Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 29-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.
Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 29-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 29-2023
Ma: Griekse kipspiesjes
Di: Salade met geitenkaas, spek en frambozen
Wo: Gevulde courgette met gehakt en tomaat
Vr: Koken op de camping: vispakketje van de barbecue
Za: Fajitas met kip en paprika
Maandag
Griekse kipspiesjes
Griekse kipspiesjes geserveerd met een Griekse salade en rustieke ovenfrietjes. De kip kun je ’s ochtends, of al een dag van tevoren marineren. Zo wordt hij heerlijk mals en ben je ’s avonds snel klaar. Ook de Griekse salade en frisse yoghurtdip kun je al eerder maken.
Dinsdag
Salade met geitenkaas, spek en frambozen
Een zomerse salade met geitenkaas, spek en frambozen. In de zomer ben ik dol op maaltijdsalade als avondeten. Het is makkelijk om te maken en valt niet zo zwaar op de maag. Deze (maaltijd) salade met geitenkaas, avocado, spek en frambozen is een van mijn favorieten. De geitenkaas leg ik op plakjes stokbrood die ik even gratineer in de oven. Zo wordt het stokbrood lekker krokant en de geitenkaas iets zachter. De frisse sla, het zoutige spek, de romige avocado en zoete frambozen zijn een heerlijke match!
Woensdag
Gevulde courgette met gehakt en tomaat
Dit is een makkelijk recept dat ik vaak in de zomer maak met courgettes uit eigen moestuin. Het is koolhydraatarm, maar je kunt er ook een aardappeltje, rijst of pasta bij serveren. Ik serveer er graag een salade bij.
Donderdag
Verse tomatensoep met mascarpone
Voor verse tomatensoep kan ik man- en dochterlief wakker maken. In de zomer maak ik hem met verse tomaten uit de moestuin, maar omdat tomaten het hele jaar door goed verkrijgbaar zijn kun je er altijd van genieten. Deze tomatensoep is verrijkt met romige mascarpone. De soep is klaar in 20 minuten, dus ideaal om te maken als je weinig tijd hebt. Heerlijk als lunch, of serveer als avondeten met een broodje erbij.
Vrijdag
Koken op de camping: vispakketje van de barbecue
Vrijdag visdag? Wat denk je van een eenvoudig en snel te maken vispakketje met frisse venkel en tomaat voor op de barbecue. Lekker met gekookte of gebakken krielaardappels!
Zaterdag
Fajitas met kip en paprika
Mexicaans eten is veelal een explosie van kleuren en smaken. Deze fajitas met kip en paprika zijn heerlijk om te maken voor het hele gezin. Je hebt maar één pan nodig. De wraps en overige ingrediënten zet je apart op tafel zodat iedereen zichzelf kan bedienen. Laat het smulfestijn maar beginnen!
Zondag
Banana split
Een banana split met vanilleroomijs, banaan, slagroom en chocoladesaus. Een heerlijk ijsdessert dat nooit verveelt.
Deel je reactie