Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 32 2024
Weekmenu 32 2024. Wat eten we vandaag? Een vraag die ons dagelijks bezighoudt! Elke vrijdagochtend verschijnt hier een nieuw weekmenu vol eenvoudige en gezonde gerechten voor doordeweeks en iets lekkers voor het weekend. Pak je pen en boodschappenlijstje en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 32 2024
Maandag
Krieltjesschotel met tomatensaus en ei
Een lekker eenpansgerecht voor Makkelijke Maandag. Deze krieltjesschotel met tomatensaus, courgette, kip en ei is heerlijk. Om het gerecht budget te maken gebruik ik gerookte kipreepjes in plaats van kipfilet, of kipdijfilet. Of laat de kip helemaal achterwege en maak het vegetarisch.
Dinsdag
Italiaanse plaattaart met gegrilde groenten
De lekkerste gerechten maak je met weinig en goede ingrediënten. Combineer wat bladerdeeg, gegrilde groenten, pesto en Parmezaan e qui. Je serveert zomaar deze verrukkelijke Italiaanse plaattaart!
Woensdag
Turkse gehaktspies met knoflooksaus
Een heerlijk gerecht voor op de bbq vanavond: een Turkse gehaktspies met knoflooksaus. Lekker om te serveren met een salade en Turks brood.
Donderdag
Pasta pesto bowl
Deze pasta pesto bowl is goed gevuld met fusilli pasta, tomaatjes, parmaham en mozzarella. De verse pesto maakt dit gerecht helemaal af. Een makkelijk en snel gerecht dat in 15 minuten op tafel staat.
Vrijdag
Knoflookgarnalen van de barbecue
Met dit recept bereid je de lekkerste knoflookgarnalen in de wokpan op de barbecue of in de keuken. Grote, rauwe en ongepelde (dan blijven ze lekker sappig) garnalen worden gemarineerd en vervolgens kort gewokt met knoflook in de wok op de barbecue. Om je vingers bij af te likken!
Zaterdag
Cheeseburger
Een broodje hamburger zonder kaas is als verjaardag zonder taart. Als je het mij vraagt dan hoor! 🙂 Welke kaas je gebruikt is een kwestie van smaak. Belangrijkste is dat de kaas goed smelt en dat je hem zelf lekker vindt. Zo kiezen man- en dochterlief steevast voor een plakje (nep)cheddar smeltkaas, ik heb liever een plak jong belegen kaas. Naast een hamburger komen er ook nog sla, tomaat, bacon, gekarameliseerde uienringen en plakjes augurk op het broodje; voor dit ultieme zaterdagavondgerecht trekken we alles uit de kast!
Zondag
Zomerse perzikcake
In de zomer is er niks lekkerder dan zacht zomerfruit! Heerlijk om zo uit het vuistje van te genieten, of verwerk in een lekkere taart zoals deze upside down perzikcake. Na het bakken draai je de cake om zodat de perziken bovenop liggen en alle smaken en sappen in de cake trekken. Mmmm….
Deel je reactie