Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 29 2024
Wat eten we vandaag? Een vraag die ons dagelijks bezighoudt! Elke vrijdagochtend verschijnt hier een nieuw weekmenu vol eenvoudige en gezonde gerechten voor doordeweeks en iets lekkers voor het weekend. Pak je pen en boodschappenlijstje en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 29 2024
Maandag
Krieltjes, sperziebonen en beenham uit de oven
We beginnen de maandag met een makkelijke maaltijd. Waarom pannen en een fornuis vies maken als het allemaal tegelijk in braadslee kan. De oven doet vandaag al het werk voor je.
Dinsdag
Rijstsalade met mosterddressing
Deze heerlijke, rijstsalade met mosterddressing is zo gemaakt. Helemaal als je een kliekje gekookte rijst van de dag ervoor gebruikt. Hij is goed gevuld met onder andere doperwtjes, mais en avocado, maar je kunt ook andere ingrediënten toevoegen. Het is de perfecte salade om kliekjes uit de koelkast mee op te maken.
Woensdag
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Heerlijke Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met courgette en paprika. De gehaktballetjes kun je van tevoren al draaien en tot gebruik bewaren in de koelkast. Zo zet je dit gerecht snel op tafel. Lekker om te serveren bij pasta of gebakken aardappels.
Donderdag
Snijbonenstamppot
Een oer-Hollandse stamppot met snijbonen en witte bonen, ook wel ‘blote billetjes in het gras’ genoemd. Serveer met een rookworst (en eventueel uitgebakken spekjes), maar ook erg lekker met een gehaktbal met jus, of gebakken vis.
Vrijdag
Linguine alle vongole
Deze linguine alle vongole maakte ik voor het eerst op de camping in Italië. Hij komt nog steeds regelmatig op tafel. In plaats van vongole kun je ook kokkels gebruiken. Die zijn veel goedkoper en net zo lekker. Dit is een eenvoudig en heerlijk gerecht dat in luttele minuten op tafel staat.
Zaterdag
Gevulde omelet
Deze gevulde omelet zit bomvol gezonde groenten, beenham en en een klein stukje gorgonzola. De beenham en gorgonzola kun je ook achterwege laten. Serveer als lunchgerecht of met knapperig brood erbij als lichte avondmaaltijd.
Zondag
Pruimencake met deegkruimels
Een goedgevulde pruimencake met vleugje yoghurt en krokante deegkruimels bovenop. Deze pruimencake kun je ook goed maken met ander fruit. Kersen, frambozen, bramen, perzik, nectarine, abrikoos, appel, peer. Het kan allemaal.
Deel je reactie