Weekmenu 30-2023

Weekmenu 30-2023

Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.

Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 30-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.

Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.

In dit nieuwe weekmenu 30-2023

✅ Ma: Curry met zomergroenten
✅ Di: Gevulde kip met brie en ananas
✅ Wo: Naanpizza met gehakt en knoflooksaus

✅ Do: Courgette lasagne met ham en mozzarella
✅ Vr: Moules marinière – Mosselen op zijn Frans
✅ Za: Gemarineerde biefstukspies met peterseliedressing
✅ Zo: Perzik kruimeltaart van bakblik

Maandag

Curry met zomergroenten

Een romige curry met zomergroenten. Het leuke van curry is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Dit is het ideale gerecht om alle restjes groenten uit de groentelade in te verwerken. In dit recept gebruik ik sperziebonen, courgette, doperwten, tomaat, spinazie en sla. Maar voel je vrij om andere groente te gebruiken. Lekker met in bouillon gekookte basmatirijst, maar ook noedels, aardappels, pasta of lekker naanbrood smaken er lekker bij.

Curry met zomergroenten

Dinsdag

Gevulde kip met brie en ananas

Gevulde kipfilet met brie en ananas omwikkeld met gedroogde ham. De bereiding kan op de barbecue, of in de oven. Lekker met gebakken aardappeltjes, gesmoorde of geroosterde bospeentjes en basilicum-mayonaise.

Gevulde kip met brie en ananas

Woensdag

Naanpizza met gehakt en knoflooksaus

Naan is heerlijk bij een Indiase curry, of bij een kom soep, maar je kunt hem ook beleggen als een pizza. Deze naanpizza is belegd met gehakt, groenten en knoflooksaus. Hij is heerlijk. Maak ook de knoflooksaus lekker zelf. Dat is makkelijk en veel lekkerder dan uit een flesje.

Naanpizza met gehakt en knoflooksaus

Donderdag

Courgette lasagne met ham en mozzarella

Ik ben dol op lasagne en dit is een leuke variant op de klassieker. Deze lasagne met courgette, ham en mozzarella maak ik graag in de zomer om het overschot aan courgettes in te verwerken. De traditionele lasagnebladen vervang je door dunne courgetteplakken waardoor het tevens een koolhydraatarm recept is. De courgettes gaan rauw de ovenschaal in en garen in de oven. De voorbereiding is zo gepiept. Daarna doet de oven de rest van het werk.

Courgettelasagne met ham en mozzarella

Vrijdag

Moules marinière – Mosselen op zijn Frans

Vrijdag visdag? Wat denk je van moules marinière? Een Franse mosselbereiding met verse tuinkruiden, sjalot, knoflook, witte wijn en crème fraîche. Eenvoudig en superlekker!

Moules marinière - Mosselen op zijn Frans

Zaterdag

Gemarineerde biefstukspies met peterseliedressing

Steek jij vanavond de barbecue aan? Maak nu alvast deze gemarineerde biefstukspies met peterseliedressing om er straks op te leggen. Door de marinade wordt het vlees lekker mals en krijgt het een licht pittige smaak. De peterseliedressing met citroen is lekker fris en heerlijk om na het grillen over het vlees te druppelen. Serveer de gemarineerde biefstukspies bijvoorbeeld met deze aardappel–, of couscoussalade.

Gemarineerde biefstukspies met peterseliedressing

Zondag

Perzik kruimeltaart van bakblik

Vers zomerfruit, daar kunnen we geen genoeg van krijgen toch? Heerlijk om zo te eten, maar ook om mee te bakken. Liever niet al te moeilijk, ik houd van rustieke baksels waar het niet aankomt op een grammetje meer op minder. 😉 Deze perzik kruimeltaart is daar het perfecte voorbeeld van.

Perzik kruimeltaart van bakblik

Heeft dit nieuwe weekmenu 30-2023 je geïnspireerd? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.

Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde