Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 30-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het bespaart je geld en stress. Dus pak je pen en boodschappenbriefje er maar bij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 30-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 30-2022:
Ma: Kipfilet pizzaiola
Di: Griekse pasta met courgette, paprika en feta
Wo: Boerenomelet met krieltjes
Vr: Poké bowl met gerookte zalm
Za: Wraps uit de oven met krokante kip en tomatensalsa
Maandag
Kipfilet pizzaiola
Malse kipfilets in Italiaanse pizzasaus; dat is deze kipfilet pizzaiola. Een heerlijk familiegerecht dat makkelijk is om te maken. Je kunt dit gerecht tot en met stap 3 in de bereiding hieronder al voorbereiden en afgedekt in de koelkast bewaren. ’s Avonds hoef je het dan alleen op te warmen in de oven (reken dan 10 minuten extra oventijd omdat het gerecht koud is). Lekker om te serveren met pasta, gnocchi, of gebakken aardappels en salade.
Dinsdag
Griekse pasta met courgette, paprika en feta
Deze Griekse pasta (risoni) met courgette, paprika en feta is heerlijk om te serveren als vegetarisch hoofdgerecht, eventueel met knapperig stokbrood erbij en een gemengde salade. Wil je toch graag vlees toevoegen? Bak dan voor de ui wat reepjes (gekruide) kipdijfilet, a la minute varkensfilet, of gehakt rul. Voeg dan de ui en knoflook toe en volg het recept. Je kunt dit gerecht ook serveren met Griekse hamburgers (bifteki) en tzatziki.
Woensdag
Boerenomelet met krieltjes
Een makkelijk eenpansgerecht voor het hele gezin. Dat is deze boerenomelet met krieltjes. Serveer hem met een salade en voor de liefhebber een stukje vlees, vis of kip erbij.
Donderdag
Panzanella met meloen, mozzarella en parmaham
De eenvoudige Toscaanse broodsalade panzanella is het ultieme zomergerecht om van (rijpe) tomaten en (oud) brood af te komen. In deze variant voeg ik zoete meloen, zachte mozzarella en zoute parmaham toe. Een verrukkelijke combinatie. Deze panzanella met meloen, mozzarella en parmaham is een heerlijk gerecht om te serveren als lunch, voor-, of bijgerecht.
Vrijdag
Poké bowl met gerookte zalm
Poké bowl (poké betekent gesneden blokjes of plakjes) is een gerecht uit de Hawaiiaanse keuken bestaande uit rijst afgetopt met rauwe en gemarineerde vis en verse groenten. Dit is een lekkere en makkelijke variant zoals wij hem graag eten met gerookte zalm, avocado en komkommer. Zie onderstaande ingrediënten als leidraad waarmee je naar hartelust kunt variëren. Laat gerust wat ingrediënten weg of voeg ze juist toe en maak zo je eigen favoriete poké bowl. Zie ook onderstaande variatietips.
Zaterdag
Wraps uit de oven met krokante kip en tomatensalsa
Een heerlijk recept van de man des huizes. Deze wraps uit de oven met krokante kip en tomatensalsa maakte hij in het weekend en Ella en ik waren er weg van. Serveer de wraps met zelfgemaakte avocado-yoghurtdressing en chipotle saus, dan is het Mexicaanse smulfeest compleet!
Zondag
Pruimencake met deegkruimels
Het is pruimentijd en dus de hoogste tijd om een lekkere pruimencake te maken. Deze pruimencake is lekker smeuïg door het vleugje yoghurt en de bovenkant is rijkelijk bestrooid met deegkruimels. PS Je kunt deze cake ook maken met ander fruit. Zie de variatietips in het recept.
Deel je reactie