Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 26-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.
Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 26-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 26-2023
Ma: Krieltjesschotel met tomatensaus en ei
Di: Indische speklapjes in ketjapsaus
Wo: Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus
Vr: Zalm in citroen-dilleroomsaus
Za: Braadworst spies met currysaus
Maandag
Krieltjesschotel met tomatensaus en ei
Een makkelijk eenpansgerecht is deze krieltjesschotel met tomatensaus, courgette, kip en ei. Echt heerlijk! Om het gerecht budget te maken gebruik ik gerookte kipreepjes in plaats van kipfilet, of kipdijfilet. Of laat de kip helemaal achterwege en maak het vegetarisch. Zie ook onderstaande variatietips.
Dinsdag
Indische speklapjes in ketjapsaus
Meestal bakken we speklapjes krokant in de koekenpan. Lekker, maar deze variant moet je ook eens proberen. Deze Indische speklapjes worden zachtjes gaar gesmoord in een verrukkelijke ketjapsaus. Het resultaat is om je vingers bij af te likken! Serveer met witte rijst, seroendeng en zoetzure komkommer.
Woensdag
Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus
Zowel mijn dochter als ik zijn dol op deze noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus. Een heerlijk Oosters gerecht met Hollands tintje. Als je de gehaktballetjes al een dag van tevoren draait, zet je dit gerecht ‘s avonds binnen 15 minuten op tafel. Ik maak de teriyakisaus zelf – dat is heel makkelijk – maar je kunt ook kant-en-klare teriyakisaus gebruiken.
Donderdag
Griekse rijstbowl met kip
Griekse rijstbowl met kip en tzatziki. Een lekker gerecht dat snel op tafel staat. Deze Griekse rijstbowl kun je ook makkelijk maken voor een grotere groep mensen. Kook daarvoor een grote pan met rijst en bak een grote pan met kip. Zet de pan rijst, de kip en alle overige ingrediënten in kleine bakjes op tafel zodat iedereen zichzelf kan bedienen.
Vrijdag
Zalm in citroen-dilleroomsaus
Voor deze zalm in citroen-dillesaus liet ik me inspireren door IKEA waar kant-en-klare zakjes citroen-dillesaus worden verkocht. Ook in hun restaurant staat de zalm met citroen-dillesaus steevast op het menu. Ik krijg er altijd meteen zin in als ik de zakjes saus tegenkom in hun winkel, of het gerecht op de kaart in het restaurant zie staan. Gelukkig kun je de citroen-dillesaus ook heel makkelijk zelf maken, zonder pakje of zakje. Lekker met tagliatelle of gebakken aardappeltjes en gesmoorde worteltjes en peulen.
Zaterdag
Braadworst spies met currysaus
Ben je dol op Duitse curryworst? Deze variant met zelfgemaakte currysaus maak je op de barbecue, of in een grillpan.
Zondag
Cheesecake met kersen
Tijd voor cheeeeesecake! Met Hollandse kersen want ze zijn er weer. De bodem maak ik van Bastogne-koeken. Samen met de romige, fluweelzachte vulling en het verse fruit een onweerstaanbare combi!
Deel je reactie