Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 3-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten. Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 3-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 3-2023
Ma: Rauwe andijviestamppot met spekjes en kaas
Di: Pasta pesto met kip en courgette
Wo: Ovenschotel met sperziebonen en gehakt
Vr: Traybake met krieltjes, groenten en zalm
Za: Tosti Hawaï met zuurkool
Maandag
Rauwe andijviestamppot met spekjes en kaas
Een heerlijke rauwe andijviestamppot met uitgebakken spekjes en blokjes kaas. Makkelijk om te maken en snel op tafel. De rauwe andijvie hoef je niet voor te garen, hij slinkt vanzelf door de warmte van de aardappels. De uitgebakken spekjes en blokjes kaas maken deze stamppot helemaal af! Zie ook de variatietips in het recept.
Dinsdag
Pasta pesto met kip en courgette
Pasta pesto is een van mijn favoriete pastarecepten. Het is makkelijk om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Deze variant met kip en courgette maak ik graag in de zomer met courgettes en tomaatjes uit eigen moestuin. Ook de pesto maak ik vaak zelf. Dat is heel makkelijk. Zie ook de variatietips in het recept.
Woensdag
Ovenschotel met sperziebonen en gehakt
Deze ovenschotel met gehakt, sperziebonen en romige aardappelpuree kun je prima al een dag van tevoren of ’s ochtends maken, zodat je hem ’s avonds alleen maar hoeft op te warmen. Makkelijk en ovenheerlijk!
Donderdag
Vega bolognesesaus met linzen
Deze vegetarische bolognesesaus maak je met linzen in plaats van gehakt. Geloof mij, dat is lekker! Linzen zijn heel gezond. Ze zijn rijk aan vezels, antioxidanten, vitaminen, mineralen en ze zijn een goede bron van plantaardige eiwitten. Ik vind deze bolognesesaus met linzen net zo lekker als het origineel. Probeer het zelf.
Vrijdag
Traybake met krieltjes, groenten en zalm
Als ik naar de foto’s van dit gerecht kijk, loopt het water me weer in de mond. Deze traybake met krieltjes, groenten en zalm is verrukkelijk! Supersimpel om te maken en snel klaar. Ik serveer de traybake met hollandaisesaus maar je kunt er ook een andere saus naar keuze bij serveren. Hollandaisesaus smaakt hier wel heel goed bij.
Zaterdag
Tosti Hawaï met zuurkool
Is het al lunchtijd? Deze tosti Hawaï met zuurkool is een heerlijk lunchgerecht! Dikbelegd met ham, kaas, zoete ananas en friszure zuurkool. Een heerlijke combi. Maak je tosti nog lekkerder met dik gesneden (bruin)brood en bak hem goudbruin in de koekenpan met een beetje boter.
Zondag
Walnotenkoek
Deze walnotenkoek bevat slechts 4 ingrediënten en is, ondanks het gebrek aan boter of olie, heerlijk smeuïg. De sinaasappelrasp geeft hem een warm aroma. Het recept komt uit Med Een kookboek van culinair auteur Claudia Roden.
Deel je reactie