Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 34-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het kan je ook geld en stress besparen. Heb jij geen idee wat je volgende week op tafel moet zetten? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 34-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 34-2022:
Ma: Poké bowl met krokante kip en mango
Di: Saltimbocca met tortelloni
Wo: Lauwwarme aardappelsalade met botersla en zalm
Vr: Pitabroodje shoarma
Za: Varkenshaas met bacon en brie in champignonroomsaus
Maandag
Poké bowl met krokante kip en mango
Na de poké bowl met gerookte zalm is het tijd om een nieuwe variant met je te delen: met krokante kip en mango. Het leuke van deze gerechten is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Zo kun je de sushirijst vervangen door bijvoorbeeld zilvervliesrijst, quinoa of couscous. Vervang de kip door zalm, tonijn, krab, garnalen, of laat de kip of vis achterwege voor een vega variant. Ook is het lekker om zeewiersalade, (geblancheerde) peultjes, of taugé toe te voegen. Voor een krokante bite voeg ik ook graag gefrituurde uitjes toe.
Dinsdag
Saltimbocca met tortelloni
Saltimbocca is een klassiek Italiaans vleesgerecht dat heel makkelijk te bereiden is. Een dunne kalfsschnitzel wordt belegd met rauwe ham en salie en gebakken in de koekenpan. Het achtergebleven braadvet in de koekenpan wordt afgeblusd met witte wijn voor een heerlijke jus.
Woensdag
Lauwwarme aardappelsalade met botersla en zalm
Een maaltijdsalade is heerlijk als avondeten op een warme zomerdag, of als je wat minder tijd hebt om te koken. Dit keer maak ik een lauwwarme aardappelsalade met botersla, zalm en garnalen. Ik gebruik in dit recept verse mini krieltjes omdat die snel gaar zijn, maar je kunt ook een gewone aardappel schillen en koken. Zie ook de variatietips in het recept.
Donderdag
Romige groentelasagne met spinazie en courgette
Lasagne is één van mijn favoriete comfort food gerechten. Naast de klassieke lasagne bolognese zijn er veel varianten mogelijk. Deze vegetarische groentelasagne met romige spinazie en courgette is een van onze favorieten. Hij is heel eenvoudig om te maken.
Vrijdag
Pitabroodje shoarma
Dol op een pitabroodje met shoarma? Maak je shoarma eens zelf. Shoarmavlees uit de winkel vind ik vaak te sterk of te zout gekruid en te vet. Mijn shoarmavlees maak ik het liefst van kipfilet (of soms kipdijfilet, is iets vetter maar ook erg lekker) of magere varkensfiletlapjes en ik kruid ze met zelfgemaakte shoarmakruiden. Dan bepaal je zelf het zoutgehalte. Maak ook het knoflooksausje lekker zelf. Dat is heel makkelijk en veel lekkerder dan de variant uit een flesje. PS Wist je dat vega shoarma ook heel lekker is? Probeer deze kapsalon met paddenstoelenshoarma, of knolselderijshoarma eens. Zo lekker!
Zaterdag
Varkenshaas met bacon en brie in champignonroomsaus
Varkenshaas met champignonroomsaus, wie is daar nou niet dol op. In dit recept gratineer ik de varkenshaas met bacon en brie in champignonroomsaus in de oven. Een heerlijk feestmaal! De champignonroomsaus kun je van tevoren al maken zodat je moment suprême snel klaar bent. Lekker om te serveren met gebakken aardappeltjes, of gekookte pasta. Lekkere groente om erbij te serveren zijn sperziebonen, courgette, sugarsnaps, spinazie en doperwten.
Zondag
Pastéis de nata
Zin om iets lekkers te bakken? Pastéis de nata zijn zoete gebakjes van bladerdeeg gevuld met custard die worden gebakken in de oven, tot ze donker beginnen te blakeren. Dit recept komt uit het bakboek Rudolph’s Bakery 2. In tegenstelling tot wat ik dacht zijn ze makkelijk om te maken. En uiteraard heel lekker.
Deel je reactie