Weekmenu 35-2021

Weekmenu 35-2021

Elke vrijdag delen wij hier een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor doordeweeks en natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!

In dit nieuwe weekmenu vind je een kip caprese met penne en sperziebonen, gevulde courgette, Italiaanse gehaktballetjes, een heerlijke maaltijdsalade en broodje hamburger met guacamole. In het weekend geniet je van gevulde mosselen van het bakblik en een heerlijke brownie met fudge en noten! Ik wens je een smakelijke week toe!

Weer verkrijgbaar in de KL-shop: de handige maaltijdplanner en het boodschappenlijstje om al je boodschappen op te schrijven!

Maandag

Kip caprese met penne en sperziebonen

Deze kip caprese maak ik het liefst in de zomer met zongerijpte tomaatjes en verse sperzieboontjes uit eigen moestuin. Dat is versheid ten top! Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon in de winkel kopen. 😉 De kip caprese maak je in de oven en serveer je met penne en sperziebonen. Makkelijk om te maken en heerlijk om op te eten!

Kip caprese met penne en sperziebonen

Dinsdag

Gevulde courgette met Griekse tomatenrijst

Courgette is een van mijn favoriete zomergroente. De hele zomer pluk ik hem vers uit de moestuin en verwerk ik hem in gerechten. Door zijn veelzijdigheid verveelt deze groente nooit. Door de pasta of risotto, in een quiche, geroosterd in de oven, in zoetzuur ingemaakt, gepureerd tot soep, in plakken geregen aan een spies, of gevuld zoals in dit recept. Ook met gevulde courgette kun je eindeloos variëren. In dit recept vul ik de courgette met Griekse tomatenrijst, gehakt en feta!

Gevulde courgette met Griekse tomatenrijst

Woensdag

Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Heerlijke Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met courgette en paprika. De gehaktballetjes kun je van tevoren al draaien en tot gebruik bewaren in de koelkast. Zo zet je dit gerecht snel op tafel. Lekker om te serveren bij pasta of gebakken aardappels.

Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Donderdag

Maaltijdsalade met kalfsfricandeau en tonijnmayonaise

Een goedgevulde maaltijdsalade met plakjes kalfsfricandeau, zelfgemaakte tonijnmayonaise en farfalle pasta. De salade is gebaseerd op het Italiaanse gerecht vitello tonnato. Deze salade is heerlijk om in de zomer te serveren als licht hoofdgerecht (eventueel met lekker knapperig brood erbij), of serveer als lunchgerecht. De pasta kun je dan eventueel achterwege laten. De tonijnmayonaise kun je afgedekt in de koelkast zeker 5 dagen bewaren. De smaak ontwikkelt zich dan en hij wordt nog lekkerder. De tonijnmayonaise die je overhoudt kun je gebruiken om bijvoorbeeld een pasta-, of aardappelsalade mee aan te maken.

Maaltijdsalade met kalfsfricandeau en tonijnmayonaise

vrijdag

Broodje hamburger met guacamole

Wij Verweijtjes zijn dol op broodje hamburger. De hamburgers maken we altijd zelf middels een beproefd recept (het geheim zit hem in de oestersaus!). Dit broodje hamburger krijgt een Mexicaanse twist door hem te serveren met zelfgemaakte guacamole, cheddar en jalapeño. Het is de favoriete burger van manlief!

Broodje hamburger met guacamole

Zaterdag

Gegratineerde mosselen met spinazie

Dit is echt een feestelijke bereiding van mosselen en kan zowel als hoofdmaaltijd gegeten worden of als klein borrelhapje. Ik heb het recept van mijn ouders die altijd een pan gekookte mosselen op tafel zetten en een bakblik vol met deze gegratineerde mosselen. Zo zit er voor iedereen wel wat bij.

Gegratineerde mosselen met spinazie

Zondag

Brownie met fudge en noten

Zin om iets lekkers te bakken? Een chocolade brownie is zo gemaakt. Deze brownie is goed gevuld met fudge en gemengde noten. Snijd in kleine blokjes en geniet!

Brownie met fudge en noten

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde