Weekmenu 34 2024

Weekmenu 34 2024

Wat eten we vandaag? Een vraag die ons dagelijks bezighoudt! Elke vrijdagochtend verschijnt hier een nieuw weekmenu vol eenvoudige en gezonde gerechten voor doordeweeks en iets lekkers voor het weekend. Pak je pen en boodschappenlijstje en ga aan de slag!

Voordeel weekmenu

Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:

  1. Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
  2. Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
  3. Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
  4. Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!

Handig

Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.

Weekmenu 34 2024

Maandag

Curry met zomergroenten

Deze vegetarische curry met lekker veel verse groenten is klaar in 20 minuten. In dit recept gebruik ik zomergroenten zoals sperziebonen, courgette en tomaat, maar je kunt ook andere groente gebruiken zoals pompoen, aubergine en zoete aardappel. Kook er wat rijst bij voor een volledige maaltijd, of laat de rijst achterwege en roer wat rijstnoedels door de curry voor een makkelijk eenpansgerecht.

Curry met zomergroenten

Dinsdag

Hete kip

Supermalse hete kip in een smakelijke ketjapsaus met pindakaas. Je kunt deze hete kip rustig aan je kinderen voorschotelen want hij is niet echt pittig. Mijn dochter is dol op dit gerecht. Eten er geen kinderen mee, zie dan onderstaande tip om de kip echt heet te maken. 😉 Ik serveer deze hete kip met rijst en een frisse komkommersalade. Gekookte sperziebonen zijn er ook lekker bij.

Hete kip

Woensdag

Gevulde courgette met Mexicaans gehakt

Gevulde courgette uit de oven met Mexicaans gehakt en een krokante topping van cornflakes en kaas. Onderstaande hoeveelheden zijn voor 1 persoon, maar je kunt dit recept ook makkelijk voor meerdere mensen maken. Dit is een koolhydraatarm recept, maar als je wilt kun je er gekookte rijst, aardappelpuree, of gebakken aardappels bij serveren. Je kunt het dan voor 2 personen als hoofdgerecht serveren.

Gevulde courgette met Mexicaans gehakt

Donderdag

Lauwwarme andijviesalade

Ben je dol op andijviestamppot? Met de zomerse temperaturen van volgende week is deze lauwwarme andijviesalade een heerlijk alternatief! Ik baseerde het recept op een gekoesterd familierecept en maakte er een echte maaltijdsalade van door meer aardappel toe te voegen en ook een hardgekookt eitje. De uitgebakken spekjes geven de andijviesalade een lekkere, zoutige bite en maken het helemaal af.

Lauwwarme andijviesalade

Vrijdag

Tagliatelle met kruidenroomkaas en tonijn

Deze tagliatelle met kruidenroomkaas en tonijn zet ik regelmatig op tafel. Het is heel makkelijk om te maken, snel klaar en iedereen is er dol op.

Tagliatelle met kruidenroomkaas en tonijn

Zaterdag

Frikandelsalon

Geen kapsalon maar een frikandelsalon met fijngesneden uitjes en een mayo en curry drizzle. Deze leuke variant op het populaire frietje kapsalon met shoarma maak je heel eenvoudig zelf.

Frikandelsalon

Zondag

Monchoutaart met blauwe bessen

Blauwe bessen zijn nu volop verkrijgbaar en vaak in de aanbieding. Gebruik ze voor deze monchoutaart met heerlijke blauwe-bessen-topping. Verwennerij ten top! 

Monchoutaart met blauwe bessen

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde