Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 31 2024
Weekmenu 31 2024. Wat eten we vandaag? Een vraag die ons dagelijks bezighoudt! Elke vrijdagochtend verschijnt hier een nieuw weekmenu vol eenvoudige en gezonde gerechten voor doordeweeks en iets lekkers voor het weekend. Pak je pen en boodschappenlijstje en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 31 2024
Maandag
Caprese salade met biefstuk
Zin in een makkelijke maandag maaltijd? Dan is deze voor jou! De klassieke Italiaanse caprese salade met tomaat en mozzarella maar dan geserveerd als maaltijdsalade met gebakken biefstuk en knapperige bruschetta. Een eenvoudige en snelle maaltijd waar je iedereen blij mee maakt.
Dinsdag
Courgette plaattaart
Een zomerse plaattaart met dunne plakjes courgette en roomkaas op een knapperige bodem van bladerdeeg. Lekker om te serveren als hoofdgerecht met een kommetje soep erbij.
Woensdag
Romige kip kerrie
Een grote pan romige kip kerrie met verse groente, geserveerd met witte rijst. Deze kip kerrie is goed gevuld met verse groenten als courgette, wortel en paprika. Je hoeft er dus alleen nog wat rijst bij te koken. Hoewel, noedels of pasta smaken er ook lekker bij.
Donderdag
Tostada
Een heerlijke Mexicaanse maaltijd die snel op tafel staat. Deze tostada is belegd met paprika, mais, tonijn en cheddar en wordt goudbruin en krokant gebakken in de oven. Na het bakken in de oven top je hem extra af met romige avocado en een lepel zure room.
Vrijdag
Minestrone soep met pasta
Een goedgevulde Italiaanse groentesoep. Ik had wortel, bleekselderij en snijbonen in de koelkast liggen dus die gingen erin, maar je kunt ook andere groenten toevoegen. Met wat kaastortellini in de soep maak je er een voedzame maaltijdsoep van die snel op tafel staat.
Zaterdag
Spaanse paella
Een grote pan Spaanse paella gevuld met rijst, kippendij, chorizo, mosselen en garnalen en verse groente als paprika, snijbonen en doperwten. Ik maak hem buiten op de barbecue in een paellapan maar je kunt hem ook op het fornuis maken in een daarvoor geschikte paellapan. Leuk om te maken en een feest om op tafel te zetten!
Zondag
Japanse cheesecake
Deze Japanse cheesecake is de perfecte mix van een cheesecake en souffle. De textuur is heel zacht, romig en fluffy. Heel aangenaam! Lekker om te serveren met vers zomerfruit.
Deel je reactie