Weekmenu 29-2019

Weekmenu 29-2019

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Elke vrijdag vind je hier een nieuw weekmenu met daarin lekkere en gevarieerde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten maar ook soms een lekker lunchgerecht, hapje of gebak. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!

Maandag

Wat smaakt er nu lekkerder in de zomer dan een goed gevulde pastasalade! Deze Italiaanse pastasalade met romige pestodressing, kip, tomaat en mozzarella bezorgt je direct de zomerkriebels!

Pastasalade met pestodressing en kip

Dinsdag

Zomer of niet, een lekker stoofgerecht maak ik ook gerust hoor. Daging smoor is een heerlijk gerecht uit de Indische keuken waarbij rundvlees langzaam gaar wordt gesmoord in zoete ketjapsaus. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig en het is heel eenvoudig om te maken. Als je dit gerecht in de slowcooker maakt kun je hem zo instellen dat het gerecht klaar is als je thuiskomt uit je werk. Ideaal voor een drukke dinsdag!

Daging smoor (Indisch stoofvlees)

Woensdag

Met een pitabroodje maak je in een handomdraai een heerlijke lunch. Deze pita tosti met ham en kaas staat binnen 15 minuten op tafel.

Pita tosti met ham en kaas

Donderdag

Niet zoveel tijd om te koken maar wel lekker en gezond eten? Soep is dan altijd mijn redding! Deze geroosterde tomaten-paprikasoep smaakt vooral heerlijk in de zomer met oogst uit eigen moestuin! Lekker om te serveren met stokbrood en kruidenboter.

Geroosterde tomaten-paprikasoep

Vrijdag

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: verse mosselen! Deze mosselen in roquefortsaus aten Johan en ik een paar jaar geleden voor het eerst in Cannes, Frankrijk en sindsdien staan ze bij ons thuis regelmatig op het menu. Verslavend lekker!

Mosselen in roquefortsaus (kookvideo!)

Zaterdag

Bak jij ook graag iets lekkers op zaterdag om in het weekend van te genieten? Geniet zolang het kan van de Hollandse aardbeien met deze heerlijke aardbeienkwarktaart!

Aardbeien kwarktaart met koekbodem

Zondag

Lekker lang uitslapen en vervolgens genieten van een echt verwenontbijt: dat is mijn ideale zondag! Deze eggs benedict met gerookte zalm en zelfgemaakte hollandaisesauss is een van mijn ontbijtfavorieten!

Eggs benedict met gerookte zalm

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde