Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 26-2022
Weet jij al wat je volgende week op tafel zet?
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar in veel gevallen bespaart het geld en stress. Dus pak je pen en boodschappenbriefje er maar bij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je gerechten te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu:
Ma: Spinazieschotel met gehakt en bladerdeegdakje
Di: Zomersalade met perzik, mozzarella en parmaham
Wo: Gehaktballetjes in tomatensaus
Vr: Zalm van de barbecue met pesto en tomaatjes
Za: Mexicaanse wraps met kip en paprika
Maandag
Spinazieschotel met gehakt en bladerdeegdakje
Een heerlijke spinazieschotel uit de oven met laagjes aardappelpuree, gekruid gehakt en romige spinazie à la crème. De schotel wordt afgedekt met bladerdeegdakje waardoor hij een heerlijk knapperig en goudbruin korstje krijgt. Een echte familiefavoriet!
Dinsdag
Zomersalade met perzik, mozzarella en parmaham
Bij het zien en proeven van deze zomersalade waan ik me direct in Italië. Zoete perzik, zachte mozzarella, sappige tomaat en zoute parmaham zijn een match made in heaven!
Serveer deze salade als lunch, voorgerecht, of met wat knapperig afgebakken ciabatta of stokbrood erbij als (lichte) avondmaaltijd.
Woensdag
Gehaktballetjes in tomatensaus
Wie is er niet dol op gehaktballetjes in tomatensaus! Je kunt ze serveren met pasta (spaghetti voor meatball spaghetti), gnocchi, gebakken aardappels of frietjes. Ik serveer er ook graag een frisse salade bij.
Donderdag
Roerbak biefstuk met broccoli en oestersaus
Oestersaus is echt een smaakbommetje en een onmisbare basissaus in de Aziatische keuken. In deze roerbak biefstuk met broccoli gebruik je oestersaus als woksaus. Het geeft het gerecht een heerlijke smaak. Lekker om te serveren met rijst of noedels.
Vrijdag
Zalm van de barbecue met pesto en tomaatjes
Deze zalm met zelfgemaakte pesto en tomaatjes van de barbecue is een aanrader. Door de zalm te bereiden in een aluminium barbecueschaaltje blijven alle sappen uit de zalm en tomaatjes bewaard en kun je dit heerlijke vocht later op je bord weer over de vis lepelen.
Zaterdag
Mexicaanse wraps met kip en paprika
Mexicaanse wraps komen bij ons regelmatig op tafel. In deze variant vul ik de wraps met gekruide kip — kipdijfilet, deze blijft lekker mals en sappig —, paprika en mais. Heel eenvoudig om te maken en bomvol smaak.
Zondag
Kersenflap met slagroom
Het is kersentijd! Met die heerlijke, zoete Hollandse kersen maak je nu de lekkerste kersenflappen met slagroom. Wees gewaarschuwd. Ze zijn gevaarlijk lekker!
om 14:31
bij maandag ontbreekt de link.
om 14:36
Oeps, foutje. Bedankt voor het doorgeven ik heb de link er direct bijgezet.