelijke week toe!

Maandag

Pastaschotel met broccoli en mais

Deze pastaschotel met broccoli en mais is gemaakt in 15 minuten, daarna doet de oven de rest. Lekker met een salade van frisse cherrytomaten en lente-ui.

Pastaschotel met broccoli en mais

Dinsdag

Thaise viscurry

Deze geurige Thaise curry is gevuld met lekker veel verse groente en een mix van verschillende soorten vis. Welke vis je gebruikt bepaal je zelf. Koop vis die in de aanbieding is, of gebruik opgespaarde vis uit de vriezer. Lekker met pandanrijst of noedels.

Thaise viscurry

Woensdag

Kropslasoep met broodcroutons

Van kropsla kun je veel meer lekkers maken dan alleen salade. Wat denk je van deze kropslasoep met een vleugje room en knapperige broodcroutons! Heerlijk en makkelijk om te maken!

Kropslasoep met broodcroutons

Donderdag

Huzarensalade met appel en ham

De lekkerste huzarensalade maak je zelf. Deze variant met ham en appel is lekker fris en romig. Lekker als bijgerecht bij de barbecue, of als hoofdgerecht met wat extra tafelzuur erbij, een hardgekookt eitje en knapperig stokbrood.

Huzarensalade met appel en ham

Vrijdag

Kip piri piri spiezen

De bekende kip piri piri maar dan als spies! Lekker voor op de barbecue. Ondanks de hoeveelheid pepertjes in de marinade smaakt de kip niet overdreven pittig. Ook als je niet zo van pittig houdt, kun je deze kip piri piri spiezen dus rustig proberen. Heerlijk met een frisse tomatensalade (recept hieronder) en knapperige frietjes, maar ook lekker met bijvoorbeeld rijst en sperziebonen.

Kip piri piri spiezen

Zaterdag

Turkse pizza van het bakblik

Een heerlijke Turkse pizza van het bakblik om te delen! De knapperige pizzabodem is belegd met gekruid gehakt en kaas en wordt voor serveren belegd met verse rauwkost en knoflooksaus. Voor een makkelijke en snelle variant kun je kant-en-klaar pizzadeeg gebruiken, of je maakt het deeg zelf. Moeilijk is het niet, maar wel erg lekker!

Turkse pizza van het bakblik

Zondag

Pavlova met bosvruchten

Deze pavlova is gemaakt van knapperig en bros gebakken eiwitschuim (dat nog zacht is vanbinnen) en bedekt met mascarponeroom en verse bosvruchten! Het perfecte dessert om indruk te maken op gasten of familie en helemaal niet moeilijk om te maken. Geloof me, veel beter dan dit wordt het niet!

Pavlova met bosvruchten

 

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde