Weekmenu 29-2023

Weekmenu 29-2023

Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.

Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 29-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.

Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.

In dit nieuwe weekmenu 29-2023

✅ Ma: Griekse kipspiesjes
✅ Di: Salade met geitenkaas, spek en frambozen
✅ Wo: Gevulde courgette met gehakt en tomaat

✅ Do: Verse tomatensoep met mascarpone
✅ Vr: Koken op de camping: vispakketje van de barbecue
✅ Za: Fajitas met kip en paprika
✅ Zo: Banana split

Maandag

Griekse kipspiesjes

Griekse kipspiesjes geserveerd met een Griekse salade en rustieke ovenfrietjes. De kip kun je ’s ochtends, of al een dag van tevoren marineren. Zo wordt hij heerlijk mals en ben je ’s avonds snel klaar. Ook de Griekse salade en frisse yoghurtdip kun je al eerder maken.

Griekse kipspiesjes

Dinsdag

Salade met geitenkaas, spek en frambozen

Een zomerse salade met geitenkaas, spek en frambozen. In de zomer ben ik dol op maaltijdsalade als avondeten. Het is makkelijk om te maken en valt niet zo zwaar op de maag. Deze (maaltijd) salade met geitenkaas, avocado, spek en frambozen is een van mijn favorieten. De geitenkaas leg ik op plakjes stokbrood die ik even gratineer in de oven. Zo wordt het stokbrood lekker krokant en de geitenkaas iets zachter. De frisse sla, het zoutige spek, de romige avocado en zoete frambozen zijn een heerlijke match!

Salade met geitenkaas, spek en frambozen

Woensdag

Gevulde courgette met gehakt en tomaat

Dit is een makkelijk recept dat ik vaak in de zomer maak met courgettes uit eigen moestuin. Het is koolhydraatarm, maar je kunt er ook een aardappeltje, rijst of pasta bij serveren. Ik serveer er graag een salade bij.

Gevulde courgette met gehakt en tomaat

Donderdag

Verse tomatensoep met mascarpone

Voor verse tomatensoep kan ik man- en dochterlief wakker maken. In de zomer maak ik hem met verse tomaten uit de moestuin, maar omdat tomaten het hele jaar door goed verkrijgbaar zijn kun je er altijd van genieten. Deze tomatensoep is verrijkt met romige mascarpone. De soep is klaar in 20 minuten, dus ideaal om te maken als je weinig tijd hebt. Heerlijk als lunch, of serveer als avondeten met een broodje erbij.

Verse tomatensoep met mascarpone

Vrijdag

Koken op de camping: vispakketje van de barbecue

Vrijdag visdag? Wat denk je van een eenvoudig en snel te maken vispakketje met frisse venkel en tomaat voor op de barbecue. Lekker met gekookte of gebakken krielaardappels!

Koken op de camping: vispakketje van de barbecue

Zaterdag

Fajitas met kip en paprika

Mexicaans eten is veelal een explosie van kleuren en smaken. Deze fajitas met kip en paprika zijn heerlijk om te maken voor het hele gezin. Je hebt maar één pan nodig. De wraps en overige ingrediënten zet je apart op tafel zodat iedereen zichzelf kan bedienen. Laat het smulfestijn maar beginnen!

Fajitas met kip en paprika

Zondag

Banana split

Een banana split met vanilleroomijs, banaan, slagroom en chocoladesaus. Een heerlijk ijsdessert dat nooit verveelt.

Banana split

Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde