Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 30 2024
Weekmenu 30 2024. Wat eten we vandaag? Een vraag die ons dagelijks bezighoudt! Elke vrijdagochtend verschijnt hier een nieuw weekmenu vol eenvoudige en gezonde gerechten voor doordeweeks en iets lekkers voor het weekend. Pak je pen en boodschappenlijstje en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 30 2024
Maandag
Bifteki met feta
Ga vandaag op de Griekse tour met deze bifteki met feta, smakelijke Griekse hamburgers. Je kunt ze buiten op de barbecue grillen of in de koekenpan bakken. Lekker om te serveren met een Griekse salade, tzatziki en geroosterde Griekse ovenaardappels.
Dinsdag
Marokkaanse kip met olijven
Door naar de Marokkaanse keuken. Deze kip met olijven is heel makkelijk om te maken. Kippendijen worden zachtjes gaar gesmoord in een kruidige, groene saus met ui, knoflook, peterselie, koriander en specerijen. Heerlijk om te serveren met frietjes en brood.
Woensdag
Verse tomatensoep met gehaktballetjes
Heerlijke tomatensoep gemaakt van verse tomaten. Welke tomaten je gebruikt maakt niet zoveel uit (een mix kan ook), maar voor het lekkerste resultaat gebruik je rijpe, zoete tomaten. De basilicum geeft een kruidige en zoete smaak en het vleugje room maakt het af. En vooruit, een gehaktballetje hoort er ook bij!
Donderdag
Rucola salade met parmaham en mozzarella
Een makkelijke en lichte maaltijd op tafel zetten op een warme zomerdag? Deze rucola-veldslasalade met parmaham, mozzarella, tomaat en verse pesto is heerlijk. Als hoofdgerecht serveer ik er ciabattabrood bij en eventueel een kommetje soep.
Vrijdag
Orzo met garnalen, spinazie en pestoroomsaus
Een makkelijk pastagerecht met orzo (orzo = pasta in de vorm van een rijstkorrel), garnalen, spinazie en pestoroomsaus. Orzo wordt ook wel risoni genoemd. Door de kleine korrel is orzo snel klaar. Je kunt hem apart koken zoals pasta, maar ook laten garen in een lekker eenpansgerecht zoals deze.
Zaterdag
Stokbrood caprese
De combinatie tomaat, mozzarella en basilicum is een echte allemansvriend. Ook heerlijk op stokbrood. Dit stokbrood caprese is belegd met verse pesto, sappige tomaat en gesmolten mozzarella, knapperig afgebakken in de oven. Lekker om te serveren als lunch of als hoofdgerecht met een kommetje verse (tomaten)soep en een glas frisse Pinot Grigio. La dolce vita!
Zondag
Citroen tiramisu
Deze zomerse citroen tiramisu is een heerlijke variant op de Italiaanse klassieker. Fris van smaak door de citroen en heerlijk luchtig. De perfecte afsluiting van een zomers diner, eventueel geserveerd met een glaasje ijskoude Limoncello.
Deel je reactie