Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 28-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar bespaart je geld en stress. Dus pak je pen en boodschappenbriefje er maar bij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 28-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 28-2022:
Ma: Traybake met groenten en gekruide kipdijfilet
Di: Tomatencarpaccio met burrata en vis van de barbecue
Wo: Chinees gehakt met doperwtjes
Vr: Loaded fries met curryworst
Za: Romige courgettesoep met spekjes
Maandag
Traybake met groenten en gekruide kipdijfilet
Een traybake is mijn favoriete gerecht als ik niet zoveel zin of tijd heb om te koken, maar toch lekker en gezond wil eten. Groenten, aardappels, vlees, vis, kip of een vega alternatief mogen allemaal bij elkaar op het bakblik, of in een grote braadslee en worden tegelijk gegaard in de oven. In deze traybake combineer ik verse krieltjes, bloemkool, broccoli en wortel met gekruide kipdijfilets. Een heerlijke combinatie. Indien gewenst kun je er een salade bij serveren.
Dinsdag
Tomatencarpaccio met burrata
Deze tomatencarpaccio met burrata is het perfecte zomergerecht. Heerlijk als voorgerecht, bijgerecht of lunch, of serveer als onderdeel van een avondmaaltijd. Lekker met gegrilde vis van de barbecue (bijv. deze vispakketjes, of garnalenspiesjes) en knapperig ciabattabrood.
Woensdag
Chinees gehakt met doperwtjes
Dit gerecht is ideaal om te maken als je weinig tijd hebt om te koken en toch iets lekkers wilt eten. Het gehakt wordt eerst rul en goudbruin gebakken in de wok en daarna voeg je de zelfgemaakte woksaus toe. De doperwtjes geven kleur aan het gerecht en een lekkere bite. Ik serveer dit Chinees gehakt met doperwtjes graag met rijst en wat frisse rauwkost zoals geraspte wortel en komkommer. Ook radijsjes en avocado smaken hier lekker bij. Zie ook onderstaande variatietips.
Donderdag
Pasta in wodka-tomatenroomsaus van Gigi Hadid
Het recept voor deze pasta in wodka-tomatenroomsaus deelde topmodel Gigi Hadid op haar Instagram Stories en werd een grote hit. Het recept is supersimpel en lekker. Heb je geen wodka in huis dan kun je deze ook weglaten of vervangen door citroensap of droge witte wijn. Het is ook lekker om garnalen, of gerookte zalmsnippers toe te voegen aan de saus. Bak de garnalen in de koekenpan op hoog vuur tot ze roze kleuren en schep ze dan uit de pan. Maak dan de saus volgens de bereiding en hussel de garnalen of gerookte zalm tegelijk met de pasta door de saus.
Vrijdag
Loaded fries met curryworst
Dol op Duitse curryworst? Ik maakte een lekkere variant op dit gerecht: loaded fries met curryworst. Knapperige ovenfrietjes afgetopt met gebakken braadworst in zelfgemaakte currysaus, gebakken uitjes en paprika. De currysaus maak je heel makkelijk zelf. Blijft er wat currysaus over? Je kunt hem afgedekt in de koelkast bewaren.
Zaterdag
Romige courgettesoep met spekjes
Tijd voor een soepie. Deze romige courgettesoep met uitgebakken spekjes is zo gemaakt. Serveer met knapperig stokbrood en kruidenboter of roomkaas. Zie ook de variatietips in het recept.
Zondag
Aardbeien cheesecake
Een van mijn favoriete taarten (en ook die van Johan en Ella-Marie) is gebakken cheesecake. De fluweelzachte roomkaasvulling in combinatie met knapperige koekbodem is hemels. Als frisse tegenhanger vind ik het lekker om vers fruit (van het seizoen) toe te voegen. In dit geval serveer ik de cheesecake met zoete Hollandse aardbeien en zelfgemaakte aardbeiensaus. Een verrukkelijke combinatie!
Dit was weekmenu 28-2022. Meer inspiratie voor het avondeten vind je hier!
Deel je reactie