Weekmenu 26-2022

Weekmenu 26-2022Weet jij al wat je volgende week op tafel zet?

Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar in veel gevallen bespaart het geld en stress. Dus pak je pen en boodschappenbriefje er maar bij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.

Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je gerechten te noteren en de boodschappen op te schrijven.

In dit nieuwe weekmenu:

✅Ma: Spinazieschotel met gehakt en bladerdeegdakje
✅Di: Zomersalade met perzik, mozzarella en parmaham
✅Wo: Gehaktballetjes in tomatensaus

✅Do: Roerbak biefstuk met broccoli en oestersaus
✅Vr: Zalm van de barbecue met pesto en tomaatjes
✅Za: Mexicaanse wraps met kip en paprika
✅Zo: Kersenflap met slagroom

Maandag

Spinazieschotel met gehakt en bladerdeegdakje

Een heerlijke spinazieschotel uit de oven met laagjes aardappelpuree, gekruid gehakt en romige spinazie à la crème. De schotel wordt afgedekt met bladerdeegdakje waardoor hij een heerlijk knapperig en goudbruin korstje krijgt. Een echte familiefavoriet!

Spinazieschotel met gehakt en bladerdeegdakje

Dinsdag

Zomersalade met perzik, mozzarella en parmaham

Bij het zien en proeven van deze zomersalade waan ik me direct in Italië. Zoete perzik, zachte mozzarella, sappige tomaat en zoute parmaham zijn een match made in heaven!

Serveer deze salade als lunch, voorgerecht, of met wat knapperig afgebakken ciabatta of stokbrood erbij als (lichte) avondmaaltijd.

Zomersalade met perzik, mozzarella en parmaham

Woensdag

Gehaktballetjes in tomatensaus

Wie is er niet dol op gehaktballetjes in tomatensaus! Je kunt ze serveren met pasta (spaghetti voor meatball spaghetti), gnocchi, gebakken aardappels of frietjes. Ik serveer er ook graag een frisse salade bij.

Gehaktballetjes in tomatensaus

Donderdag

Roerbak biefstuk met broccoli en oestersaus

Oestersaus is echt een smaakbommetje en een onmisbare basissaus in de Aziatische keuken. In deze roerbak biefstuk met broccoli gebruik je oestersaus als woksaus. Het geeft het gerecht een heerlijke smaak. Lekker om te serveren met rijst of noedels.

Roerbak biefstuk met broccoli en oestersaus

Vrijdag

Zalm van de barbecue met pesto en tomaatjes

Deze zalm met zelfgemaakte pesto en tomaatjes van de barbecue is een aanrader. Door de zalm te bereiden in een aluminium barbecueschaaltje blijven alle sappen uit de zalm en tomaatjes bewaard en kun je dit heerlijke vocht later op je bord weer over de vis lepelen.

Zalm van de barbecue met pesto en tomaatjes

Zaterdag

Mexicaanse wraps met kip en paprika

Mexicaanse wraps komen bij ons regelmatig op tafel. In deze variant vul ik de wraps met gekruide kip — kipdijfilet, deze blijft lekker mals en sappig —, paprika en mais. Heel eenvoudig om te maken en bomvol smaak.

Mexicaanse wraps met kip en paprika

Zondag

Kersenflap met slagroom

Het is kersentijd! Met die heerlijke, zoete Hollandse kersen maak je nu de lekkerste kersenflappen met slagroom. Wees gewaarschuwd. Ze zijn gevaarlijk lekker!

Kersenflap met slagroom

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

2 reacties

Deel je reactie

  1. plutomille

    bij maandag ontbreekt de link.

    1. Oeps, foutje. Bedankt voor het doorgeven ik heb de link er direct bijgezet.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde