Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 3 2024
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met lekkere, makkelijke en gezonde recepten voor de hele week. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 3 2024
Maandag
Broccoli ovenschotel met beenham
Een heerlijke broccoli ovenschotel met aardappelschijfjes, broccoli, wortel, beenham en roomsaus met kruidenroomkaas. Je gratineert hem met kaas in de oven voor een knapperig, goudbruin korstje. Verrukkelijk!
Dinsdag
Kip teriyaki roerbak
Kip teriyaki roerbak. Een smakelijke kip teriyaki roerbakschotel met broccoli, ui en paprika. Lekker om te serveren met noedels of rijst.
Woensdag
Zelfgemaakte slavink
Dol op een slavink? Zo’n gekruid gehaktrolletje omwikkeld met een plakje spek en gedipt in peterselie kun je ook heel eenvoudig zelf maken. Heerlijk om te serveren bovenop de stamppot met een kuiltje jus, of met een gekookt of gebakken aardappeltje en lekkere groente zoals bietjes of bloemkool.
Donderdag
Orzo gratin Franse uiensoep
In deze orzo gratin kook je orzo gaar in Franse uiensoep. Tijdens het koken zuigt de orzo alle smaken en bouillon op. Het resultaat is een hartverwarmend eenpansgerecht bomvol smaak! Als de orzo gaar is en de bouillon is opgenomen strooi je flink wat geraspte Gruyère over het gerecht en gratineer je hem enkele minuten onder een hete ovengrill. Het goudbruine kaaskorstje maakt je orzo gratin helemaal af.
Vrijdag
Visrolletjes met pesto en parmaham
Wil je graag wat vaker vis op tafel zetten, maar ontbreekt het je aan inspiratie? Dan is dit het recept voor jou! Deze visrolletjes met pesto en parmaham zijn gemaakt in een handomdraai en geliefd bij jong en oud. Lekker om te serveren met gestoofde worteltjes of gestoomde broccoli, pasta of gebakken aardappeltjes en een aangemaakte basis salade. In plaats van witvis kun je ook zalm gebruiken. Geen visliefhebber? Zie de variatietip in het recept.
Zaterdag
Hele kip uit de oven met wintergroenten
Deze hele kip uit de oven met wintergroenten is het perfecte weekendgerecht voor in de winter. Supermakkelijk om te maken want de oven doet al (op wat simpel hak- en snijwerk na) het werk!
Zondag
IJsbergvlaai
Dol op Limburgse vlaai? Deze Limburgse vlaai met gistdeegbodem, banketbakkersroom, abrikozenvulling, slagroom en ‘ijsbergen’ gemaakt van zelfgemaakte meringuebrokken, maak je gewoon zelf. Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst en bereiding. Het recept lijkt ingewikkeld maar dat valt reuze mee. Begin wel op tijd, als je er dezelfde dag nog van wilt genieten en lees voor je begint de tips door, dan kan het niet mislukken.
Deel je reactie