Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 33-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het bespaart je veelal geld en stress. Dus pak je pen en boodschappenbriefje er maar bij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 33-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 33-2022:
Ma: Pitabrood kipsaté
Di: Couscoussalade met feta
Wo: Ovenschotel met sperziebonen en gehakt
Vr: Flammkuchen met zalm, courgette en paprika
Za: Tortillataart met gehakt en groenten
Maandag
Pitabrood kipsaté
Snel een lekker recept op tafel zetten? Dit pitabrood gevuld met kipsaté en frisse rauwkost is een aanrader! Voor een snelle variant gebruik je kant-en-klare pindasaus. Maar probeer de pindasaus ook eens zelf te maken (zie link naar recept bij ingrediënten). Dat is helemaal niet moeilijk. Zie ook onderstaande variatietips!
Dinsdag
Couscoussalade met feta
Couscous is een fijn ingrediënt om op voorraad te hebben in je kelderkast. Met enkele verse ingrediënten uit de koelkast erbij zet je in een handomdraai een lekker gerecht op tafel. Deze couscoussalade met feta, tomaat, komkommer, lente-ui en peterselie is lekker fris van smaak en makkelijk om te maken. Serveer hem als bijgerecht bij de barbecue, of neem hem mee naar je werk als lunch.
Woensdag
Ovenschotel met sperziebonen en gehakt
Deze ovenschotel met gehakt, sperziebonen en romige aardappelpuree kun je prima al een dag van tevoren of ’s ochtends maken, zodat je hem ’s avonds alleen maar hoeft op te warmen. Makkelijk en ovenheerlijk!
Donderdag
Gazpacho
Nooit gedacht dat ik koude soep lekker zou vinden, maar gazpacho is natuurlijk niet voor niks een Spaanse klassieker. Deze dikke soep wordt koud geserveerd en smaakt heerlijk op een warme zomerdag. Hij wordt gemaakt van rauwe tomaat, komkommer, ui, paprika en brood die samen in de blender tot een gladde soep gepureerd worden. Heel makkelijk om te maken en lekker!
Vrijdag
Flammkuchen met zalm, courgette en paprika
Deze flammkuchen heeft een dunne, knapperige bodem en is belegd met crème fraîche, courgette, geroosterde paprika en gerookte zalm. Een heel eenvoudig recept om te maken en bomvol smaak! Serveer als lunch of als hoofdgerecht met een frisse, groene salade erbij, of snijd in kleine vierkantjes en serveer als borrelhapje.
Zaterdag
Tortillataart met gehakt en groenten
Deze hartige tortillataart met gehakt en groenten is een echte familiefavoriet. De bodem en korst maak je makkelijk en snel van zachte tortillawraps, de vulling bestaat uit Mexicaans gekruid gehakt en verse groenten. Serveer de tortillataart met gehakt en groenten desgewenst met lekkere toppings zoals avocado, vers gehakte kruiden en een dot zure room, of met een frisse salade.
Zondag
Yoghurttaart met perzik en pistache
Zin om iets lekkers te bakken? Deze yoghurttaart met perzik en pistache is makkelijk om te maken en heerlijk! Kun je geen perzik vinden? Zie ook de variatietips in het recept.
Deel je reactie