Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 35-2019
Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Elke vrijdag vind je hier een nieuw weekmenu met daarin lekkere en gevarieerde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten maar ook soms een lekker lunchgerecht, hapje of gebak. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!
Maandag
Deze ovenschotel met gehakt, spinazie, aardappelpuree en krokant bladerdeegdakje is volgens het recept van mijn moeder. Zij maakt dit gerecht al tientallen jaren en nog steeds is iedereen er dol op! Het is een heel eenvoudig gerecht om te maken en ook nog eens lekker voordelig. Het bladerdeegdakje smaakt niet alleen heerlijk, maar ziet er tijdens het serveren ook erg leuk uit.
Dinsdag
Haal de smaak van Griekenland op je bord met deze kip souvlaki! Heerlijke stukjes kip gemarineerd in Griekse smaakmakers als citroen, knoflook en oregano. Bij mooi weer bereid je ze buiten op de barbecue, anders binnen in de grillpan. Serveer met tzatziki (probeer deze zelfgemaakte eens), platbrood en salade. Tip: zet de kip al een avond van tevoren in de marinade, zodat de smaken goed in kunnen trekken.
Woensdag
Heb je vorige week de pita caprese als lunch op het menu gezet? Dan moet je deze variant met perzik en Parmaham ook eens proberen!
Donderdag
Yes, tijd voor een lekker visrecept! Mooie kabeljauwfilets gaan samen met zoete cherrytomaatjes, mozzarella, kalamata olijven en basilicum in de oven. Lekker op een bedje van gevulde ravioli. Bekijk het recept hier.
Vrijdag
In het weekend mag een lekker soepje niet ontbreken. Het geheim van deze groentesoep met gehaktballetjes is de krachtige vleesbouillon. Die kun je makkelijk al een dag van tevoren maken. Ook de gehaktballetjes kun je al een dag van tevoren draaien. Zo hoef je de soep de volgende dag alleen nog maar even af te maken. Serveer wat vers afgebakken stokbrood erbij en smullen maar!
Zaterdag
Een lekker borrelhapje op tafel zetten? Ik heb altijd toast cups in huis voor plotseling opkomende snacktrek, of om op tafel te zetten bij onverwachtse visite. Met wat avocado en gerookte zalm erbij maak je in een handomdraai dit heerlijke borrelhapje!
Zondag
Vroeger maakte mijn vader op zondag altijd aardbeienmilkshakes. Dat was feest! Er kan niks tippen aan een lekkere milkshake. Deze fluweelzachte en romige perzik milkshake is naast de aardbeien milkshake mijn favoriet!
Deel je reactie