Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 30-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.
Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 30-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 30-2023
Ma: Curry met zomergroenten
Di: Gevulde kip met brie en ananas
Wo: Naanpizza met gehakt en knoflooksaus
Vr: Moules marinière – Mosselen op zijn Frans
Za: Gemarineerde biefstukspies met peterseliedressing
Maandag
Curry met zomergroenten
Een romige curry met zomergroenten. Het leuke van curry is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Dit is het ideale gerecht om alle restjes groenten uit de groentelade in te verwerken. In dit recept gebruik ik sperziebonen, courgette, doperwten, tomaat, spinazie en sla. Maar voel je vrij om andere groente te gebruiken. Lekker met in bouillon gekookte basmatirijst, maar ook noedels, aardappels, pasta of lekker naanbrood smaken er lekker bij.
Dinsdag
Gevulde kip met brie en ananas
Gevulde kipfilet met brie en ananas omwikkeld met gedroogde ham. De bereiding kan op de barbecue, of in de oven. Lekker met gebakken aardappeltjes, gesmoorde of geroosterde bospeentjes en basilicum-mayonaise.
Woensdag
Naanpizza met gehakt en knoflooksaus
Naan is heerlijk bij een Indiase curry, of bij een kom soep, maar je kunt hem ook beleggen als een pizza. Deze naanpizza is belegd met gehakt, groenten en knoflooksaus. Hij is heerlijk. Maak ook de knoflooksaus lekker zelf. Dat is makkelijk en veel lekkerder dan uit een flesje.
Donderdag
Courgette lasagne met ham en mozzarella
Ik ben dol op lasagne en dit is een leuke variant op de klassieker. Deze lasagne met courgette, ham en mozzarella maak ik graag in de zomer om het overschot aan courgettes in te verwerken. De traditionele lasagnebladen vervang je door dunne courgetteplakken waardoor het tevens een koolhydraatarm recept is. De courgettes gaan rauw de ovenschaal in en garen in de oven. De voorbereiding is zo gepiept. Daarna doet de oven de rest van het werk.
Vrijdag
Moules marinière – Mosselen op zijn Frans
Vrijdag visdag? Wat denk je van moules marinière? Een Franse mosselbereiding met verse tuinkruiden, sjalot, knoflook, witte wijn en crème fraîche. Eenvoudig en superlekker!
Zaterdag
Gemarineerde biefstukspies met peterseliedressing
Steek jij vanavond de barbecue aan? Maak nu alvast deze gemarineerde biefstukspies met peterseliedressing om er straks op te leggen. Door de marinade wordt het vlees lekker mals en krijgt het een licht pittige smaak. De peterseliedressing met citroen is lekker fris en heerlijk om na het grillen over het vlees te druppelen. Serveer de gemarineerde biefstukspies bijvoorbeeld met deze aardappel–, of couscoussalade.
Zondag
Perzik kruimeltaart van bakblik
Vers zomerfruit, daar kunnen we geen genoeg van krijgen toch? Heerlijk om zo te eten, maar ook om mee te bakken. Liever niet al te moeilijk, ik houd van rustieke baksels waar het niet aankomt op een grammetje meer op minder. 😉 Deze perzik kruimeltaart is daar het perfecte voorbeeld van.
Heeft dit nieuwe weekmenu 30-2023 je geïnspireerd? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Deel je reactie