Weekmenu 27-2021

Weekmenu 27-2021

Elke vrijdag delen wij een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!

In dit nieuwe weekmenu vind je: kip uit de oven met krieltjes en tomaten, pasta met romige spinazie en zalm, bloemkool-ovenschotel met gehaktballetjes, nasi met kip, venkelsoep met zalmsnippers. In het weekend geniet je van een pan heerlijke Italiaanse plaattaart en kersenflappen met slagroom! Ik wens je een smakelijke week toe!

Weer verkrijgbaar in de KL-shop: de handige maaltijdplanner en het boodschappenlijstje om al je boodschappen op te schrijven!

Maandag

Kip uit de oven met krieltjes en tomaten

Een heerlijk en makkelijk te maken gerecht is deze gebraden kip uit de oven met kleine krielaardappels en tomaten. Alles gaat in de braadslee en je hebt er geen omkijken meer naar. Serveer de kipschotel met wat broccoli, bonen of een lekkere groene salade.

Kip uit de oven met krieltjes en tomaten

Dinsdag

Pasta met romige spinazie en zalm

Zin in een bordje pasta? Deze pasta met romige spinazie, frisse cherrytomaatjes en zalm staat binnen 15 minuten op tafel. Ik gebruik zalm uit blik, maar je kunt ook gerookte zalm gebruiken. De spinazie hak ik even door voordat ik hem bak, dan krijg je niet van die lange spinazieslierten in de saus. ?

Pasta met romige spinazie en zalm

Woensdag

Bloemkool-ovenschotel met gehaktballetjes en kaassaus

Een heerlijke ovenschotel met gehaktballetjes, krieltjes, snijbonen en kaassaus die je van tevoren kunt maken en moment suprême alleen de oven in hoeft te schuiven. Ik houd ervan!

Bloemkool-ovenschotel met gehaktballetjes

Donderdag

Nasi met kip

De lekkerste nasi maak je met gekookte en afgekoelde rijst. Doe dit bij voorkeur al een dag van tevoren, dan staat dit gerecht op de dag zelf in 15 minuten op tafel! Deze variant met kipdijfilet en wittekool is heerlijk. Lekker om te serveren met een gebakken ei en kroepoek!

Nasi met kip

Vrijdag

Venkelsoep met gerookte zalmsnippers

Ik ben dol op venkel! De anijsachtige geur en smaak combineert perfect met vis zoals in deze venkelsoep met gerookte zalmsnippers. Probeer hem zelf maar…

Venkelsoep met gerookte zalmsnippers

Zaterdag

Italiaanse plaattaart met gegrilde groenten

De lekkerste gerechten maak je met weinig en goede ingrediënten. Combineer wat bladerdeeg, gegrilde groenten, pesto en Parmezaan en tover deze verrukkelijke Italiaanse plaattaart op tafel.

Italiaanse plaattaart met gegrilde groenten

Zondag

Kersenflap met slagroom

De Hollandse kersen zijn er weer! Tijd om heerlijke kersenflappen te maken: knapperig bladerdeeg gevuld met zelfgemaakte kersenvlaaivulling en een flinke toef slagroom. Volgens man- en dochterlief zijn dit de lekkerste flappen die ik ooit gemaakt heb. Probeer het zelf! 

Kersenflap met slagroom

Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde