Weekmenu 3 2024

“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met lekkere, makkelijke en gezonde recepten voor de hele week. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!

Voordeel weekmenu

Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:

  1. Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
  2. Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
  3. Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
  4. Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!

Handig

Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.

Weekmenu 3 2024

Maandag

Broccoli ovenschotel met beenham

Een heerlijke broccoli ovenschotel met aardappelschijfjes, broccoli, wortel, beenham en roomsaus met kruidenroomkaas. Je gratineert hem met kaas in de oven voor een knapperig, goudbruin korstje. Verrukkelijk!

Broccoli ovenschotel met beenham

Dinsdag

Kip teriyaki roerbak

Kip teriyaki roerbak. Een smakelijke kip teriyaki roerbakschotel met broccoli, ui en paprika. Lekker om te serveren met noedels of rijst.

Kip teriyaki roerbak

Woensdag

Zelfgemaakte slavink

Dol op een slavink? Zo’n gekruid gehaktrolletje omwikkeld met een plakje spek en gedipt in peterselie kun je ook heel eenvoudig zelf maken. Heerlijk om te serveren bovenop de stamppot met een kuiltje jus, of met een gekookt of gebakken aardappeltje en lekkere groente zoals bietjes of bloemkool.

Zelfgemaakte slavink

Donderdag

Orzo gratin Franse uiensoep

In deze orzo gratin kook je orzo gaar in Franse uiensoep. Tijdens het koken zuigt de orzo alle smaken en bouillon op. Het resultaat is een hartverwarmend eenpansgerecht bomvol smaak! Als de orzo gaar is en de bouillon is opgenomen strooi je flink wat geraspte Gruyère over het gerecht en gratineer je hem enkele minuten onder een hete ovengrill. Het goudbruine kaaskorstje maakt je orzo gratin helemaal af.

Orzo gratin Franse uiensoep

Vrijdag

Visrolletjes met pesto en parmaham

Wil je graag wat vaker vis op tafel zetten, maar ontbreekt het je aan inspiratie? Dan is dit het recept voor jou! Deze visrolletjes met pesto en parmaham zijn gemaakt in een handomdraai en geliefd bij jong en oud. Lekker om te serveren met gestoofde worteltjes of gestoomde broccoli, pasta of gebakken aardappeltjes en een aangemaakte basis salade. In plaats van witvis kun je ook zalm gebruiken. Geen visliefhebber? Zie de variatietip in het recept.

Visrolletjes met pesto en parmaham

Zaterdag

Hele kip uit de oven met wintergroenten

Deze hele kip uit de oven met wintergroenten is het perfecte weekendgerecht voor in de winter. Supermakkelijk om te maken want de oven doet al (op wat simpel hak- en snijwerk na) het werk!

Hele kip uit de oven met wintergroenten

Zondag

IJsbergvlaai

Dol op Limburgse vlaai? Deze Limburgse vlaai met gistdeegbodem, banketbakkersroom, abrikozenvulling, slagroom en ‘ijsbergen’ gemaakt van zelfgemaakte meringuebrokken, maak je gewoon zelf. Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst en bereiding. Het recept lijkt ingewikkeld maar dat valt reuze mee. Begin wel op tijd, als je er dezelfde dag nog van wilt genieten en lees voor je begint de tips door, dan kan het niet mislukken.

IJsbergvlaai (uit Vlaai)

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde