Weekmenu 30-2022

Weekmenu 30-2022

Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het bespaart je geld en stress. Dus pak je pen en boodschappenbriefje er maar bij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 30-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.

Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.

In dit nieuwe weekmenu 30-2022:

✅Ma: Kipfilet pizzaiola
✅Di: Griekse pasta met courgette, paprika en feta
✅Wo: Boerenomelet met krieltjes

✅Do: Panzanella met meloen, mozzarella en parmaham
✅Vr: Poké bowl met gerookte zalm
✅Za: Wraps uit de oven met krokante kip en tomatensalsa
✅Zo: Pruimencake met deegkruimels

Maandag

Kipfilet pizzaiola

Malse kipfilets in Italiaanse pizzasaus; dat is deze kipfilet pizzaiola. Een heerlijk familiegerecht dat makkelijk is om te maken. Je kunt dit gerecht tot en met stap 3 in de bereiding hieronder al voorbereiden en afgedekt in de koelkast bewaren. ’s Avonds hoef je het dan alleen op te warmen in de oven (reken dan 10 minuten extra oventijd omdat het gerecht koud is). Lekker om te serveren met pasta, gnocchi, of gebakken aardappels en salade.

Kipfilet pizzaiola

Dinsdag

Griekse pasta met courgette, paprika en feta

Deze Griekse pasta (risoni) met courgette, paprika en feta is heerlijk om te serveren als vegetarisch hoofdgerecht, eventueel met knapperig stokbrood erbij en een gemengde salade. Wil je toch graag vlees toevoegen? Bak dan voor de ui wat reepjes (gekruide) kipdijfilet, a la minute varkensfilet, of gehakt rul. Voeg dan de ui en knoflook toe en volg het recept. Je kunt dit gerecht ook serveren met Griekse hamburgers (bifteki) en tzatziki.

Griekse pasta met courgette, paprika en feta

Woensdag

Boerenomelet met krieltjes

Een makkelijk eenpansgerecht voor het hele gezin. Dat is deze boerenomelet met krieltjes. Serveer hem met een salade en voor de liefhebber een stukje vlees, vis of kip erbij.

Boerenomelet met krieltjes

Donderdag

Panzanella met meloen, mozzarella en parmaham

De eenvoudige Toscaanse broodsalade panzanella is het ultieme zomergerecht om van (rijpe) tomaten en (oud) brood af te komen. In deze variant voeg ik zoete meloen, zachte mozzarella en zoute parmaham toe. Een verrukkelijke combinatie. Deze panzanella met meloen, mozzarella en parmaham is een heerlijk gerecht om te serveren als lunch, voor-, of bijgerecht.

Panzanella met meloen en parmaham

Vrijdag

Poké bowl met gerookte zalm

Poké bowl (poké betekent gesneden blokjes of plakjes) is een gerecht uit de Hawaiiaanse keuken bestaande uit rijst afgetopt met rauwe en gemarineerde vis en verse groenten. Dit is een lekkere en makkelijke variant zoals wij hem graag eten met gerookte zalm, avocado en komkommer. Zie onderstaande ingrediënten als leidraad waarmee je naar hartelust kunt variëren. Laat gerust wat ingrediënten weg of voeg ze juist toe en maak zo je eigen favoriete poké bowl. Zie ook onderstaande variatietips.

Poké bowl met gerookte zalm

Zaterdag

Wraps uit de oven met krokante kip en tomatensalsa

Een heerlijk recept van de man des huizes. Deze wraps uit de oven met krokante kip en tomatensalsa maakte hij in het weekend en Ella en ik waren er weg van. Serveer de wraps met zelfgemaakte avocado-yoghurtdressing en chipotle saus, dan is het Mexicaanse smulfeest compleet!

Wraps uit de oven met krokante kip

Zondag

Pruimencake met deegkruimels

Het is pruimentijd en dus de hoogste tijd om een lekkere pruimencake te maken. Deze pruimencake is lekker smeuïg door het vleugje yoghurt en de bovenkant is rijkelijk bestrooid met deegkruimels. PS Je kunt deze cake ook maken met ander fruit. Zie de variatietips in het recept.

Pruimencake met deegkruimels

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde