Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 31-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het bespaart je veelal geld en stress. Dus pak je pen en boodschappenbriefje er maar bij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 31-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 31-2022:
Ma: Courgettegratin met mascarpone en citroen
Di: Club sandwich met eiersalade met gerookte kip
Wo: Gevulde paprika’s met Mexicaans gehakt en nacho’s
Vr: Kabeljauw pizzaiola
Za: Naanpizza met chorizo, paprika en champignons
Maandag
Courgettegratin met mascarpone en citroen
Deze courgettegratin met romige mascarpone en frisse citroen is een heerlijk bijgerecht om te maken met courgettes uit de moestuin. Ik weet soms van gekkigheid niet wat ik met al die courgettes aanmoet en hier willen ze ook weleens iets anders dan soep. Deze courgettegratin viel bij iedereen in de smaak. Lekker om te serveren met gegrilde lamskoteletjes, of gamba’s van de barbecue, of gebakken kip of zalm.
Dinsdag
Club sandwich met eiersalade met gerookte kip
De club sandwich is een van mijn favoriete lunchgerechten die ik graag buiten de deur eet, maar ook zelf maak. Hij bestaat meestal uit drie opgestapelde sneetjes brood met beleg ertussen. Dit beleg kan varieëren. Ik beleg de club sandwich dit keer met zelfgemaakte eiersalade, avocado en kipfilet. Een heerlijke combi!
Woensdag
Gevulde paprika’s met Mexicaans gehakt en nacho’s
Deze gevulde paprika’s met Mexicaans gehakt en krokante nacho topping zijn makkelijk om te maken en superlekker. Je kunt ze ’s ochtends of al een dag van tevoren maken, waardoor het ook een fijn gerecht is om te maken als je eters krijgt. Voordat je ze de oven inschuift hoef je alleen nog de tortillachips en kaas erover te strooien, de oven doet de rest! Lekker om te serveren met gekookte rijst, gebakken aardappels of aardappelpuree.
Donderdag
Spaghetti aglio e olio
Deze spaghetti aglio e olio is waarschijnlijk de simpelste pasta die je ooit gemaakt hebt. De saus bestaat enkel uit (goede!) olijfolie, rode peper en veel knoflook. Je maakt het af met verse peterselie en een snuf zeezout. Ideaal om te maken als je weinig ingrediënten in huis hebt maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten.
Vrijdag
Kabeljauw pizzaiola
Pizzaiola is een gekruide tomatensaus uit de Italiaanse keuken. Hij wordt vaak geserveerd met vlees, kip of pasta, maar ook met vis smaakt hij heerlijk. In deze kabeljauw pizzaiola laat ik kabeljauwfilets zachtjes garen in de pizzaiola saus met olijven en kappertjes. Lekker om te serveren met pasta (de spaghetti hierboven!), rijst, gebakken aardappels, gnocchi en eventueel wat knapperig (ciabatta)brood.
Zaterdag
Naanpizza met chorizo, paprika en champignons
Naanbrood is een onmisbaar bijgerecht bij een curry, maar eigenlijk smaakt het overal lekker bij. Je kunt hem ook beleggen als pizza. Naanbrood is lekker dik en luchtig en smaakt heerlijk als pizzabodem. Deze naanpizza met chorizo, paprika en champignons is een hele dikke aanrader.
Zondag
Limoncello kwarktaart met lange vingers
Een kwarktaart is altijd een goed idee. Deze limoncello kwarktaart met een bodem van lange vingers is de perfecte zomertaart.
Deel je reactie