Weekmenu 33-2022


Weekmenu 33-2022

Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het bespaart je veelal geld en stress. Dus pak je pen en boodschappenbriefje er maar bij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 33-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.

Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.

In dit nieuwe weekmenu 33-2022:

✅Ma: Pitabrood kipsaté
✅Di: Couscoussalade met feta
✅Wo: Ovenschotel met sperziebonen en gehakt

✅Do: Gazpacho
✅Vr: Flammkuchen met zalm, courgette en paprika
✅Za: Tortillataart met gehakt en groenten
✅Zo: Yoghurttaart met perzik en pistache

Maandag

Pitabrood kipsaté

Snel een lekker recept op tafel zetten? Dit pitabrood gevuld met kipsaté en frisse rauwkost is een aanrader! Voor een snelle variant gebruik je kant-en-klare pindasaus. Maar probeer de pindasaus ook eens zelf te maken (zie link naar recept bij ingrediënten). Dat is helemaal niet moeilijk. Zie ook onderstaande variatietips!

Pitabrood kipsaté

Dinsdag

Couscoussalade met feta

Couscous is een fijn ingrediënt om op voorraad te hebben in je kelderkast. Met enkele verse ingrediënten uit de koelkast erbij zet je in een handomdraai een lekker gerecht op tafel. Deze couscoussalade met feta, tomaat, komkommer, lente-ui en peterselie is lekker fris van smaak en makkelijk om te maken. Serveer hem als bijgerecht bij de barbecue, of neem hem mee naar je werk als lunch.

Couscoussalade met feta

Woensdag

Ovenschotel met sperziebonen en gehakt

Deze ovenschotel met gehakt, sperziebonen en romige aardappelpuree kun je prima al een dag van tevoren of ’s ochtends maken, zodat je hem ’s avonds alleen maar hoeft op te warmen. Makkelijk en ovenheerlijk!

Ovenschotel met sperziebonen en gehakt

Donderdag

Gazpacho

Nooit gedacht dat ik koude soep lekker zou vinden, maar gazpacho is natuurlijk niet voor niks een Spaanse klassieker. Deze dikke soep wordt koud geserveerd en smaakt heerlijk op een warme zomerdag. Hij wordt gemaakt van rauwe tomaat, komkommer, ui, paprika en brood die samen in de blender tot een gladde soep gepureerd worden. Heel makkelijk om te maken en lekker!

Gazpacho

Vrijdag

Flammkuchen met zalm, courgette en paprika

Deze flammkuchen heeft een dunne, knapperige bodem en is belegd met crème fraîche, courgette, geroosterde paprika en gerookte zalm. Een heel eenvoudig recept om te maken en bomvol smaak! Serveer als lunch of als hoofdgerecht met een frisse, groene salade erbij, of snijd in kleine vierkantjes en serveer als borrelhapje.

Flammkuchen met zalm, courgette en paprika

Zaterdag

Tortillataart met gehakt en groenten

Deze hartige tortillataart met gehakt en groenten is een echte familiefavoriet. De bodem en korst maak je makkelijk en snel van zachte tortillawraps, de vulling bestaat uit Mexicaans gekruid gehakt en verse groenten. Serveer de tortillataart met gehakt en groenten desgewenst met lekkere toppings zoals avocado, vers gehakte kruiden en een dot zure room, of met een frisse salade.

Zondag

Yoghurttaart met perzik en pistache

Zin om iets lekkers te bakken? Deze yoghurttaart met perzik en pistache is makkelijk om te maken en heerlijk! Kun je geen perzik vinden? Zie ook de variatietips in het recept.

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde