Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 27-2021
Elke vrijdag delen wij een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
In dit nieuwe weekmenu vind je: kip uit de oven met krieltjes en tomaten, pasta met romige spinazie en zalm, bloemkool-ovenschotel met gehaktballetjes, nasi met kip, venkelsoep met zalmsnippers. In het weekend geniet je van een pan heerlijke Italiaanse plaattaart en kersenflappen met slagroom! Ik wens je een smakelijke week toe!
Weer verkrijgbaar in de KL-shop: de handige maaltijdplanner en het boodschappenlijstje om al je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Kip uit de oven met krieltjes en tomaten
Een heerlijk en makkelijk te maken gerecht is deze gebraden kip uit de oven met kleine krielaardappels en tomaten. Alles gaat in de braadslee en je hebt er geen omkijken meer naar. Serveer de kipschotel met wat broccoli, bonen of een lekkere groene salade.
Dinsdag
Pasta met romige spinazie en zalm
Zin in een bordje pasta? Deze pasta met romige spinazie, frisse cherrytomaatjes en zalm staat binnen 15 minuten op tafel. Ik gebruik zalm uit blik, maar je kunt ook gerookte zalm gebruiken. De spinazie hak ik even door voordat ik hem bak, dan krijg je niet van die lange spinazieslierten in de saus. ?
Woensdag
Bloemkool-ovenschotel met gehaktballetjes en kaassaus
Een heerlijke ovenschotel met gehaktballetjes, krieltjes, snijbonen en kaassaus die je van tevoren kunt maken en moment suprême alleen de oven in hoeft te schuiven. Ik houd ervan!
Donderdag
Nasi met kip
De lekkerste nasi maak je met gekookte en afgekoelde rijst. Doe dit bij voorkeur al een dag van tevoren, dan staat dit gerecht op de dag zelf in 15 minuten op tafel! Deze variant met kipdijfilet en wittekool is heerlijk. Lekker om te serveren met een gebakken ei en kroepoek!
Vrijdag
Venkelsoep met gerookte zalmsnippers
Ik ben dol op venkel! De anijsachtige geur en smaak combineert perfect met vis zoals in deze venkelsoep met gerookte zalmsnippers. Probeer hem zelf maar…
Zaterdag
Italiaanse plaattaart met gegrilde groenten
De lekkerste gerechten maak je met weinig en goede ingrediënten. Combineer wat bladerdeeg, gegrilde groenten, pesto en Parmezaan en tover deze verrukkelijke Italiaanse plaattaart op tafel.
Zondag
Kersenflap met slagroom
De Hollandse kersen zijn er weer! Tijd om heerlijke kersenflappen te maken: knapperig bladerdeeg gevuld met zelfgemaakte kersenvlaaivulling en een flinke toef slagroom. Volgens man- en dochterlief zijn dit de lekkerste flappen die ik ooit gemaakt heb. Probeer het zelf!
Deel je reactie