Weekmenu 28 2024

Weekmenu 28 2024

“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met makkelijke en gezonde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten en iets lekkers voor in het weekend. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!

Voordeel weekmenu

Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:

  1. Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
  2. Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
  3. Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
  4. Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!

Handig

Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.

Weekmenu 28 2024

Maandag

Kip in mosterd-dilleroomsaus

Malse stukjes kipfilet in een heerlijke mosterd-dilleroomsaus. Je hoeft er alleen wat gekookte pasta, rijst of aardappels en groenten naar keuze bij te koken.

Kip in mosterd-dilleroomsaus

Dinsdag

Griekse traybake met feta en tzatziki

Een traybake is mijn redder in nood als ik weinig zin of tijd heb om te koken, maar wel lekker wil eten. Deze Griekse traybake met gemarineerde aardappeltjes, courgette, paprika en feta is heerlijk! Je mikt alle ingrediënten op een groot bakblik en de oven doet de rest!

Griekse traybake met feta en tzatziki

Woensdag

Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus

Zowel mijn dochter als ik zijn dol op deze noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus. Als je de gehaktballetjes al een dag van tevoren draait, zet je dit gerecht ‘s avonds binnen 15 minuten op tafel.

Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus

Donderdag

Cordon bleu

Aardappels, groente, vlees oftewel een agv’tje eten wij ongeveer één keer per week. De cordon bleu geserveerd met sperziebonen en aardappelpuree of gebakken aardappels is hier favoriet. Nog lekkerder als je de cordon bleu zelf maakt. Dit recept is heerlijk!

Cordon bleu

Vrijdag

Zalm met groenten van de barbecue

Heerlijke zalm met fijne groenten van de barbecue (of uit de oven). Je hoeft er alleen wat gebakken aardappeltjes, pasta of stokbrood bij te serveren om te genieten van een volledige maaltijd.

Zalm met groenten van de barbecue

Zaterdag

Gemarineerde biefstukspies met peterseliedressing

Deze gemarineerde biefstukspies met peterseliedressing is heerlijk om te grillen op de barbecue maar je kunt hem ook binnen grillen in een grillpan. Door de marinade wordt het vlees lekker mals en krijgt het een aangenaam licht pitje. Lekker om te serveren met bijvoorbeeld deze aardappel– of couscoussalade.

Gemarineerde biefstukspies met peterseliedressing

Zondag

Tiramisu taart

Dol op tiramisu? Probeer dan ook eens deze tiramisutaart! Het is een variant zonder ei en alcohol dus ook kinderen en zwangere vrouwen kunnen er lekker van genieten.

Tiramisu taart

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde