Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 31-2021
Elke vrijdag delen wij hier een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor doordeweeks en natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
In dit nieuwe weekmenu vind je: salade niçoise, Hollands satepannetje, fusilli broccoli en worstballetjes, een heerlijke zomersalade en kipspiezen met barbecuesaus. In het weekend geniet je van de lekkerste club sandwich ooit en om in de vakantiesfeer te blijven een heerlijke tiramisu taart. Ik wens je een smakelijke week toe!
Weer verkrijgbaar in de KL-shop: de handige maaltijdplanner en het boodschappenlijstje om al je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Koken op de camping: salade niçoise
De klassiek Franse (maaltijd)salade met krieltjes, tonijn, sperziebonen en ei is een ideaal campinggerecht: de bereiding is snel en eenvoudig en het resultaat verbluffend!
Er zijn ontelbaar veel varianten van dit recept, maar ik maak hem het liefst op klassieke wijze met tonijn, groenten en ei. In sommige varianten wordt ook ansjovisfilet toegevoegd: die prak ik het liefste fijn en klop hem door de dressing voor een heerlijke zoute kick!
Dinsdag
Hollands satépannetje met sperziebonen
Ik ben dol op makkelijke eenpansgerechten zoals dit Hollands satépannetje met sperziebonen. Kleine krieltjes in de schil en knapperige sperziebonen worden zachtjes gaar gesmoord in een smakelijke satésaus. Serveer met een gebakken spiegelei en het smulfeest kan beginnen.
Woensdag
Fusilli met broccoli en worstballetjes
Dit is echt een waanzinnig lekker en supersimpel kinderrecept: fusilli (spiraalpasta) met broccoli en vleesballetjes. De broccoli kook je tegelijk met de pasta in dezelfde pan gaar en van kant-en-klaarsaucijsvlees maak je in een handomdraai een grote berg vleesballetjes, direct perfect op smaak! Dit is overigens niet alleen een kinderfavoriet, ook menig volwassen hart gaat hier sneller van kloppen.
Donderdag
Zomersalade met perzik, mozzarella en parmaham
Bij het zien en proeven van deze kleurrijke zomersalade waan ik me direct in Italië. De zoete perzik, zachte mozzarella, sappige tomaat en zoutige parmaham zijn een match made in heaven! Serveer deze salade als lunch, voorgerecht, of met wat knapperig afgebakken ciabatta of stokbrood erbij als avondvullend hoofdgerecht.
vrijdag
Kipspies in barbecuesaus
Deze kipspiezen zijn gemarineerd in barbecuesaus voor een heerlijke smaak. Tijdens het grillen worden ze nog een keer ingekwast met barbecuesaus. Zo krijgen ze een verrukkelijk sticky laagje!
Zaterdag
Club sandwich met eiersalade met gerookte kip
De club sandwich is een van mijn favoriete lunchgerechten die ik graag buiten de deur eet, maar ook zelf maak. Hij bestaat meestal uit drie opgestapelde sneetjes brood met beleg ertussen. Dit beleg kan varieëren. Ik beleg de club sandwich dit keer met zelfgemaakte eiersalade, avocado en kipfilet. Een heerlijke combi!
Zondag
Tiramisu taart
Dol op tiramisu? Dan ga je deze tiramisutaart geweldig vinden! Het is een snelle variant zonder ei en zonder alcohol dus ook kinderen en zwangere vrouwen mogen er lekker van genieten.
Deel je reactie