Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 28-2021
Elke vrijdag delen wij een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
In dit nieuwe weekmenu vind je: Hartige taart met paprika en champignons, foe yong hai met gebakken rijst, Italiaanse gehaktballetjes, gevulde courgette en heerlijke broodjes met kipshoarma. In het weekend geniet je van een pan heerlijke verse tomatensoep en monchoutaart met zelfgemaakte kersencompote! Ik wens je een smakelijke week toe!
Weer verkrijgbaar in de KL-shop: de handige maaltijdplanner en het boodschappenlijstje om al je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Hartige taart met paprika, champignons en ham
Ik heb altijd ingrediënten in huis om een hartige taart (of quiche) te maken. Met bladerdeeg (of hartig taartdeeg) in de vriezer en eieren in de kelderkast kom je al een heel eind. Verse (restjes) groenten en kaas liggen altijd in de koelkast. Deze hartige taart is gevuld met paprika, champignons en ham. Een heerlijke combi. Serveer als lunch of hoofdgerecht met een lekkere salade erbij.
Dinsdag
Foe yong hai met gebakken rijst
Afhaalchinees is voor ons pas compleet met foe yong hai: omelet met groenten in een zoet-zure, rode saus. Maar je kunt het ook makkelijk zelf maken. Foe yong hai is ook een perfecte kliekjesverwerker; ideaal dus als je koelkast snakt naar adem. Restjes vis, vlees, groenten: alles mag erin!
Woensdag
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Heerlijke Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met courgette en paprika. De gehaktballetjes kun je van tevoren al draaien en tot gebruik bewaren in de koelkast. Zo zet je dit gerecht snel op tafel. Lekker om te serveren bij pasta of gebakken aardappels.
Donderdag
Gevulde bolcourgette met couscous en feta
Zin in een avondmaaltijd met lekker veel groenten, dan is deze bolcourgette (je kunt ook een gewone courgette of paprika vullen) gevuld met couscous, feta en spinazie echt iets voor jou!
Vrijdag
Turkse broodjes met kipshoarma
Tegenwoordig zijn er kleine Turkse afbakbroodjes verkrijgbaar die ideaal zijn om te beleggen. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte kipshoarma! Vervolgens even gratineren met was kaas in de oven en serveren met frisse rauwkost en knoflooksaus. Een heerlijk weekendgerecht die favoriet is bij het hele gezin! PS Je kunt dit gerecht ook maken in de Airfryer.
Zaterdag
Geroosterde tomatensoep
Deze geroosterde tomatensoep met verse basilicum en een vleugje room is het lekkerst in de zomer, als de tomaten in de aanbieding zijn en exploderen van de zoetigheid. Of gebruik vers geplukte tomaten uit je eigen moestuin! Hoe dan ook, deze geroosterde tomatensoep is genieten. Door de tomaten vooraf eerst te roosteren in de oven, wordt de smaak nog intenser en zoeter!
Zondag
Monchoutaart met zelfgemaakte kersencompote
Inmiddels een Hollandse klassieker en dé hit op iedere verjaardag is monchoutaart met kersencompote. Dit is de perfecte tijd om je eigen kersencompote te maken. Het is supermakkelijk en veel lekkerder dan kersencompote (vlaaivulling) uit een blik.
Deel je reactie