Weekmenu 34-2021

Weekmenu 34-2021

Elke vrijdag delen wij hier een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor doordeweeks en natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!

In dit nieuwe weekmenu vind je een spinazieschotel met gehakt, rijstsalade met broccoli en tonijn, romige courgettesoep, kipfilet Toscane en een kapsalon met zalm van het bakblik. In het weekend geniet je van Mexicaanse taco’s met veel groenten en een heerlijke pruimentaart met deegkruimels! Ik wens je een smakelijke week toe!

Weer verkrijgbaar in de KL-shop: de handige maaltijdplanner en het boodschappenlijstje om al je boodschappen op te schrijven!

Maandag

Spinazieschotel met gehakt en bladerdeegdakje

Een heerlijke spinazieschotel uit de oven met laagjes aardappelpuree, gekruid gehakt en romige spinazie à la crème. De schotel wordt afgedekt met bladerdeegdakje waardoor hij een knapperig en goudbruin korstje krijgt. Een echte familiefavoriet!

Spinazieschotel met gehakt en bladerdeegdakje

Dinsdag

Rijstsalade met broccoli en tonijn

Dit is mijn favoriete lunchgerecht dat ik maak als ik een restje rijst over heb: rijstsalade met broccoli en tonijn. De toegevoegde amandelen, zoete cherrytomaten en rozijntjes maken deze salade tevens tot een echte kindervriend. Mijn dochter is er dol op! Ook als je geen rijst over hebt, is deze salade de moeite waard om te maken. Je kunt ook quinoa of spelt gebruiken, maar ik maak hem het liefst met zilvervliesrijst. Die heeft een mooie losse korrel, is gezond en vult goed.

Woensdag

Romige courgettesoep

Wij hebben 1 courgetteplant in de moestuin staan waar we de hele zomer van kunnen eten. Ik probeer de courgettes altijd te plukken als ze nog niet zo groot zijn, omdat ze dan lekkerder van smaak zijn en omdat het de groei van de andere courgettes stimuleert. Courgettes groeien ongelofelijk snel. Een kleine courgette kan in een week tijd uitgroeien tot een bonk van een exemplaar. Waar ik kleine courgettes verwerk in de risotto, pasta of ze schaaf en rauw verwerk in bijvoorbeeld een salade, maak ik van de grote exemplaren graag een pannetje soep. Ik maak hem lekker romig met een scheutje room. Deze soep is vrij simpel en basic, maar als je wilt kun je er toppings aan toe voegen naar keuze. Zie de variatietips.

Romige courgettesoep

Donderdag

Kipfilet Toscane

Voor dit gerecht liet ik me inspireren door een bekende pakjesfabrikant. Vroeger gebruikte ik regelmatig een pakje of zakje om snel een maaltijd op tafel te toveren als ik weinig inspiratie had, maar tegenwoordig niet meer. Het is namelijk net zo makkelijk en veel lekkerder om deze gerechten zelf te maken. Deze kipfilet Toscane is daar een mooi voorbeeld van. Een heerlijk pastagerecht met gekruide kip en smakelijke tomatensaus met sperziebonen en tomaatjes. Heel simpel om te maken en zelfgemaakt het allerlekkerst!

Kipfilet Toscane

vrijdag

Kapsalon met zalm van het bakblik

Een makkelijk gerecht uit de oven, ik hou ervan! Deze kapsalon met zalm van het bakblik zet je in 20 minuten op tafel. Het is een echte familiefavoriet, iedereen is er dol op. Maak het af met verse salade en knoflooksaus!

Kapsalon met zalm van het bakblik

Zaterdag

Mexicaanse taco’s met gehakt en groenten

Ook zo dol op de Mexicaanse keuken? Wij wel! Deze krokante tacoschelpen zijn gevuld met gekruid gehakt en lekkere groenten als paprika, courgette en mais. Voor serveren top je ze af met wat geraspte kaas, frisse tomaat en rode ui. Ook lekker met blokjes avocado en een lepeltje zure room. Een Mexicaans smulfeest waar ook kinderen dol op zijn.

Mexicaanse taco's met gehakt en groenten

Zondag

Pruimencake met deegkruimels

Op de valreep deel ik nog een lekker pruimenrecept met je! Door een flinke snoeibeurt vorige jaar telde onze pruimenoogst dit jaar maar liefst 10 hele pruimen. Hopelijk volgend jaar beter. Maar gelukkig kon ik nog wat pruimen halen bij mijn ouders. Ik verwerkte ze in deze heerlijke pruimencake! Lekker fris en smeuïg door het vleugje yoghurt en rijkelijk bestrooid met deegkruimels. Die worden na het bakken lekker krokant en maken de cake echt af! PS Je kunt deze cake ook maken met ander fruit. Zie onderstaande variatietips.

Pruimencake met deegkruimels

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde