Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 27-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.
Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 27-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 27-2023
Ma: Lasagnette uit de pan
Di: Avocado-kipsalade met granaatappel en zilvervliesrijst
Wo: Bifteki met feta
Vr: Spinaziepannenkoek met roomkaas en gerookte zalm
Za: Tortillataart met gehakt en groenten
Maandag
Lasagnette uit de pan
Heerlijke lasagnette uit de pan met bolognesesaus en romige buffelmozzarella. Makkelijk om te maken en snel op tafel. Lekker om te serveren met een aangemaakte basissalade. Voor gegratineerde lasagnette uit de oven zie de tip in het recept.
Dinsdag
Avocado-kipsalade met granaatappel en zilvervliesrijst
Deze kipsalade uit de oven met avocado, granaatappel en zilvervliesrijst komt uit het kookboek De makkelijke bakplaat van Rukmini Iyer. Het is tevens het coverrecept en bij de eerste blik op de foto wist ik, die wil ik maken. Ik ben een echte ovenkoker dus haar bakplaatboeken zijn op mijn lijf geschreven. Bovendien zijn haar recepten altijd makkelijk om te maken en hebben ze vaak een verrassende twist.
Woensdag
Bifteki met feta
Heb je deze Griekse hamburgers al eens geproefd: bifteki met feta! In de zomer bereid je ze lekker buiten op de barbecue. Serveer met een Griekse salade, tzatziki, vers brood of geroosterde Griekse ovenaardappels en geniet van een Grieks feestmaal!
Donderdag
Mezzelune met groente en tomatensaus
Dit Italiaanse pastagerecht staat in 15 minuten op tafel. Mezzelune is gevulde pasta die je vindt in de koeling in de supermarkt. Zelf maken kan natuurlijk ook (deze zelfgemaakte pompoenravioli is een aanrader) maar dat is iets meer werk.
Vrijdag
Spinaziepannenkoek met roomkaas en gerookte zalm
Zaterdag
Tortillataart met gehakt en groenten
Deze hartige tortillataart met gehakt en groenten is een echte familiefavoriet! De bodem en korst maak je makkelijk en snel van zachte tortillawraps, de vulling bestaat uit Mexicaans gekruid gehakt en verse groenten. Serveer de tortillataart met gehakt en groenten desgewenst met lekkere toppings zoals avocado, vers gehakte kruiden en een dot zure room, of met een frisse salade.
Zondag
Monchoutaart met zelfgemaakte kersencompote
Een Hollandse klassieker en geliefd op verjaardagen is deze monchoutaart met kersencompote. Nu verse Hollandse kersen weer volop verkrijgbaar zijn maak je ook de kersencompote zelf. Dat is helemaal niet zo moeilijk en nog lekkerder dan de variant uit blik.
Deel je reactie