Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 35-2021
Elke vrijdag delen wij hier een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor doordeweeks en natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
In dit nieuwe weekmenu vind je een kip caprese met penne en sperziebonen, gevulde courgette, Italiaanse gehaktballetjes, een heerlijke maaltijdsalade en broodje hamburger met guacamole. In het weekend geniet je van gevulde mosselen van het bakblik en een heerlijke brownie met fudge en noten! Ik wens je een smakelijke week toe!
Weer verkrijgbaar in de KL-shop: de handige maaltijdplanner en het boodschappenlijstje om al je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Kip caprese met penne en sperziebonen
Deze kip caprese maak ik het liefst in de zomer met zongerijpte tomaatjes en verse sperzieboontjes uit eigen moestuin. Dat is versheid ten top! Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon in de winkel kopen. 😉 De kip caprese maak je in de oven en serveer je met penne en sperziebonen. Makkelijk om te maken en heerlijk om op te eten!
Dinsdag
Gevulde courgette met Griekse tomatenrijst
Courgette is een van mijn favoriete zomergroente. De hele zomer pluk ik hem vers uit de moestuin en verwerk ik hem in gerechten. Door zijn veelzijdigheid verveelt deze groente nooit. Door de pasta of risotto, in een quiche, geroosterd in de oven, in zoetzuur ingemaakt, gepureerd tot soep, in plakken geregen aan een spies, of gevuld zoals in dit recept. Ook met gevulde courgette kun je eindeloos variëren. In dit recept vul ik de courgette met Griekse tomatenrijst, gehakt en feta!
Woensdag
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Heerlijke Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met courgette en paprika. De gehaktballetjes kun je van tevoren al draaien en tot gebruik bewaren in de koelkast. Zo zet je dit gerecht snel op tafel. Lekker om te serveren bij pasta of gebakken aardappels.
Donderdag
Maaltijdsalade met kalfsfricandeau en tonijnmayonaise
Een goedgevulde maaltijdsalade met plakjes kalfsfricandeau, zelfgemaakte tonijnmayonaise en farfalle pasta. De salade is gebaseerd op het Italiaanse gerecht vitello tonnato. Deze salade is heerlijk om in de zomer te serveren als licht hoofdgerecht (eventueel met lekker knapperig brood erbij), of serveer als lunchgerecht. De pasta kun je dan eventueel achterwege laten. De tonijnmayonaise kun je afgedekt in de koelkast zeker 5 dagen bewaren. De smaak ontwikkelt zich dan en hij wordt nog lekkerder. De tonijnmayonaise die je overhoudt kun je gebruiken om bijvoorbeeld een pasta-, of aardappelsalade mee aan te maken.
vrijdag
Broodje hamburger met guacamole
Wij Verweijtjes zijn dol op broodje hamburger. De hamburgers maken we altijd zelf middels een beproefd recept (het geheim zit hem in de oestersaus!). Dit broodje hamburger krijgt een Mexicaanse twist door hem te serveren met zelfgemaakte guacamole, cheddar en jalapeño. Het is de favoriete burger van manlief!
Zaterdag
Gegratineerde mosselen met spinazie
Dit is echt een feestelijke bereiding van mosselen en kan zowel als hoofdmaaltijd gegeten worden of als klein borrelhapje. Ik heb het recept van mijn ouders die altijd een pan gekookte mosselen op tafel zetten en een bakblik vol met deze gegratineerde mosselen. Zo zit er voor iedereen wel wat bij.
Zondag
Brownie met fudge en noten
Zin om iets lekkers te bakken? Een chocolade brownie is zo gemaakt. Deze brownie is goed gevuld met fudge en gemengde noten. Snijd in kleine blokjes en geniet!
Deel je reactie